محمدرضا پورخاتون روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه کمبود علوفه در کرمان سال گذشته با توجه به بارش های نسبتا خوب ، ۳۰۰ هزار تن بود افزود: خشکسالی این رقم را در سال جاری به مرز ۵۰۰ هزار تن رسانده است.
وی با بیان اینکه مجوز واردات علوفه از خارج از کشور در حال اخذ است تصریح کرد: استان های دیگر کشور نیز دچار خشکسالی هستند و اجازه خروج علوفه را ندارند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کرمان اظهار داشت: تغییر الگوی کشت با قدرت باید انجام شود و در این راستا چغندر علوفه ای می تواند جایگزین خوبی برای علوفه های خشبی باشد.
وی از ارزن، سورگوم و کاکتوس علوفه ای به عنوان نمونه ای از علوفه های کم مصرف در آب نام برد و گفت: در زمینه استفاده از این نوع علوفه ها باید روی تغذیه دام نیز کار شود تا معده دام با زیاده روی در مصرف برخی علوفه ها دچار مشکل نشود.
پورخاتون افزود: جلوگیری از کاشت بی حساب برخی اقلام محصولات کشاورزی و جایگزین کردن علوفه های کم مصرف در آب می تواند بخشی از نیاز استان کرمان را در تامین علوفه برآورده کند.
وی از ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان علوفه با توجه به شرایط اقتصادی موجود به عنوان یک راهکار برای تامین علوفه نام برد و اظهار داشت: این اقدام تولیدکنندگان علوفه را دلگرم می کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی کرمان، تامین علوفه مورد نیاز دام را یکی از دغدغه های این روزهای کشاورزان و دامداران این استان عنوان کرد و گفت: طبق برآورد کارشناسان هفت میلیون واحد دامی در جنوب و شمال کرمان وجود دارد که هم اکنون کمبود علوفه مرتعی و زراعی حیات آنان را در معرض تهدید قرار داده است.
وی ادامه داد: یک و نیم میلیون تن علوفه در سال برای تغذیه این هفت میلیون واحد دامی در استان کرمان نیاز است که حدود ۲۵۰ هزار تن از این مقدار از عرصه های منابع طبیعی تامین و مابقی به صورت زراعی کشت میشود.
پورخاتون گفت: افزایش تقاضا و کمبود عرضه موجب بالا رفتن قیمت علوفه در کشور و در نهایت در استان کرمان شده است.
وی با بیان اینکه کشت علوفه نیاز آبی بالایی دارد که با توجه به کاهش شدید منابع آبی کشت این علوفه های خشبی در استان کرمان مقدور نیست تصریح کرد: جهاد کشاورزی درصدد تامین محصولات علوفه ای با نیاز آبی اندک است.
نظر شما