به گزارش روز شنبه روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان، یدالله موحد با بیان اینکه هوشمندسازی دستگاه قضایی یکی از محورهای اصلی سند تحول قضایی است افزود: کرمان به عنوان استانی پیشرو در استفاده از فناوری های نوین در حوزه قضایی مطرح است و نخستین دادگاه الکترونیکی بین المللی در این استان انجام شد که با شیوع بیماری کرونا در کشور، زمینه برگزاری محاکمات آنلاین و الکترونیکی فراهم و از اعزام و بدرقه مددجویان زندانها جلوگیری شد.
وی ادامه داد: بر اساس سند تحول قضایی تمام فرایندهای اداری، دعاوی و اختلافات و پرونده ها باید از طریق فناوری اطلاعات و تکنولوژی های نوین بررسی شود تا ضمن افزایش سرعت، نقص های احتمالی در شیوه سنتی نیز برطرف شده و عدالت به شیوه ای نوین در جامعه محقق شود.
رئیس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: توسعه خدمات الکترونیکی با توجه به وسعت جغرافیایی این استان از الزامات اساسی و تلاش دستگاه قضایی این است از این ظرفیت و تکنولوژی های نوین برای ارائه خدمات با کیفیت به مردم استفاده کنند.
وی ادامه داد: در این راستا اپلیکیشن عدالت همراه طراحی شده و مردم میتوانند با رمز ثنا وارد این سامانه شده و از خدمات غیرحضوری مانند گواهی سو پیشینه استفاده کنند به طوری که سال گذشته حدود ۴۰ هزار گواهی عدم سو پیشینه غیرحضوری در استان کرمان صادر شده است.
موحد با اشاره به اینکه با استفاده از سامانه ثنا در حال حاضر ۹۰ درصد ابلاغ های قضایی به صورت الکترونیکی و سیستمی صادر می شود، گفت: ابرپروژه ارتباط الکترونیکی بین مراکز و مراجع انتظامی و قضایی در سطح کشور و از جمله در استان کرمان در دستور کار قرار گرفته که اثرات بسیار خوبی را در تسریع خدمات رسانی انتظامی و قضایی بر جای خواهد گذاشت.
وی با اشاره به این مطلب که در بستر گام دوم انقلاب قوه قضاییه باید قوه ای تحول گرا باشد، تاکید کرد: برنامه جامع تحول دستگاه قضایی در زمان حجت الاسلام رئیسی به عنوان ریاست قوه قضاییه تدوین و اجرایی شده و مردم اثرات تحولی اجرای این سند را به خوبی مشاهده می کنند.
وی در خصوص اقدامات دادگستری استان کرمان در راستای سند تحول دستگاه قضایی بیان کرد: سند تحول قضایی مخصوص یک منطقه یا بخش نیست بلکه متعلق به همه لایه ها و سطوح جامعه است و یکی از اهداف آن در استان ایجاد دادگاه های اختصاصی است.
رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به این مطلب که در راستای سند تحول قضایی تاکنون پنج مرکز تخصصی راه اندازی شده است، افزود: یکی دیگر از محورهای مهم سند تحول قضایی، استفاده از شیوه های جایگزین دادرسیهای رسمی است زیرا با توجه به حجم روز افزون مراجعات دستگاه قضایی؛ هر روز نیاز مردم به دستگاه قضایی افزایش مییابد.
وی با بیان این مطلب که روزانه به طور متوسط ۲۵ هزار نفر به واحدهای قضایی استان کرمان مراجعه میکنند، تاکید کرد: برمبنای این آمار چارهای جز استفاده از روشهای جایگزین دادرسی وجود ندارد.
موحد تصریح کرد: صلح و سازش یکی از روشهای جایگزین دادرسی است که با استفاده از نهادهای مردمی، کدخدامنشی، مصلحین و حکمین قرآنی مداخلات به موقع سازشی انجام و از تشکیل پرونده ها جلوگیری می شود.
وی با اشاره به فعالیت ۳۱۷ شورای حل اختلاف در استان کرمان بیان کرد: شوراهای حل اختلاف استان کرمان در سال گذشته عملکرد موفقیت آمیزی داشته اند به طوری که ۱۸۸ هزار پرونده در سال گذشته توسط این شوراها بررسی شده و ۵۵ هزار پرونده معادل ۵۵ درصد پرونده ها با سازش خاتمه یافته است.
وی افزود: همچنین شورای حل اختلاف زندانهای استان کرمان نیز در سال گذشته حدود ۴ هزار و ۴۰۰ پرونده را بررسی کردند که بالغ بر دو هزار و ۶۰۰ پرونده به سازش ختم شده است و ۸۶۹ نفر زندانی نیز آزاد شدند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: در راستای اجرای طرح میانجیگری نیز تاکنون ۵ هزار و ۵۰۰ مصلح آموزش دیده اند و دو هزار و ۵۰۰ پرونده با صلح و سازش خاتمه یافته است.
موحد با اشاره به این مطلب که سند تحول قضایی مردم محور است، اظهارداشت: انتظار داریم با مشارکت خوب و همراهی مردم، ضمن چابک سازی دستگاه قضایی خدمات بهتری نیز در مسیر توسعه عدالت به جامعه اسلامی ارائه شود.
نظر شما