فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی در دولت مصوب شد

تهران- ایرنا- معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی با رعایت ملاحظات آمایشی و تعادل‌بخشی منطقه‌ای در ۹ سرفصل به تایید و تصویب هیات دولت رسید.

به گزارش روز شنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، "سعید زرندی" افزود: با استناد به ماده ۴۶ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، این وزارتخانه موظف است نسبت به تعیین فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی اقدام کند.

وی بیان‌داشت: با نظرخواهی از بخش‌های مختلف، تشکل‌ها، انجمن‌های بخش خصوصی و صاحب‌نظران صنعتی و معدنی، این فهرست نهایی و تقدیم هیات دولت شد.

زرندی خاطرنشان‌کرد: این اقدام به منظور رونق تولید، نوسازی صنایع، حمایت هدفمند از صنایع دارای اولویت سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین توسعه صادرات غیر نفتی انجام شد.

طبق توضیحات وی، محصولات در صنایع پایین دستی از نفت و گاز مبتنی بر دانش پایه و فناوری های جدید از قبیل مواد پلیمری، مواد اولیه و موثر دارویی، پلتفرم های واکسن انسانی و حیوانی، انواع جدید و نوترکیب و زیست‌فناورانه محصولات دارویی، فرآورده‌های بهداشتی دارای ارزش افزوده بالا، رنگ و پوشش‌های مشابه دارای قابلیت صادراتی و کاتالیست‌های پتروشیمی و خودرویی، محصولات فلزات اساسی دارای ارزش افزوده بالا و مبتنی برفناوری های جدید به‌ویژه محصولات آلیاژی مخصوص و ضد زنگ، محصولات غذایی و آشامیدنی با قابلیت صادراتی از قبیل انواع افزودنی‌های مجاز صنعت غذا (انواع رنگ خوراکی، اسانس، آنزیم، امولسیفایر، فیبر سفید غذایی)، تولید مواد اولیه پایه صنعت شیر خشک اطفال نظیر شیرخشک کم چرب پایه نوزاد(SMP)، لاکتوز منو هیدرات، تولید مواد اولیه پایه مکمل‌های غذایی شامل اسیدهای چرب امگا ۳، DHA اسید آراشیدونیک و اسیدهای آمینه ضروری، پودر آب پنیرگرید دارویی، پروبیوتیک انسانی و حیوانی و استارترهای لبنی، در فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی است که به تایید دولت رسیده است.

معاون وزیر صنعت اظهار داشت: وسایل نقلیه موتوری از قبیل انواع خودروهای سبک و سنگین، موتورسیکلت‌های برقی، تجهیزات حمل و نقل دریایی و ریلی و قطعات و مجموعه‌های مورد نیاز، ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی و معدنی با اولویت موتور، توربین، انواع پمپ و کمپرسور، انواع بلبرینگ، چرخ دنده، تجهیزات مکانیکی انتقال نیرو، ماشین‌آلات معدنی، ماشین ابزار و ماشین آلات خطوط تولید، محصولات لاستیکی و پلاستیکی دارای ارزش افزوده بالا با اولویت لاستیک خودروهای تجاری، ماشین‌آلات و دستگاه‌های برقی، لوازم‌خانگی، وسایل ارتباطی و رایانه‌ای، تجهیزات پزشکی و اپتیک با تکنولوژی متوسط به بالا، محصولات صنایع سبک مبتنی بر روش‌های نوین تولید با اولویت منسوجات، پوشاک و محصولات چرمی، خمیر کاغذ و محصولات سلولزی، محصولات دانش‌بنیان با فناوری‌های پیشرفته از قبیل انرژی‌های تجدیدپذیر، مواد پیشرفته، پلتفرم‌های باتری به‌ویژه باتری های لیتیومی، فناوری مرتبط با ژنوم و ژنتیک، سوئیچ و روتر مخابراتی، ذخیره ساز ها (Storage) فناوری های مرتبط با ۵G مودم، فناوری‌های مبتنی بر انقلاب صنعتی چهارم نظیر پرینترهای سه بعدی، اینترنت اشیاء، رایانش ابری، تحلیل کلان داده‌ها و سنسورها، در فهرست اولویت‌های صنعتی و معدنی که به تایید دولت رسیده به چشم می‌خورد.

به گزارش ایرنا، در سالی که گذشت یک‌هزار و ۵۵۷ واحد تولیدی راکد با سرمایه‌گذاری ۴۶ هزار میلیارد ریالی احیا شد و زمینه اشتغال به کار ۲۵ هزار و ۹۸۸ نفر را فراهم کرد.

در سال ۹۹، تعداد ۱۹۳ طرح بزرگ در قالب پویش «تولید، تداوم امید» با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ۵۱۶ میلیارد ریالی افتتاح شد و  ۲۴ هزار و ۲۱۳ نفر از این محل مشغول به کار شدند.

همچنین پارسال صدور جواز تاسیس صنعتی با رشد ۴۵ درصدی، اشتغال‌زایی آنها با رشد ۴۳ درصدی و سرمایه‌گذاری در آنها با رشد ۸۷ درصدی همراه بود. همچنین در حوزه پروانه‌های بهره‌برداری با رشد ۱۰ درصدی در تعداد صدور، ۲۳ درصدی در اشتغال و ۲۰۱ درصدی در سرمایه‌گذاری همراه بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha