به گزارش ایرنا،آن طور که کارشناسان و صاحب نظران حوزه کشاورزی تاکید می کنند حدود یک سوم از محصولات کشاورزی در مراحل داشت و برداشت با حمله آفت هایی مانند حشرات، رویش علف های هزر و سایر عوامل خسارت زا از بین می روند که این امر اهمیت حفظ سرمایه های تولید را بیشتر کرده است.
با توجه به محدود بودن منابع آب به ویژه در سال های خشکسالی مسئولان تلاش می کنند مقوله مهم حفظ گیاهان و تولیدات از خسارت های آفت ها و بیماری ها را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
اقدام هایی که افزون بر افزایش درآمد کشاورزان، رضایت تلاشگران عرصه تولید، تامین امنیت غذایی و خودکفایی این محصولات حیاتی را به دنبال دارد.
به همین دلایل مبارزه با آفت ها و بیماری ها،ضدعفونی بذرها،پایش و ردیابی ملخ های صحرایی و استفاده از دستگاه های پیش یابی از اقدام های انجام شده دولت در کهگیلویه و بویراحمد برای حفظ تولیدات کشاورزی از گزند عوامل طبیعی در سال جاری است.
آنان تلاش می کنند تا با افزایش سرمایه گذاری در استفاده از تکنولوژی های نوین به جای اقدام های سنتی و تنوع بخشی به برنامه های ترویجی از طریق کارشناسان جهاد کشاورزی و رسانه های ارتباط جمعی به اثربخش تر شدن حفظ نباتات کمک کنند.
مبارزه با آفت ها و بیماری ها
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون مبارزه با آفات و بیماری ها در ۵۳هزار و ۴۶۰هکتار از باغ ها و مزارع استان انجام شده است.
حسین لایقی مطلق اظهار داشت:در این مدت مبارزه با آفات و بیماری ها در ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار مزرعه گندم و ۹۶۰ هکتار مزرعه جو و ۳۸۰ هکتار مزرعه کلزا انجام شده است.
وی بیان کرد:امسال همچنین مبارزه بیولوژیک با آفت هایی مانند شپشک آرد آلود مرکبات و کرم سیب در ۷۰۰ هکتار از باغستان های استان انجام شده است.
حسین لایقی مطلق با اشاره به اهمیت مبارزه باآفت ها و حفظ نباتات برای تحقق جهش تولید افزود: مبارزه بیولوژیک در باغ های مرکبات، سیب و محصولاتی مانند لوبیا و گوجه فرنگی درسال جاری هدفگذاری شده است.
مبارزه بیولوژیک به معنی استفاده از عامل زنده و دشمن طبیعی یک آفت بر علیه آن است که این امر کاهش استفاده از سموم شیمیایی را به دنبال دارد.
کنترل بیولوژیک بهعنوان روشی علمی، عملی و بسیار بیخطر برای انسان و محیط زیست مورد توجه کارشناسان است.
وی تاکید کرد:کاهش استفاده از سموم شیمیایی و پایین آمدن قیمت تمام شده محصول برای تولیدکننده از مهمترین مزایای مبارزه بیولوژیک است.
حسین لایقی مطلق اظهار داشت: همچنین از ابتدای سال جاری تاکنون مبارزه با آفت ملخ بومی در یکهزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع استان انجام شده است.
وی تاکید کرد: همچنین در این مدت مبارزه با علف های هرز در ۴۴ هزار و ۳۰۰هکتار از مزارع استان انجام شده است.
وی بیان کرد: در این مدت مبارزه با علف های هرز در ۳۹ هزار هکتار مزرعه گندم، ۲ هزارو۷۰۰ مزرعه جو و ۲هزار و۶۰۰ مزرعه کلزا در مناطق مختلف استان انجام شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد:وجود علفهای هرز در مزارع گندم و باعث کاهش عملکرد و پایین آمدن کیفیت محصولات می شود.
لایقی مطلق از کشاورزان خواست تا مبارزه با علف های هرز در مزارع را جدی بگیرند.
ضدعفونی بذرها
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ضدعفونی بذرهای مورد استفاده برای کشت گام مهم دیگری جهت تحقق کاهش آفات و بیماری های تولیدات کشاورزی است گفت: ۱۵هزار تن بذر پس از انجام مراحل اصولی ضدعفونی در اختیار کشاورزان قرار گرفت.
پایش و ردیابی ملخ
وی با اشاره به حمله آفت ملخ به باغ ها،مزارع و مراتع استان های همجوار گفت:از ابتدای سال جاری تاکنون ۹۶هزار هکتار از مراتع و مزارع این استان در برابر آفت ملخ با مشارکت کارشناسان و نیروهای داوطلب پایش شده است.
لایقی مطلق تاکید کرد: این میزان زمین کشاورزی و مرتع در گچساران، باشت، بویراحمد، کهگیلویه و سایر شهرستانهای استان کهگیلویه و بویراحمد پایش شده است.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف ازجمله جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه نیز میشوند.
استفاده از دستگاه های پیش یابی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای نخستین بار سه طرح پیش آگاهی مبارزه با آفات کرم سیب و کرم خوشه خوار انگور در این استان اجرا شده است.
حسین لایقی مطلق اظهار داشت: این طرح ها که در شهرستان های بویراحمد و دنا اجرا شده با نصب دیتالاگر و تله های فرمونی و برداشت داده های مربوطه و ارسال به دفتر پیش آگاهی ارائه مدل پیش آگاهی برای تعیین بهترین زمان مبارزه با نسل های کرم سیب و کرم خوشه خوار انگور می شود.
وی بیان کرد: این طرح ها با انعقاد قرارداد با کلینیک های گیاه پزشکی عملیاتی شده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: چهار دستگاه دیتالاگر دیگر خریداری و برای نصب در باغستان های مرکبات مناطق گرمسیری استان به سازمان حفظ نباتات پیشنهاد داده شده است.
وی عنوان کرد: امسال همچنین ۱۵ اطلاعیه پیش آگاهی برای مشارکت کشاورزان در حفظ نباتات در کهگیلویه و بویراحمد صادر شده است.
سالانه ۹۷۲ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
این استان ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که ۱۶۰ هزار هکتار آن زراعی است.
استان ۷۲۶ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران قرار دارد.
نظر شما