به گزارش ایرنا ، بن فرحان در گفت وگو با روزنامه ایتالیایی لاربوبلیکا ، اظهار داشت :موضعی که عربستان و ایران در جریان گفت وگوهای خود ظرف چند ماه گذشته در عراق داشتند ، مثبت بود.
وزیر خارجه سعودی ابراز امیدواری کرد که این گفت وگو منجر به گشوده شدن صفحه جدیدی در روابط دوجانبه میان ایران و عربستان شود.
وی همچنین با تکرار مواضع قبلی ریاض ، اظهار داشت : حمایت ایران از گروههای شبه نظامی و طرفهای تاثیرگذار غیردولتی در منطقه و در مقدمه آنها حوثیها در یمن و حزب الله در عراق، بزرگترین عامل نگران کننده برای کشورش در حال حاضر به شمار میرود.
بن فرحان تاکید کرد: ریاض مایل است تا تغییر قابل توجه و ملموسی در خط مشی ایران در این خصوص مشاهده کند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیشتر و در پاسخ به بیان این اظهارات ، اعلام کرد که عربستان سعودی باید تصمیم بگیرد که آیا واقعا می خواهد از ادبیات و کلام ملال آور گذشته استفاده کند یا اینکه می خواهد یک شریک سازنده در کنار کشورهای دیگر منطقه باشد و از آن سیاست های توسعه طلبانه و جنگ افروزانه فاصله بگیرد.
او گفت که ما منتظر اقدامات و تغییر رفتار ریاض هستیم. البته سیاست های ایران در خصوص گفتگوها و ترتیبات منطقه ای جدید نیست و از حضور عربستان سعودی هم استقبال کرده ایم.
جمهوری اسلامی ایران همواره از گفتگو با همسایگان خود استقبال کرده است و عربستان هم از این امر مستثنی نیست. در طی سالیان گذشته حتی زمانی که عربستان علاقه ای برای گفتگو نداشت، تهران مدام اعلام کرده است که بهترین راه برای حل و فصل موضوعات گفتگو و دستیابی به نتیجه عملی است .
وزیر خارجه عربستان در پاسخ به این سوال که عربستان تحت تاثیر چه شرایطی اسراییل را به رسمیت خواهد شناخت، گفت: بازگشت اسراییل و فلسطین به میز مذاکرات هم اکنون در اولویت سیاستهای خارجه سعودی قرار دارد، زیرا صلح و ثبات تنها با حل و فصل موضوع کشمکش اصلی در منطقه تحقق خواهند یافت به گونهای که دستیابی فلسطینیان به کشورشان به پایتختی بیت المقدس را تضمین نماید و به آنها اجازه دهد تا در شرایط شرافتمندانه زندگی کنند.
نظر شما