کاووس کشاورز روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:در سال های اخیر ۲ رشته گیاهان دارویی و ماهیان سردابی برای تربیت علمی نیروی متخصص در بخش کشاورزی در هنرستان کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی شده است.
وی افزود:یک هکتار زمین هم برای مزرعه تحقیقاتی و آموزشی در رشته گیاهان دارویی در ایستگاه چم خانی مختار یاسوج اختصاص یافته است.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این استان با تولید ۱۸ هزار تن ماهیان سردآبی، رتبه سوم کشور را دارد.
کشاورز عنوان کرد: با توجه به صدور مجوزهای جدید پیش بینی میشود این مقدار به ۲۲ هزار تن در سال های آینده افزایش یابد.
وی ابراز داشت:هم اکنون ۲ هزار و ۵۰۰ هنرجو در ۱۹ رشته فنی و حرفهای و کاردانش در این شهرستان بویراحمد مشغول تحصیل هستند.
هنرستان کشاورزی آیتالله ملک حسینی یاسوج در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ با همکاری مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی ومنابع استان و آموزش وپرورش در دو رشته کشت گیاهان دارویی و شیلات با هدف تربیت نیروی انسانی در بخش کشاورزی تاسیس شد .
با اختصاص یک هکتار زمین در چم خانی مختار به رشته گیاهان دارویی و ۲ استخر به رشته پرورش ماهیان سردآبی در مرکز تحقیقاتی شهید مطهری یاسوج زمینه برای آموزش عملی دانش آموزان وتولیدی کردن این هنرستان فراهم شد.
در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹بیش از ۱۰۰ دانش آموز در رشتههای شیلات و گیاهان دارویی این هنرستان مشغول تحصیل هستند که تعداد زیادی از آن ها دانش آموزان مناطق روستایی و عشایری استان هستند.
مرکز تحقیقات و اصلاح نژاد ماهیان سردابی شهید مطهری یاسوج از پیشرفتهترین و مجهزترین دستگاههای آزمایشگاهی برای چرخه تکثیر و تولید ماهیان برخوردار است.
شهرستان بویراحمد و دنا در کهگیلویه و بویراحمد با برخورداری از اقلیم مناسب زمینه تولید و پرورش انواع ماهی های سردابی را دارد.
ماهی های تولید شده در کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر تامین بازار داخلی استان به سایر استانهای همجوار نیز صادر می شود.
بیش از ۲۵۰ مرزعه تولید ماهی های سردآبی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که تعدادی از این مزرع ها به دلیل خشکسالی های اخیر تعطیل است.
نظر شما