به گزارش ایرنا، علی زینیوند شامگاه شنبه در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان کرمان افزود: ایجاد این هلدینگها علاوه بر اشتغالزایی در بخش های غیرصنعتی و معدنی سبب توسعه متوازن استان میشود.
وی ادامه داد: اگر هدفمند پیش رویم شرکت ها کوتاهی نمی کنند و حتی احتیاجی به منابع محدود و تسهیلات دولتی نداریم لذا کلیدواژههای توسعه و اشتغال را تا حصول نتیجه رها نکنیم و این برنامه به طور حتم در استان کرمان تحول ایجاد می کند.
وی با تاکید بر ضرورتهای ستادهای اقتصاد مقاومتی و اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمان اظهار داشت: رسانه ها کلیدواژههای توسعه متوازن، مسئولیت اجتماعی معادن بزرگ، مشاغل خرد و خانگی را از یاد نبرند و در این خصوص باید هلدینگهای غیرتخصصی و گردشگری راه اندازی شود.
نماینده عالی دولت در استان کرمان تصریح کرد: این شرکتها به توسعه متوازن این استان در قالب مسئولیت اجتماعی نگاه میکنند و با وجود ظرفیت های این شرکت های بزرگ، تاکنون خدمات بسیاری به کشور و این استان رساندند.
وی با اشاره به آسیبشناسی فعالیت شرکتهای بزرگ استان کرمان گفت: متاسفانه بسیاری از ظرفیت های نهفته این استان از جمله خدمات و گردشگری را غیرفعال گذاشتهاند.
وی با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ استان کرمان نیز اکنون با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی وارد مذاکره شدند که کارهایی در این حوزهها انجام دهند افزود: همچنین در کارگروه اشتغال مصوب شود که امسال سه هلدینگ گردشگری تاسیس شود و در این خصوص به استان گزارش دهند.
زینیوند بیان داشت: کلیدواژههای تعیین شده در سند آمایش استان کرمان و در هفت راهبرد کارگروه اقتصاد مقاومتی وجود دارد اما با توجه به تغییرات دولت باید این سند را محکم کنیم که در استان به یادگار بماند و توسط رسانه ها منتشر شود.
استاندار کرمان گفت: این کارگروه با روال منظم برگزار و تصمیمات مناسب و عملیاتی در جلسات آن اتخاذ میشود، اما باید تقویت شود.
زینی وند خاطرنشان کرد: حوزه اقتصادی نیز تغییرات محسوس دارد و مطلقا نباید در اجرای سیاستها خللی ایجاد شود.
وی با اشاره به تعهد و تحقق ۵۲ هزار فرصت شغلی در کرمان گفت: این استان ظرفیت دارد برخی طرح های شرکت ها که در تعهدات آن قید نشده را مصوب و پیگیری کنیم لذا دبیرخانه باید فاصله جلسات کاهش یابد که همه مشاغل وارد سامانه شوند.
وی با اشاره به سهم انجام شده اشتغالزایی برای دستگاه ها یادآور شد: دبیرخانه کارگروه و حوزه اقتصادی کمیته رصد را ایجاد و به ریز وظیفه دستگاهها را تقسیمبندی کند و روند ایجاد تعهد اشتغال رصد و هر ماه گزارش آن ارائه شود، ضمن اینکه کوتاهی دستگاهها مشخص باشد.
وی افزود: میزان اشتغالزایی دستگاه های اجرایی باید ضمن ورود به سامانه ثبت و ضبط شود و آمار واقعی باشد و همچنین بابت مشاغل خانگی کارهای خوبی انجام شده در این خصوص از اتاق بازرگانی استان و حوزه اقتصادی استان قدردانی می شود.
زینیوند تصریح کرد: فرایند اشتغالزایی در استان کرمان را با جدیت پیش ببرید و در این خصوص کمیته امداد و بانک رسالت کارهای خوبی انجام دادهاند که در شبکه اشتغال شریک شدند.
وی با بیان اینکه تضامین بانک رسالت با وجود سیاست ها مشکلی ندارد گفت: می توان به تعاونی ها تسهیلات پرداخت کرد در صورتی که متعهد شوند که در گروه های شغلی استان اشتغالزایی کنند که با وجود اینکه دبیرخانه اتاق بازرگانی است به طور حتم در این حوزه پیشرفت می کنیم.
تدوین فرصتهای سرمایهگذاری استان کرمان
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اطلاعات فرصت های سرمایه گذاری استان کرمان به کمک اتاق بازرگانی جمع بندی و تدوین شود که اطلاعات آن موجود است اما باید بروزرسانی شود.
استاندار کرمان با اشاره به پیگیری مشاغل دانش بنیان با رویکرد این استان بیان داشت: رویکرد کرمان صنعتی مبتنی بر دانش بنیان و تقویت گردشگری باشد که این حوزهها برجسته می شوند.
وی افزود: ضمن تغییر الگوی کشت باید کشاورزی را مکانیزه کنیم و کیفیت کشاورزی را ارتقا دهیم، کارهای خوبی در این دولت انجام شده که باید گسترش یابد.
وی ادامه داد: با کاهش شغل در حوزه کشاورزی موافق نیستم اما باید آن را مکانیزه کرد، ضمن اینکه بخش دانش بنیان نیز برجسته شود.
۲ کارخانه کروم جنوب کرمان بزودی کلنگزنی میشود
استاندار کرمان با بیان اینکه صادرات ارزش افزوده استان کرمان جملهای صحیح است گفت: از دهه ۴۰ کرومیت جنوب به صورت خام صادرات می شود و غم فقر و نامتوازن بودن از این منطقه می بارد در حالی که مردم این خطه در جوار معدنی با ظرفیت تولید ثروت قرار دارند.
وی ادامه داد: ۲ کارخانه کروم در حال برنامه ریزی است که بخشی از آن در ماه جاری کلنگ زنی میشود.
زینی وند افزود: بخش بهره وری اجتماعی و توزیع فرصت ها در مصوبات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان به خوبی آمده اما نامتوازنی این استان و فقر باید رفع شود که کارگروه اشتغال و اتاق بازرگانی کارهای خوبی در این حوزه انجام دادهاند که باید به هدف گذاری در شان استان دست یابیم و در این خصوص هیچ کدام از دستگاه ها شانه از مسئولیت خالی نکردند.
کارگاههای خرد تولیدی در بازاریابی دچار مشکل هستند
استاندار کرمان عنوان کرد: پرداخت تسهیلات در بسیاری جاها موجب اشتغالزایی در کارگاهها شد اما این کارگاهها در بازاریابی و فروش محصولات خود دچار مشکل هستند و تولیدات آنان روی دستشان مانده است.
وی ابراز داشت: برخی دستگاهها از جمله بانک رسالت زنجیره کارآفرینی دارد که میتواند هزاران شغل در استان ایجاد کند.
وی ادامه داد: اگر این فرایند بهخوبی مدیریت شود، محوریت اتاق بازرگانی با کار ستادی و علمی مطلوب، میتواند فرصت های جدید شغلی در استان ایجاد کند و در این زمینه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان بحث های این حوزه را بهصورت عملیاتی پیگیری میکند.
زینیوند یادآور شد: افراد از سه کانال برای دریافت تسهیلات مشاغل خرد و خانگی معرفی می شوند و فعالیت بهزیستی در مشاغل اندکی با کمیته امداد امام خمینی (ره) متفاوت است لذا در بدو ورود برای پاگرفتن برنامه ایجاد ۱۲ هزار فرصت جدید شغلی بایستی منابع را به افراد توانمند پرداخت کرد که طرحها نتیجه بدهد.
وی با بیان اینکه طرحهای در دستمعرفی و مشکل دار در کمیته فنی با حضور مدیران مربوطه مطرح شود گفت: همه طرح های امکان دار را با حضور نماینده بانک ها مطرح و مصوب کنید که با آوردن این موارد در رسته کشاورزی، مسائل در تهران پیگیری و رفع میشود.
به گزارش ایرنا در این جلسه سهم ادارات در اشتغالزایی بررسی و موانع پیش رو واکاوی شد. همچنین اعلام شد که سهمیه تسهیلات کرونا در استان به طور کامل پرداخت نشده که ضرورت دارد اطلاع رسانی لازم صورت گیرد.
نظر شما