ورود قابل ملاحظه دستگاه‌های غیرمجاز رمزارز، عامل رشد مصرف برق

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر) گفت: امسال ورود قابل ملاحظه دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمزارز سبب افزایش مصرف برق و در نتیجه ایجاد شرایط حساس برقی شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدحسن متولی‌زاده» امروز (یکشنبه) در نشست خبری با محوریت تامین آب و برق کشور در محل وزارت نیرو افزود: بحث استخراج غیرمجاز رمزارزها در ماه‌های اخیر شدت بیشتری یافته و همین امر سبب افزایش چشمگیر مصرف برق در کشور شده است.

وی ادامه‌داد: ورود این حجم قابل ملاحظه دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمزارز  سبب شده علاوه بر افزایش دمای هوا و کاهش تولید نیروگاه‌های برق‌آبی، تامین برق با شرایط حادتری همراه شود.

این مقام مسوول، از برخورد جدی تر با استفاده کنندگان دستگاه های غیرمجارز استخراج رمزارز با کمک قوه قضائیه خبر داد.

مدیرعامل توانیر گفت: شرایط تامین برق تا یکی دو ماه آینده به دلیل افزایش بی‌سابقه دمای هوای کشور که هریک درجه افزایش، نیاز برق را چهار هزار و ۵۰۰ مگاوات بیشتر می‌کند و نیز افزایش بار وسایل سرمایشی با حدود ۴۰ درصد مصرف برق بسیار حساس‌تر می‌شود.

متولی‌زاده خاطرنشان‌کرد: افزایش دمای هوا که در اکثر مناطق جهان اتفاق افتاده و حتی در برخی کشورهای پیشرفته موجب مرگ تعداد زیادی از مردم شده است، در روزهای آینده با شدت بیشتری کشورمان را درگیر خواهد کرد که نیازمند دقت بیشتری در این باره است.

وی ادامه‌داد: مساله دیگر بحث خشکسالی است که در ۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده و درعمل منجر به افزایش مصرف در بخش کشاورزی و هم منجر به کاهش ذخیره آب نیروگاه‌های برق‌آبی و کاهش تولید این نیروگاه‌ها شده است؛ بنابراین از یک طرف با افزایش مصرف و از طرف دیگر با کاهش تولید نیروگاه‌ها روبه‌رو هستیم و این شرایط همکاری بیشتر مردم و مشترکان را ضروری‌تر کرده است.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه در ۴۰ تا ۴۵ روز گذشته با وجود شرایط سختی که پشت سر گذاشته شد، با همکاری مشترکان بزرگ اعم از صنایع، کشاورزان، مصوبه‌های هیات وزیران و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، بدون اعمال خاموشی سپری شد، افزود: اما در روزهای آینده به دلیل موج گرما این مساله اهمیت بیشتری پیدا کرده و خواستار همکاری مردم بیش از پیش مردم هستیم، در این زمینه کمک رسانه‌ها می‌تواند مشارکت مردم را جلب کند.

متولی زاده گفت: امسال گرمای بسیار شدید منجر به افزایش مصرف برق در ابعاد مختلف شده است.

وی، وارد مدار شدن سریع‌تر چاه‌های کشاورزی با حدود ۶ هزار مگاوات مصرف را یکی از ابعاد این افزایش مصرف برشمرد.

مدیرعامل توانیر اضافه‌کرد: وسایل سرمایشی هم زودتر و با حجم بیشتر وارد مدار شدند که ۴۰ درصد مصارف مربوط به این وسایل است، در عین حال  افزایش حجم مراکز استخراج رمز ارز هم مزید علت شده که طبق آمار، ۲ هزار مگاوات مصرف برق به این موضوع اختصاص دارد.

متولی‌زاده گفت: این عوامل دلیل رشد ۲۰ درصدی مصرف برق نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.

قیمت متوازن‌کننده تولید و مصرف در سراسر جهان
وی درباره وضعیت ناتراز عرضه و تقاضای برق گفت: درهمه جای جهان مساله عرضه و تقاضا به‌ویژه در برق را با قیمت حل کرده‌اند، اما در ایران به‌دلیل سیاست‌هایی که از گذشته وجود دارد، ارزان‌ترین برق را داریم و در طول تاریخ صنعت برق ارزان‌ترین زمانی است که برق عرضه می‌شود.‌

مدیرعامل توانیر ادامه‌داد: این امر باعث می‌شود که انگیزه لازم برای مصرف بهینه وجود نداشته باشد، حساسیت مردم کمتر شده و دستگاه‌های غیربهره‌ور مورد استفاده قرار گیرد و امکان سرمایه‌گذاری کافی وجود نداشته باشد.

انرژی های تجدیدپذیر، راه حل اساسی مشکلات
متولی‌زاده در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در خصوص تلاش برای جایگزین کردن انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر راه حل اساسی مشکل است، اما این موضوع نیز به قیمت ناچیز برق در کشورمان وابسته است.

وی ادامه‌داد: گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک در همه جهان و کشورهای همسایه به دلیل آن است که آنها مسئله قیمت را حل کرده و همین امر سبب شده هزینه تولید و مصرف این نوع انرژی در این کشورها برابری کرده و همین امر به گسترش آن انجامیده است.

مدیرعامل توانیر افزود: استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در کشورمان گرچه علاقمندانی دارد اما بواسطه مشکلات قیمتی و موانعی که وجوددارد معادله‌ای غیرقابل حل ایجاد کرده که تمایل سرمایه گذاران در این بخش را به شدت کاهش می‌دهد.

 متولی زاده گفت: اگر این زمینه فراهم شود که مشترکان برق خود را از انرژی تجدیدپذیر تامین کنند، راه توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور وجود دارد و نتیجه خواهد داد.

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت تولید و عرضه برق خاطرنشان‌کرد: استفاده از هوش مصنوعی گرچه دیر هنگام اما آغاز شده است، به گونه ای که در حال حاضر ۵۰ درصد مصرف انرژی کشور در بخش مشترکان بزرگ با استفاده از کنتورهای هوشمند کنترل می شود.

مدیرعامل توانیر با اشاره به ارزان بودن قیمت برق در ایران، گفت: در کشوری همچون فرانسه ۳۶۵ روز را به سه رنگ تقسیم کرده است، بدین گونه که ۳۰۰ روز رنگ سفید، ۴۰ روز آبی و ۲۰ روز قرمز است و به مردم اطلاع می‌دهند که در روزهای سفید قیمت برق ۹ سنت یورو، در روزهای آبی ۱۱ سنت یورو و در روزهای قرمز ۶۰ سنت یورو است و مردم می‌دانند که در آن روزها باید مبلغ بیشتری را برای برق پرداخت کنند که همین مساله موجب مدیریت مصرف می‌شود.

۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه  

وی با بیان این‌که برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه ۲۰۰ هزار میلیارد تومان پول لازم است، گفت: این میزان برای صنعت برق مقدور نیست و این در حالی است که اگر مشترکان دما روی ۲۵ و ۲۶ تنظیم کنند بیش از چهار هزار مگاوات میزان مصرف برق کاهش می‌یابد.

متولی‌زاده ادامه‌داد: ایران از نظر توان فنی و مهندسی هیچ مشکلی ندارد و اگر منابع مالی فراهم شود می‌تواند نیروگاه احداث کند، اما نیز باید به این مساله توجه کرد که با مدیریت مصرف نیز می‌توان مصرف را کاهش داد.

مدیرعامل توانیر با بیان این‌که برای ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا برنامه‌های متعددی را در نظر گرفته‌ایم که یکی از آنها تغییر ساعت کاری بوده که البته این مساله در اختیار استانداران است، گفت: حتی تعطیلات ادارات در برخی استان ها به ویژه در استان خوزستان در چند روز گذشته اتفاق افتاد اما بخش عمده و اصلی موضوع همکاری صنایع و کشاورزان است که این موضوع را با جابه‌جایی بار مدیریت می‌کنیم.

وی افزود: تاکید ما این است که صنایعی که امکان جابه‌جایی بار دارند امتیازات و مشوق‌هایی را برای آنها در نظر بگیریم که این کار انجام شده و این پاداش‌ها به آنها پرداخت می‌شود.

دو هفته گرم را پیش‌رو داریم

متولی‌زاده تصریح کرد: دو هفته گرم را پیش رو داریم و اگر نتوانیم خاموشی‌ها را کنترل کنیم، جداول را بازرسانی خواهیم کرد و براساس آن جداول یک نوبت در روز برای مشترکان خاموشی اعمال خواهیم کرد.

مدیرعامل توانیر اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که ما به عنوان دولت نیروگاه‌هایی که مدیریت می‌کنیم تمرکز آنها روی تامین برق برای مردم باشند و صنایع بزرگ خودشان تولید برق کنند در حال حاضر امکان این مساله را فراهم کرده‌ایم و امیدواریم به زودی بتوانیم خبر خوبی را در این حوزه بدهیم و صنایع بزرگ بتواند بخش نیاز بزرگ خود را تامین کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha