سعید آتشی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از واحد بوجاری غلات شهرستان تایباد به خبرنگار ایرنا گفت: در سال زراعی جاری ۱۹ هزار و ۵۶۰ تن بذر اصلاح شده در استان توزیع شده است که ۱۴ هزار و ۸۲۰ تن آن گندم و چهار هزار و ۷۴۰ تن جو بوده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۲ واحد بوجاری رسمی در سطح استان خراسان رضوی فعالیت دارند که ۹ واحد به کار بوجاری گندم و سه واحد بوجاری جو مشغول هستند.
مسوول بذر سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: اگر در مجموع سالانه ۲۴ هزار تن گندم و جو اصلاح شده در استان خراسان رضوی با ۱۰ درصد بیشتر از قیمت تضمینی محصول گندم و جو تولید شود، به لحاظ تامین بذر اصلاح شده غلات در سطح استان هیچ گونه مشکلی نخواهیم داشت.
آتشی افزود: در سال زراعی جاری ۹ رقم گندم آبی، چهار رقم گندم دیم، ۶ رقم جو آبی و ۲ رقم جو دیم اصلاح شده در استان خراسان رضوی تولید شده است.
وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری کاهش بارندگی و سرمازدگی در برخی از مزارع گندم و جو استان باعث کاهش ۵۰ درصدی تولید غلات شد، ادامه داد: همه ساله بیشترین بذر اصلاح شده استان بین کشاورزان شهرستان های تربت جام، تایباد، چناران و سرخس توزیع می شود که کشاورزان با رعایت اصول فنی و بهداشتی می توانند در بازه زمانی سه ساله از بذور دریافتی در مزارع غلات خود استفاده کنند.
وی با بیان اینکه بالا بودن قیمت برخی از نهاده های کشاورزی در سطح بازار باعث شده غلات کاران استان اقدام به فروش گندم و جو تولید شده خود کنند، گفت: بذر مرغوب اعم از رقم خوب، پرمحصول و تناسب آن با اقلیم منطقه، مهمترین رمز برداشت محصول مناسب و عملکرد کمی و کیفی بالا در عرصه کشاورزی است و به کارگیری بذرهای اصلاح شده در سالهای اخیر به دلیل داشتن فوایدی همچون مقاومت بالای گیاه در طول دوره کشت در برابر بیماری و تنش، در این استان بیشتر شده است.
یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین سالانه برای تولید هشت میلیون تن انواع محصولات باغی، زراعی و دامی در خراسان رضوی زیر کشت ۸۳ نوع محصول میرود.
بخش کشاورزی خراسان رضوی ۲۸ درصد اشتغال و ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی این استان را به خود اختصاص داده است.
شهرستان ۱۳۸ هزار نفری تایباد متشکل از ۲ بخش مرکزی و میان ولایت در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.
نظر شما