۱۵ تیر ۱۴۰۰، ۷:۵۲
کد خبرنگار: 3131
کد خبر: 84393765
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

۵۲ درصد روستاهای مانه و سملقان دچار تنش آبی است

بجنورد- ایرنا- فرماندار شهرستان مانه و سملقان گفت: با توجه به کاهش شدید بارندگی سال زراعی جاری که طبق برآورد هواشناسی به ۵۰ درصد می رسد، افزون بر ۵۲ درصد از روستاهای این شهرستان با تنش آبی مواجه هستند.

محمودرضا معموری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس بررسی ها هم اکنون از ۱۳۶ روستای شهرستان مانه و سملقان حدود ۷۰ روستا با تنش آبی شدید مواجه اند که نسبت به مدت مشابه سال قبل تعداد روستاهای مواجهه با تنش آبی ۲ برابر بیشتر شد.
وی اضافه کرد : به اکثر این روستاها با تانکر آبرسانی می شود تا روستاییان با مشکلات کمتری برای تامین آب مورد نیازشان مواجه شوند.
فرماندار مانه و سملقان ااظهارداشت : در سال گذشته صرفا ۳۵ روستا با تنش آبی مواجه بودند که با همکاری مردم و شرکت آب و فاضلاب شهرستان مشکلات روستاییان تا حدودی با تامین آب با تانکر مرتفع شد و در سالجاری با افزایش روستا آبرسانی در اولویت برنامه ها قرار دارد.
 فرماندار مانه و سملقان با اشاره به پیش بینی هواشناسی مبنی بر افزایش دما و کاهش بارش باران گفت:  احتمال افزایش روستاهای با تنش آبی را وجود دارد که باید با صرفا جویی بخشی از مشکلات را کاهش داد.
معموری با اشاره به اینکه مانه و سملقان به عنوان قطب کشاورزی بیشترین تحت تاثیر از خشکسالی در استان را دارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بسیاری از محصولات زراعی این شهرستان نیز تحت تاثیر خشکسالی شدید از بین رفته اند.

پیش از این نیز مدیر جهادکشاورزی مانه و سملقان گفت، خشکسالی و کاهش بارندگی در سال زراعی امسال یکهزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به کشاورزی این شهرستان ۱۱۰ هزار نفری خسارت زده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، میزان بارش در بازه زمانی از ابتدای مهرماه سال ۹۹ تا اول تیرماه امسال حدود ۱۴۷ میلیمتر در خراسان شمالی باران بارید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، حدود ۴۷ درصد کاهش دارد.

شهرستان مانه وسملقان به عنوان قطب کشاورزی استان بیشترین پهنه تحت تاثیر از خشکسالی را دارد و پس از آن شهرستان های اسفراین و راز و جرگلان بیشترین گستره حوزه کشاورزی درگیر با خشکسالی را دارند.

شهرستان ۱۱۰ هزار نفری مانه و سملقان در ۴۵ کیلومتری غرب بجنورد واقع شده است که ۸۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد.
در استان خراسان شمالی طبق آخرین گزارش شرکت آب و فاضلاب حدود ۲۶۵ روستا با تنش آبی مواجه اند و برای رفع عطش در این روستاها نیاز به ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است که در سال جاری حدود ۲۳۰ میلیارد تومان اعتبار در این ارتباط در قانون بودجه مصوب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha