۱۴ تیر ۱۴۰۰، ۱۳:۵۹
کد خبرنگار: 1498
کد خبر: 84393832
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

لباس ۱۳۰ کیلویی فضا نوردان چینی چه ویژگی هایی دارد؟

تهران- ایرنا- به دنبال خروج دو تن از فضانوردان چینی از کابین اصلی ایستگاه فضایی این کشور، آژانس ملی فضایی چین اطلاعاتی در مورد لباس جدید این فضانوردان منتشر کرد.

به گزارش ایرنا از رسانه های چین، بر قسمت پشت لباس جدید فضانوردان چینی یک پرچم ملی چین و در داخل لباس نیز یک ماسک و یک کیسه برای آب آشامیدنی وجود دارد.

این لباس فضایی شبیه به یک فضاپیمای مینیاتوری عمل می کند و کلاه ایمنی چهار لایه آن در برابر مه گرفتگی و گرمای بیش از حد مقاوم است و لایه خارجی آن هم مثل یک عینک آفتابی است.

با وجود وزن ۱۳۰ کیلوگرمی لباس، پوشیدن و حمل آن بسیار ساده است و طراحی چند لایه آن از فضانوردان در برابر خلا، دمای بالا و پایین و تابش های فضایی محافظت می کند.

بر اساس این گزارش افرادی با قد ۱۶۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر قادر به پوشیدن این لباس ها هستند.

فضانوردان با پوشیدن این لباس می توانند حداکثر ۸ ساعت در خارج از ایستگاه فضایی کار کنند.

دو فضانورد چینی اولین راهپیمایی فضایی خود را روز شنبه در خارج از ایستگاه فضایی جدید چین انجام دادند تا یک بازوی رباتیک به طول ۱۵ متر را تنظیم کنند.

تلویزیون دولتی چین خروج «لیو بومینگ» و «تانگ هونگبو» از ایستگاه فضایی چین را به‌طور مستقیم نشان داد در حالیکه سومین فضانورد یعنی «نی هایشنگ» در ایستگاه منتظر ماند و از آنها پشتیبانی کرد.

فضانوردان چینی برای انجام یک ماموریت سه ماهه از تاریخ ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) در سومین ماموریت که بخشی از یک برنامه فضایی بلندپروازانه است حضور دارند. این در حالی است که چین در ماه مه یک مریخ نورد را در سطح سیاره سرخ فرود آورد.

سازمان ملی فضایی چین در ماه آوریل کپسول اصلی ایستگاه فضایی «تیان هه» خود را آغاز کرد و ماژولی به اندازه یک اتوبوس با سیستم های پشتیبانی حیات و اقامتگاه برای خدمه ارسال کرد. بعد از آن یک فضاپیما حامل غذا و سوخت در ماه مه به این ایستگاه منتقل شد.

چین بامداد پنج شنبه ۲۷ خرداد یک فضاپیمای حامل سه فضانورد را با موشک «لانگ مارچ ۲ اف» به ایستگاه فضایی خود مستقر در مدار پائینی کره زمین فرستاد. این نخستین بار از سال ۲۰۱۶ به این سو است که چین یک فضاپیما را با سه سرنشین از طریق موشک لانگ مارچ از صحرای گوبی به مدار زمین پرتاب می کند. چین در این ماموریت که بعد از پنج سال اجرا می شود، این فضانوردان را برای اقامت سه ماهه به یک ماژول فضایی در مدار زمین منتقل می کند که می تواند رکورد ۳۰ روزه چین را در سال ۲۰۱۶ بشکند.

«شنزو ۱۲» (Shenzhou-۱۲) به معنای «کشتی الهی»  سومین مأموریت از ۱۱ ماموریت مورد نیاز برای تکمیل ایستگاه فضایی چین تا سال ۲۰۲۲ خواهد بود. در این میان، چهار ماموریت با این فضاپیما انجام می شود که ۱۲ فضانورد چینی را به فضا می فرستند. این تعداد بیشتر از ۱۱ زن و مردی است که چین در سال ۲۰۰۳ به مدار زمین اعزام کرده بود.

چین که قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ به یک قدرت اصلی فضایی تبدیل شود، دومین کشوری بود که سال جاری میلادی، مریخ نورد خود را دو سال پس از فرود اولین فضاپیمای این کشور در آن طرف ماه، روی مریخ فرود آورد.

این اقدام چین در شرایطی است که کاوشگر چانگ ئه ۵ چین حامل نمونه های خاک و سنگ کره ماه آذرماه سال ۱۳۹۹ بعد از انجام موفقیت آمیز ماموریت فضایی خود، در منطقه مغولستان داخلی در شمال چین فرود آمده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha