استاندار : بستر توسعه تجارت دریایی با اورآسیا از مازندران فراهم است

ساری - ایرنا - استاندار مازندران معرفی ظرفیت‌های بندری ، فرودگاهی ، راه‌آهن و پایانه صادراتی با تجهیزات نوین در این استان ، گفت : تمامی این زیر ساخت‌های مهم تجارت بین‌المللی در استان مازندران برای توسعه تجارت دریایی میان جمهوری اسلامی ایران با کشورهای اورآسیا فراهم است.

به گزارش ایرنا ، احمد حسین زادگان عصر سه شنبه در دیدار وبیناری به همراه جمعی از بازرگانان و مدیران اقتصادی مازندران با کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه ، افزود : اکنون بندر امیرآباد در شرق مازندران به عنوان بندر نسل سوم ، همه شاخص های بندر توسعه یافته را دارد و می تواند زمینه مهمی برای توسعه تجارت دریایی با روسیه به عنوان بزرگ ترین بازار صادراتی باشد.

وی به تجهیز به ریل رو رو برای جا به جایی کالاها پس از پیاده کردن از کشتی به راه آهن ، وجود کانتینرهای یخچال دار و داشتن ظرفیت پهلوگیری کشتی های بزرگ را از جمله بسترهای مورد نیاز گسترش روابط تجارت دریایی برشمرد و گفت : اکنون با راه اندازی بزرگترین پایانه صادراتی در نزدیکی بندر امیر آباد ، زمینه تضمین سلامت و رساندن بموقع محصولات صادراتی به کشورهای هدف فراهم شده است.

نماینده عالی دولت در مازندران اظهار داشت : در ۲ سال اخیر با حمایت ویژه دولت این پایانه راه اندازی شد و هم اکنون تمامی محصولات صادراتی کشاورزی در بهترین شرایط در این پایانه نگهداری ، بسته بندی ، استانداردسازی و آماده صادرات می شود .

وی از توسعه فرودگاه های ساری و رامسر برای فرود هواپیما های غول پیکر به عنوان دیگر بستر لازم برای توسعه تجارت خارجی از طریق مازندران یاد کرد و افزود : با توجه به اهمیت سفر هوایی انتظار داریم سفارت جمهوری اسلامی ایران در روسیه زمینه شکل گیری پرواز مستقیم میان ساری - رشت - آستاراخان را فراهم کند.

حسین زادگان افتتاح سرای تجاری در ولگاگراد را برای شروع کار روابط تجاری با مازندران دانست و گفت : از آن جایی که بیشترین محصولات صادرتی مازندران کشاورزی است ، ما دنبال شکل دهی کنسرسیوم محصولات صادراتی استان هستیم. 

استاندار مازندران خطاب به سفیر ایران در روسیه گفت : انتظار داریم شما به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در مورد توجیه اقتصادی در حوزه تعرفه را پیگیری کنید چرا که هزینه تولید در کشورمان بالا است و ریسک تجاری در کشورهای اورآسیا هم بالا است و به همین دلیل هم نیازمند بررسی دقیق تر است.

وی از شکل گیری  صندوق ضمانت صادرات در مازندران به عنوان یکی از گام های مهم کاهش ریسک تجاری یاد کرد و افزود : عدم سرویس دهی مناسب به کشتی های ایرانی در بنادر روسیه ، عدم وجود پایانه صادراتی مجهز از جمله محصولات کشاورزی فسادپذیر از مشکلاتی است که ما در روسیه با آن مواجهیم در حالی که اگر نمونه پایانه صادراتی محصولات کشارورزی مازندران در ولگاگراد نیز دایر شود بسیاری از مشکلات حل و فصل می شود.

استاندار مازندران با اشاره به این که هواپیمایی پارس ایر به عنوان هواپیمایی کوچک برای جا به جایی تجار آماده انجام پرواز مستقیم با روسیه است ، اظهار داشت : با توجه به کوچک بودن این نوع هواپیماها ، تجار حتی با چارتر کردن آن می توانند روابط را گسترش دهند و حتی این گونه هواپیما ها توجیه اقتصادی برای گردشگری را نیز دارند.

حسین زادگان تنها مشکل فعلی استان مازندران برای گسترش روابط تجاری با کشورهای اورآسیا را فقدان تعریف منطقه آزاد برای این استان دانست و گفت : اگرچه مازندران مناطق ویژه تجاری دارد ، اما داشتن منطقه آزاد اهمیت بیشتری دارد و در حال حاضر هم پرونده منطقه آزاد مازندران تا شورای نگهبان پیش رفته و در حال پیگیری هستیم تا ابهامات بر طرف شود.

وی توضیح داد : در هر حال حاضر طرح منطقه آزاد مازندران در گام آخر قرار دارد، اگر چه به پایان عمر دولت تدبیر و امید رسیدم ، اما این یک مزیت منطقه ای  و ملی است که باید توسط هر مسئولی جدی پیگیری شود.

حسین زادگان به همسایگی طولانی مدت استان های شمالی ایران با کشورهای حاشیه خزر بویژه روسیه اشاره کرد و گفت : متاسفانه مراودات اجتماعی با این کشورها سرد است و این یکی از مشکلات اساسی برای توسعه تجارت محسوب می شود.

استاندار مازندران خطاب به سفیر ایران در روسیه پیشنهاد کرد که زمینه برگزاری همایش مشترک هیات رسانه ای با هدف بررسی ظرفیت ها و اقناع سازی میان فعالان رسانه ای مازندران و استان ولگاگراد را فراهم کند.

وی گفت: نمایشگاه تخصصی توانمندهای دو استان مازندران و ولگاگراد نیز بسیار مهم است که می تواند دایر شود. تسهیل در صدور ویزای تجاری  برای بازرگانان دو استان نیز باید پیگیری شود.

استاندار مازندران نقل و انتقال پول را همچنان مهم ترین مشکلات تجاری دانست و خواستار رفع این مشکلات شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha