کشاورزان خراسان شمالی رغبتی برای تحویل گندم به مراکز دولتی ندارند

بجنورد- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان استان رغبتی برای تحویل گندم مازاد بر نیاز خود به مراکز دولتی ندارند و به همین دلیل پیش بینی می‌شود امسال گندمکاران این خطه تنها ۴۰ تا ۴۵ هزار تن محصول خود را به دولت بفروشند.

محمدجواد تشکری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برآورد شده بود که امسال ۱۵۶ هزار تن گندم از سطح کشتزارهای این استان برداشت شود.

وی افزود: همچنین پیش بینی شده بود که در شرایط عادی کشاورزان حدود ۹۰ هزار تن گندم مازاد بر نیاز خود را به مراکز دولتی تحویل دهند اما خشکسالی، کاهش تولید علوفه و افزایش قیمت نهاده های دامی از جمله جو و کاه باعث شده است که این قشر امسال کمتر محصول خود را تحویل دهند به همین دلیل، تاکنون تنها ۱۸ هزار تن گندم تحویل سیلوها شده است.

تشکری اظهار داشت: کمبود بارندگی و خشکسالی شدید موجب کاهش تولید گندم  شده است بطوریکه طبق برآورد در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته با کاهش ۴۱ درصدی در تولید مواجه شدیم که پیش بینی شده است خرید نسبت به سال گذشته هم ۶۸ درصد کاهش یابد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی سطح زیر کشت گندم در استان را ۱۴۳ هزار و ۹۵۰ هکتار دانست و افزود: از این سطح ۴۷ هزار و ۷۰۰ هکتار آبی و ۹۶ هزار و ۲۵۰ هکتار آن دیم است.

تشکری اظهار داشت: خشکسالی در سال زراعی جاری به گندمزار های استان خسارت زیادی وارد کرد که حتی بخش قابل توجهی از گندمزارها از بین رفت و بخشی نیز قابل برداشت نیست، در سال زراعی جاری گندم از سطح ۹۱ هزار و ۸۲۵ هکتار قابل برداشت است.

وی عملکرد گندم در اراضی آبی را ۲ هزار و ۱۰۰ تن و اراضی دیم را ۵۰۰ تن دانست.

در استان خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار  اراضی کشاورزی دارد که حدود ۸۲ هزار نفر بهره برداری این اراضی محسوب می شوند که با خانواده های تحت پوشش حدود ۳۰۰ هزار نفر در حوزه کشاورزی در این استان فعالیت دارند و خراسان شمالی در تولید گندم در کشور رتبه ۱۶ را داراست.

براساس آمار ایستگاه‌های باران سنجی در بهار سال جاری در این استان ۵۸ میلیمتر باران به ثبت رسید که این بارش ها در بهار سال گذشته حدود ۱۳۳ میلیمتر بود.
میانگین باران بهاری در خراسان شمالی در سال جاری نسبت به دوره آماری بلند مدت سی ساله نیز حدود ۳۶ درصد کاهش نشان می دهد.
در ۹ ماه سال زراعی جاری ۱۴۷.۵ میلیمتر باران در این استان بارید که نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته بارش باران حدود ۴۷ درصد کمتر شد به طوری که از ۲۸۰ میلیمتر همین بازه زمانی میانگین بارش ها به ۲۸۰ میلیمتر رسید.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha