وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به سفرهای استانی رفت و پروژههای عمرانی را در مشهد و سنندج افتتاح کرد؛ مونسان در حاشیه آیین افتتاح یک هتل چهار ستاره در مشهد اظهار داشت: بسیار خوشبین هستیم که با توسعه و گسترس واکسیناسیون در کشور و بویژه با ورود واکسنهای ایرانی، وزارت بهداشت موفق به افزایش واکسیناسیون شود و به این ترتیب در ماههای آینده با محدود شدن شیوع کرونا در کشور اجازه پیدا کنیم فعالیتهای حوزه گردشگری را به حالت عادی بازگردانیم.
وی با بیان اینکه تمهیدات خوبی برای پساکرونا اندیشیده شده است، ادامه داد: مردم به اندازه کافی مطالبه سفر را دارند ولی به دلیل محدودیت های فعلی سفرهایشان را محدود کردهاند که به محض اعلام اجازه سفر، شاهد اوجگیری گردشگری داخلی خواهیم بود.
وی همچنین در آیین افتتاح مجتمع تفریحی گردشگری اقامتی و پارک آبی سپهر تابناک دیواندره گفت: توجه به بخش اسکان و تخصیص امکانات مختلف موجب شد غرب کشور و کردستان مسیر و کریدور گرشگری شود.
تعلیق شرکت متخلفی که مسافران ایرانی را در فرودگاه مسکو سرگردان کرد
پرهام جانفشان مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران با اعلام این خبر گفت: کمیسیون نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری به استناد ماده ۳۰ آییننامه نظارت بر تاسی و نظارت دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری به یک ماه تعلیق این شرکت متخلف رای داد.
او با اشاره به ماده ۱۹ آییننامه افزود: این شرکت موظف است در زمان تعلیق از قبول تعهدات جدید خودداری و طبق دستورالعملهای این ادارهکل به تعهدات قبلی خود عمل کند.
جانفشان تصریح کرد: با توجه به بررسی تمامی مدارک و اسناد برگزاری تور به کشور روسیه توسط شرکت مذکور و شنیدن صحبت برخی مسافران تور برگشت داده شده از کشور روسیه، همچنین صحبتهای رئیس هیئت مدیره شرکت، کمسیون به چهار دلیل تصمیم به این رای گرفت.
عدم تطبیق هدف با روش استفاده شده فروش تور سیاحتی با استفاده از هدف بازدید مسابقات، عدم همراهی راهنمای آشنا به زبان محلی برای تورهای مقاصد خارجی از مبدا سفر با تور و عدم برگزاری جلسه توجیهی برای مسافران قبل از سفر و عدم ارائه مدارک کافی به مسافران در راستای توجیه مرزبانی کشور روسیه برای برگشت مسافران به کشور ایران دلایل مورد اشاره جانفشان بود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران همچنین متذکر شد: در صورت اعتراض به حکم تعلیق صادره، شرکت موظف است ظرف مدت ۲۰ روز درخواست تجدیدنظر خود را به صورت مکتوب به دبیرخانه این ادارهکل تحویل دهد در غیر اینصورت رای صادره قطعی و قابل اجرا خواهد بود.
رئیس هیات مدیره شرکت مذکور در واکنش به این خبر به ایرنا گفت: تا کنون هیچ نامهای مبنی بر تعلیق دریافت نکرده و اگر دریافت کند، شکایت می کند. چون این آژانس تمام قوانین برای اعزام گردشگر را رعایت کرد و مدارک کافی در این خصوص دارد.
وی در پاسخ به این پرسش که دلیل بازگرداندن مسافران ایرانی از فرودگاه روسیه چه بوده است، گفت: پلیس مرزبانی روسیه همانند دیگر کشورها مرجع چنین تصمیم گیریهایی است و تصور کرده این ۳۶ گردشگر به قصد تماشای فوتبال نیامده اند و آنها را به کشور بازگردانده است.
نمایشگاه ۵۰ سال هنر فلزکاری و آثار قلمزنی گشایش یافت
نمایشگاه «۵۰ سال هنر فلزکاری» با آثاری از هنرمندان فقید، پیشکسوت و معاصر رشته قلمزنی در پژوهشکده هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گشایش یافت.
در این نمایشگاه تعداد ۱۳۶ اثر از آثار قدیمی و نفیس فلزکاری اساتید و هنرمندان کارگاه قلمزنی پژوهشکده هنرهای سنتی شامل: آثار قلمزنی در تکنیک های مختلف (برجسته کاری، جنده کاری، عکسی، ریز قلم ) و اثر تلفیق با مینای نقاشی و ملیله کاری به نمایش گذاشته شده است.
سامانه استعلام آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی رونمایی میشود
محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی مرجع نهایی تعیین آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی را ستاد وزارت و شورای ملی ثبت آثار دانست و گفت: سامانه مجازی سامانه مجازی استعلام آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی رونمایی خواهد شد.
طالبیان افزود: سامانه مجازی استعلام آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی رونمایی و علاوه بر تسهیل در بررسی و اعلام آثار واجد ارزش، شفافسازی فرآیند پاسخگویی به استعلامات آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی موجب تسریع این فرآیند خواهد شد.
وی افزود: اکنون اداره کل ثبت و حریم معاونت میراثفرهنگی کشور، بهطور منظم نسبت به برگزاری جلسات شورای ملی ثبت آثار اقدام کرده است. به موجب ابلاغیهای که سال ١٣٩٨ برای همه ادارات کل استانی ارسال شده و ابلاغ دستورالعمل تعیین آثار واجد ارزش فرهنگی و تاریخی از سوی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، فرآیند مشخصی برای اعلام آثار واجد ارزش تبیین شده است.
موزهها برای بازدید مردمی تعطیل و به روی پژوهشگران باز است
در حالی که دو سالی است بازدید مردم از موزهها به دلیل شیوع کرونا گاهی مجاز و گاهی غیرمجاز است، درب موزهها برای دانشجویان و پژوهشگران به منظور انجام فعالیتهای تحقیقاتی باز است.
محمد رضا کارگر مدیر کل موزه های وزارت میراث فرهنگی با بیان این که برای باز و یا تعطیل کردن موزه ها نامه و ابلاغیه ای از وزارت خانه لازم نیست، به خبرنگار فرهنگی ایرنا، گفت: تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا تنها مرجع برای باز و یا تعطیل بودن موزه ها است.
وی با بیان این که سهم بلیط فروشی موزه های تحت نظر وزارت میراث فرهنگی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان است، گفت: با تعطیلی موزه ها تقریبا این اعتبار را از دست دادیم. اما برای جبران آن از اعتبارات دولتی استفاده می کنیم تا آسیبی به موزه های کشور وارد نشود.
کارگر در ادامه با بیان این که موزه ها در این دوران تنها امکان بازدید بازدیدکننده نداشتند، گفت: فعالیت های داخلی موزه ها در این مدت انجام می شود و اگر دانشجو و پژوهشگری نیاز به انجام تحقیقات در موزه داشته باشد، درهای موزه بر روی آنها باز خواهد بود و محدودیتی برای پذیرش این افراد نخواهیم داشت.
دبیرخانه شهرملی شیشه و آبگینه در ورامین راهاندازی شد
ژیلا خدادادی رئیس دفتر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ورامین گفت: دبیرخانه دائمی شهر ملی شیشه و آبگینه پس از ثبت ورامین به عنوان شهر ملی آبگینه کشور در این شهرستان راهاندازی شد.
خدادادی گفت: شهرستان ورامین با داشتن حدود صد کارگاه تولید شیشه و آبگینه و فعالیت حدود ۶ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم ۷۰ درصد از مصنوعات شیشهای کشور را تولید و به بازار عرضه میکند.
وی افزود: هنرمندان شیشهگر شهرستان ورامین، با برخورداری از علم روز و با استفاده از تجارب اساتید فن، با کیفیتترین محصولات شیشهای را تولید میکنند از این رو، بسیاری از این محصولات به صورت مستقیم و غیرمستقیم از شهرستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای اروپایی صادر میشود.
کشف گورستانهایی با فرهنگ اقوام کوچرو برای نخستین بار در خراسان
حامد طهماسبیزاوه سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: طی پروژه بررسی باستانشناسی محدوده دژ طبیعی کلات نادر ۱۲۷ اثر تاریخی از جمله کاخهای دوره افشاریه و گورستانهای پیشازتاریخ با فرهنگ اقوام کوچروی اوراسیا برای نخستین بار در خراسان بزرگ شناسایی شد.
طهماسبیزاوه، با اعلام این خبر گفت: در پی ضرورت انجام مطالعات هدفمند باستانشناسی در پهنه فرهنگی-تاریخی دژ طبیعی کلات نادر، بررسی باستانشناسی محدوده دژ طبیعی کلات با مجوز پژوهشگاه و همکاری اداره کل میراثفرهنگی استان خراسانرضوی آغاز شد.
به گفته این باستان شناس، در طی این بررسی تاکنون ۱۲۷ اثر تاریخی شناسایی شد که بازه زمانی عصر مفرغ تا دوره قاجار را در برمیگیرد.
طهماسبیزاوه افزود: در طی این بررسی گورستان پیشاز تاریخی (عصر مفرغ و عصر آهن)، آسیابها، آسبادها، سیستم آبرسانی با استفاده از تنبوشههای سفالی، قنات، چندین مجموعه ذخیره آب (آب انبارها و حوض انبارها و بند تاریخی) پنج دروازه اصلی (دروازه ارغوانشاه، دروازه نفطه، دروازه دهچه، دروازه چوببست و دروازه کشتنی)، چندین راه فرعی تاریخی، راهها سنگ فرش پلهای، یک معدن تاریخی سنگ در روستای نفطه، دیوارهای تاریخی، برج و باروها، قلعهها، مساجد، حمامها، پلها و باغهای تاریخی شناسایی شده است.
کشف تدفینهای انسانی در استان فارس
سپیده جمشیدی یگانه سرپرست هیأت باستان شناسی گفت: کاوش باستانشناسی محوطه هیربدان داراب به شناسایی نهشتههایی از دوره کفتری و یافتههایی از قبیل تدفینهای انسانی، سازههای معماری و چند کتیبه روی لبه ظرف سفالی منجر شد.
جمشیدی یگانه با اعلام این خبر گفت: شهرستان داراب در استان فارس با توجه به موقعیت جغرافیایی، دشت حاصلخیز و منابع آب کافی همواره در طول دوران مختلف مورد توجه جوامع انسانی بوده اما علیرغم غنای فرهنگی، چندان مورد پژوهش قرار نگرفته و معدود پژوهشهای باستانشناسی معطوف به دوران تاریخی و اسلامی بوده، از اینروی کاوش و پژوهش در دورههای قدیمیتر ضروری به نظر میرسد.
این باستانشناس با بیاناینکه پروژه کاوش در این محوطه با مجوز پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری به انجام رسید افزود: به منظور شناخت شاخصههای فرهنگی این منطقه در طول هزارههای سوم و دوم پیش از میلاد و همچنین شناخت برهمکنشهای فرهنگی منطقهای و فرامنطقهای تپه هیربدان جهت کاوش انتخاب شد.
۱.۶ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در بناهای تاریخی کشور جذب شد
هادی میرزایی، مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی، فرش دستباف و احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: ۱۵۰ بنای تاریخی و گردشگری کشور تاکنون به ارزش یکهزار و ۶۵۰ میلیارد ریال به بخش خصوصی واگذار شد.
میرزایی افزود: با وجود آسیبهای ناشی از شیوع کرونا و کاهش جذب گردشگران، در زمینه واگذاری بناهای تاریخی کشور از ابتدای واگذاری به صندوق تاکنون، یکهزار و ۶۵۰ میلیارد ریال جذب سرمایه مستقیم و حدود سههزار میلیارد ریال سرمایه گذاری غیرمستقیم در بناهای تاریخی کشور محقق شد.
وی ادامه داد: صندوق توسعه، حفظ و احیا با هدف بهرهبرداری و ارتقای بناهای تاریخی، از زمان تاسیس تاکنون طی ۱۵ سال اخیر ۷۵۴ مجموعه را در اختیار خود قرار داده است که تاکنون ۱۵۰ مجموعه تاریخی از این تعداد به بخش خصوصی واگذار شد.
تجهیز ۸ موزه و مخزن اموال فرهنگی مجموعه سعدآباد به وسایل حفاظت تصویری
کیا پارسا مدیرمجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد گفت: هشت موزه و مخزن اموال فرهنگی این مجموعه به تجهیزات حفاظت فیزیکی تصویری مجهز میشوند.
پارسا، اظهار داشت: این تجهیزات با اعتباری بالغ بر یازده میلیارد ریال، با هماهنگی و تایید کمیته ستادی راهبری حفاظت الکترونیک و ادارهکل موزهها و از طریق سامانه تدارکات الکترونیک دولتی تامین شده و به زودی نصب و به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرمجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد افزود: حفاظت و تجهیز موزهها و مخازن مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از مهمترین دغدغهها و از اولویتهای برنامههای سال گذشته مجموعه سعدآباد بود که خوشبختانه اکنون بخش قابل توجهی از آن محقق شد و در برنامه سال ۱۴۰۰ نیز رقم قابل توجهی به همین موضوع اختصاص پیدا کرده و امیدواریم در سال جاری تمام موزههای مجموعه سعدآباد به طور کامل به این سامانه حفاظتی مجهز شوند.
اعلام جزئیات برگزاری آزمون جامع گردشگری
زاهد شفیعی مدیرکل دفتر برنامهریزی، آموزش و مطالعات گردشگری گفت: آزمون جامع دورههای کوتاهمدت گردشگری با رعایت شیوهنامههای بهداشتی ۱۵ مرداد جاری همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.
شفیعی با اعلام این خبر گفت: ثبتنام از متقاضیان این آزمون از ۱۲ تیر جاری آغاز شده و تا ۲۸ تیر ادامه خواهد داشت و این زمان قابل تمدید نخواهد بود.
وی ادامه داد: افرادی که دورههای آموزش حضوری و یا غیرحضوری خود را پیش از این در موسسات آموزش گردشگری گذراندهاند برای شرکت در این آزمون باید در سامانه ثبتنام و تمام فرایند آن شامل ثبت مشخصات فردی، تائید موسسه آموزشی، تائید ادارهکل میراث استان و واریز وجه و نهایتاً اخذ کد رهگیری را طی کنند.
صنایع دستی باید در زندگی کاربردی شود
پویا محمودیان معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی معتقد است تاکید بیش از حد بر کاربردی نبودن و تکیه صرف بر جنبههای زیباییشناختی یا نوستالژیک آثار و محصولات که عملاً با واقعیت امروزی صنایعدستی در تضاد قرار گرفته چرخه تولید، فروش و مصرف محصولات صنایع دستی را کند یا متوقف میکند و باید برای جلوگیری از رکود، محصولات صنایع دستی در زندگی و در جامعه کاربردی شوند.
وی اظهار داشت: بجز آثار منفی برخی رویکردهای ضدفرهنگی، اشکالات طراحی و رعایت استانداردهای بهداشتی و بسته بندی، نه تنها باعث کاهش اعتماد مصرف کننده و عدم اقبال به صنایع دستی می شود، بلکه حیات رشته های صنایع دستی را در معرض تهدید قرار می دهد.
نظر شما