به گزارش روابط عمومی استانداری قم، بهرام سرمست در مراسم بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی طرحهای بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی قم، افزود: وجود خانهها، گذرگاه، بازار و سراها و حمامهای قدیمی در بافت تاریخی قم و اطراف حرم مطهر ، جلوه هایی از هویت، اصالت و فرهنگ مردم قم است و ضروری است در مرمت و بهسازی این بناها اولویت، جنبه های فرهنگی و مذهبی باشد.
وی اجرای پروژههای اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) شامل پیاده راهسازی و ساماندهی اطراف حر را مورد اشاره قرار داد و گفت: دستگاههای ذیربط بازنگری در طرح بافت تاریخی را بهعنوان یک اولویت پیگیری نمایند بطوریکه هم اصالت و هویت فرهنگی و تاریخی شهر قم حفظ شود و هم اقتصادی شدن این طرح در نظر گرفته شود.
سرمست تاکید کرد: همچنین در بازنگری در طرحهای بافت تاریخی قم باید نیازها و منافع ساکنان این محلات مورد توجه قرار گیرد.
استاندار قم همچنین خواستار راهاندازی دفاتر تسهیل گری در بافت تاریخی ادامه داد: راه اندازی دفاتر تسهیل گری، ارائه مشاوره به سرمایه گذران علاقهمند و همچنین جذب مشارکت شهروندان ساکن در این محلات باید به عناون یک اولویت در دستور کار اعضای دور ششم شورای اسلامی شهر قم بهعنوان منتخبان مردم باشد.
وی با تاکید بر لزوم توجه بیش از پیش به اجرای پروژه های فرهنگی شهری در قم گفت: اجرای پروژه های عمرانی و فرهنگی و همچنین انجام طرح های بهسازی محورهای فرهنگی و تاریخی ، گامی مهم در مسیر توسعه شهری قم است و باید این طرح ها ادامه یابد.
سرمست وجود بارگاه حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران در قم را مورد توجه قرار داد و افزود: در اجرای برنامه ها و طرح های فرهنگی و عمرانی این اماکن متبرکه به مثابه نگین شهر مقدس قم بعنوان محوریت کار در نظر گرفته شود و در این مسیر منافع و اولویت های شهروندان نیز تامین گردد.
وی با تاکید بر اعمال رویکرد تلفیقی سنت و مدرن در اقدامات مرتبط با طرح های جامع شهری، ادامه داد: با آسیب شناسی و نیاز سنجی دقیق می توان الگوهای معماری در قم را در راستای فرهنگ و باورهای دینی مردم قم و در قالب یک دیدگاه جامع، اجرایی نمود.
نظر شما