به گزارش ایرنا حمید افضلی روز چهارشنبه در گردهمایی خادمان موکبهای اربعین حسینی خراسان جنوبی که در محل مجتمع غدیر بیرجند برگزار شد، افزود: در صورت وقوع حادثه طبیعی در کشور موکبهای ما طی ۱۲ تا ۲۴ ساعت میتوانند موضوع تغذیه و اسکان آسیبدیدگان را مدیریت کنند.
وی بیان کرد: باید از الان موکبهای ما آمادگی لازم را داشته باشند که اگر قرار باشد حضور زائران اربعین حسینی را در کربلا داشته باشیم، پای کار باشند.
وی گفت: جایگاه موکبداری در ایران به جایی رسیده که در سختترین شرایط اجتماعی مسوولان و مردم، نگاه آنها به موکبداران است، در سیل خوزستان که همه را سردرگم کرده بود، زمانی که موکبداران در منطقه حاضر شدند، آرامش در منطقه برقرار شد.
مدیر امور اربعین ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور بزرگترین سرمایه اصلی هر موکبدار را اعتماد مردم به آنها دانست و افزود: چنانچه اعتماد از موکبدار گرفته شود هیچ کدام از تفسیرها معنا پیدا نخواهد کرد لذا همه موکبداران وظیفه دارند، همه تلاش خود را در جهت بسط و گسترش اعتماد عمومی مردم به کار گیرند.
وی به آب و هوای گرم و خشک عراق در تابستان و از طرفی تقارن اربعین حسینی با فصل گرما اشاره کرد و گفت: موکبداران امکانات خود را با توجه به شرایط آب و هوایی تطبیق دهند.
وی افزود: وزارت بهداشت در حال تدوین یک دستورالعمل برای اربعین است که در صورت تصویب به استانها ابلاغ خواهد شد.
افضلی اظهار داشت: باید به سمتی برویم که موکبهای ایرانی و عراقی با هم مشارکتی موکبداری کنند.
وی گفت: یکی از سیاستهایی که دنبال میکنیم ایجاد موکبهای ثابت در عراق و داخل کشور است و با این سیاست به راحتی میتوانیم موضوع گرمایش و سرمایش موکبها را مدیریت کنیم و در این خصوص با موکبهای عراقی هم مشارکت خواهیم داشت.
مدیر امور اربعین ستاد اربعین عتبات عالیات بیان کرد: در کل کشور ۲ هزار و ۵۰۰ موکب دارای پروانه داریم که ۶۰ درصد در کشور عراق و ۴۰ درصد در داخل کشور فعالیت میکنند.
وی افزود: چنانچه تصمیم به حضور زائرین ایرانی باشد که همه موکبها راهی عراق خواهند شد اما اگر شرایط برای اعزام زائران ایرانی فراهم نباشد، تعدادی از موکبها برای خدمترسانی به زائران سایر کشورها اعزام خواهند شد.
وی گفت: حضور زائران اربعین حسینی در عراق بستگی به تصمیم ستاد اربعین کشور و دولت عراق دارد و تاکنون در این خصوص هیچ تصمیمی گرفته نشده است و در نزدیکی مراسم اربعین شرایط سنجیده و بررسی خواهد شد که آیا امکان شرکت در این مراسم معنوی وجود دارد.
افضلی ادامه داد: اما اراده بر این است که امسال زائران ایرانی به صورت محدود یا نامحدود در مراسم اربعین حضور داشته باشند.
وی گفت: بازسازی حرمها تمام شده و به حوزه توسعه حرمها ورود پیدا کردیم، ساخت صحن حضرت زهرا (س) را شروع کردیم و ظرفیت حرم به یک باره ۲۰ برابر افزایش پیدا کرد.
وی عنوان کرد: یکی از اقداماتی که ستاد بازسازی عتبات عالیات انجام داد و کمتر به آن پرداخته شد، حفظ آثار گذشتگان ما در حرمها بود چراکه ایرانیها ۴۰۰ سال سابقه احداث حرمها را دارند و آثار آن موجود است و در مواقعی دولت عراق به دنبال حذف این پیشینه بود.
افضلی با اشاره به اینکه صادرات مهندسی ایران به کشور عراق بنیانگذاری شد گفت: بعد از بازسازی صحن حضرت فاطمه الزهرا (س) بود که عراقیها به این باور رسیدند ایرانیها در زمینه مهندسی حرف برای گفتن دارند.
وی ادامه داد: سال گذشته مردم ایران ۱۰۰ میلیارد تومان در زمینه بازسازی عتبات عالیات مشارکت کردند و در زمینه کمک مومنانه نیز در پویشهای مختلفی که همزمان با اربعین سال گذشته برگزار کردیم، ۲۴۰ میلیارد تومان کمک مردمی جمعآوری و در زمینه تهیه بستههای معیشتی، بهداشتی و تحصیلی هزینه شد.
نظر شما