به گزارش ایرنا، علیرضا خانی عصرپنجشنبه در نشستی با خبرنگاران شهرستان و با توجه به شیوع ویروس کرونا که با رعایت نکات بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد، افزود: دهیاران و اعضای شوراها به صورت مستمر کار نظارت و رسیدگی به ساخت و سازهای غیرمجاز روستاها را انجام میدهند که همکاری مردم و ارایه گزارش به موقع نقش مهمی در پیشگیری و برخورد با سودجویان دارد.
وی با بیان اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز از طرف برخی افراد سودجو موجب ضربه به کشاورزی و تغییر کاربری باغ ها و زمینهای زراعی منطقه شد ،ادامه داد: سال گذشته با همکاری مردم و اقدام به موقع دهیاران و گزارش گروه و گشتهای فعال حاضر در روستاها از برخی تخلفها پیشگیری شد.
وی اظهار کرد: پارسال ۱۵ مورد تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز صورت گرفت که بخشی از آنها در مسیر رودخانه و راهها بود و اگر مردم همکاری کنند و همه وظایف خود را طبق مقررات انجام دهند نقش اصلی در پیشگیری و کاهش این موضوع در مناطق روستایی شهرستان دارد.
خانی ادامه داد: تخریب در صورتی انجام میشود که ساخت و ساز پایان نیافته باشد و اگر ساختمانی تکمیل شد، امکان تخریب آن وجود ندارد البته نکتهای که وجود دارد این است که ۹۰درصد ساخت و سازهای غیرمجاز در اثر بیخبری دهیاران یا بیتوجهی اهالی گزارش نمیشود.
وی با اشاره به اینکه شرکت تعاونی یادشده بودجه دولتی مشخص و مدون سالیانه دریافت ندارد، تصریح کرد: منبع درآمد شرکت از ساخت و سازها و عمران روستاها تامین میشود و به طور میانگین ۲۰ درصد بودجه روستاها برای ارایه خدمات به این شرکت تعلق میگیرد.
وی در ادامه مهمترین چالش پیشروی روستاهای بخش مرکزی مهریز را اجرای شکل فعلی طرح هادی ذکر کرد و گفت: طرح فعلی دارای مشکلاتی است که در صورت اصلاح نشدن در آینده روستاها را با مشکلات عدیده ای روبرو می کند و به دنبال رفع آن هستیم.
این مسوول در خصوص اجرای مرحله عملیات شهربازی « غربالبیز» اظهار کرد: اقدامهای خوبی در زمینه زیرساخت این منطقه مهم گردشگری انجام شد و زیرساخت شهربازی آماده شد اما شرایط کرونایی و اینکه ضمانتی برای بازگشت سرمایه در این وضعیت وجود ندارد سرمایهگذار پروژه را متوقف کرد.
خانی در پایان به سووال های مختلف خبرنگاران پاسخ داد.
ماههای اخیر مواردی از افزایش تعرض به زمینهای کشاورزی و باغ های شهر مهریز، تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیرقانونی از سوی افراد بومی و غیربومی دیده می شود .
تغییر کاربری گسترده زمینهای کشاورزی روستاها بخش مرکزی و شهر به خصوص در بافت قدیم در محله بغدادآباد، مزویرآباد و مهرپادین از سوی افراد محلی و غیربومی و تخریب و تبدیل آنها به واحدهای مسکونی موجب از بین رفتن شرایط گذشته و باغات سرسبز منطقه شد .
با وجود اقدامات پیشگیری که از سوی برخی سازمانها و دستگاههای مسوول در شهر مهریز در این خصوص صورت میگیرد ولی باز شاهد تداوم تخریب اراضی کشاورزی مشجر و بیتوجهی به مقررات از سوی سودجویانی هستیم که تیشه بر ریشه فضای سبز منطقه میزنند.
تعدادی از روستاهای مهریز به دلیل واقع شدن در دامنه شیرکوه که در واقع امتداد رشته کوه زاگرس در ناحیه مرکزی ایران است یکی از ۲ باغ شهر معروف استان محسوب می شود و تفت دیگرباغشهر یزد است.
مهریز با بیش از ۶۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی که باغ پهلوانپور و قنات حسن آباد آن به ثبت جهانی رسیده و قرار گرفتن در کنار جاده اصلی شمال به جنوب کشور در طول سال میزبان مسافران و گردشگران زیادی است.
بخش مرکزی مهریز شامل پنج دهستان تنگچنار، ارنان، میانکوه، بهادران و خورمیزات است و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد و حدود ۷۰ درصد در شهر و محلههای قدیمی و شهرکهای اطراف این شهر زندگی میکنند..
مرکز این شهرستان در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد و سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است..-
نظر شما