به گزارش روز جمعه ایرنا، یونس ژائله در جلسه فوقالعاده بررسی مشکلات قطعی برق صنایع آذربایجانشرقی اظهار کرد: با توجه به اینکه در سالهای قبل نیز با مشکل قطعی برق مواجه بودیم، سوال اصلی این است که چرا برای حل این مشکل اقدامی انجام ندادیم و چهکار باید میکردیم که نکردهایم.
وی افزود: اکنون با کمبود ۱۰ هزار مگاواتی برق مواجه هستیم، در حالی که اگر ۷۰ واحد پرمصرف استان را تعطیل کنیم چیزی حدود ۲۰۰ مگاوات در مصرف برق صرفه جویی می شود که سهم بسیار ناچیزی از کمبود را جبران می کند، لذا انتظار داریم برنامه مشخصی داده شود تا تکلیف بخش خصوصی و شهرکهای صنعتی از نظر تامین و مصرف برق مورد نیاز مشخص شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز با بیان اینکه سدهای موجود برای تولید برق نبوده، بلکه برای بحث تامین آب کشاورزی هستند، گفت: ما در زمینه بازسازی کارخانجات تولید برق در کشور به موقع اقدام نمیکنیم و در کنار این موضوع عواملی مانند تحریم مشکلاتی را در بحث برق به وجود آورده است.
وی با اشاره به اینکه استاندار آذربایجان شرقی دلسوزانه پیگیر موضوع برق است، گفت: سال گذشته قرار بود ۱۲۰ مگاوات برق در شهرکهای صنعتی استان تولید شود و حتی محل احداث نیروگاه نیز مشخص شد، اما نمیدانیم به چه دلیل عدهای مخالف اجرای این مصوبه هستند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز نیز اظهار کرد: ما تمامی دغدغهها و مشکلات اصحاب صنایع استان را درک میکنیم و چندین گزینه را برای جبران مشکل قطعی برق بررسی کردهایم که یکی از موضوعات این بود که هر شهرک صنعتی یک روز در هفته تعطیل شود اما با این کار هم کمبود برق جبران نشد.
مسعود بنابیان افزود: با توجه به اینکه قطعی برق منازل و بیمارستانها، مسائل و مشکلاتی را به وجود میآورد، در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد که ۷۰ واحد صنعتی با مصرف بالای سه مگاوات، در دو هفته آینده تعطیل شود، اما اینموضوع نیز برای این صنایع مقدور نیست چرا که تعطیلی واحدهایی مانند مرغداریها، لبنیات و سیمان عواقب زیادی دارد.
آذربایجان شرقی یکی از قطب های صنعتی کشور محسوب می شود که در آن حدود چهار هزار واحد تولیدی وجود دارد.
در زمان حاضر میزان سالانه تولید برق در این استان از چهار نیروگاه موجود که سه مورد آن در مرحله فرسودگی است، چیزی بیشتر از سه هزار مگاوات است.
نظر شما