به گزارش روابط عمومی استانداری مازندران ، احمد حسین زادگان در پیامش نوشت : استاد فرهود جلالی کندلوسی، شاعر و از پاسداران فرهنگ و رسوم سنتی مازندران و مردم دیرسال البرز که در حین تمهید برگزاری جشن تیرماه سیزده شو، جان به جان آفرین تسلیم کرد، مایه اندوه و تاثر فراوان اینجانب شد.
استاندار مازندران با تاکیدبر این که زنده یاد جلالی را از دیرباز می شناخت و همواره خاطره تلاش ها و پایمردی های آن انسان عاشق فرهنگ و ادبیات مازندرانی را طی چند دهه شاهد بود ، افزود : شاعران و انسان هایی که برای فروزان نگه داشتن ادبیات، آیین ها و فرهنگ بومی سامان و مردم خود همه زندگی خویش را عاشقانه در کف اخلاص می گذارند و در این راه ارزشمند، آثار فراوانی از خود بر جای می گذارند که هریک نمونه یک اقدام موثر و مانا برای سرزمین مادری است، هرگز با سپری شدن زمان از یاد ها و خاطره ها نخواهند رفت و همواره در سایه شعله عشقی که یک عمر در قلب شان تنوره می کشید، زنده اند.
نماینده عالی دولت در مازندران نوشت : روانشاد جلالی، در زمره انسان هایی بود که از شعرهای متنوعش در قالب غزل و مثنوی و سپس سوق دادن آن ها به زبان تبری، مجموعه مینا و پلنگ و پار پیرار اهتمام سیری ناپذیر برای تاسیس انجمن فرهنگی، مؤسسه فرهنگی هنری پارپیرار، برگزاری همایش ها، جشن ها و جشنواره های مختلف برای فرهنگ و ادب و رسوم سنتی مازندران از جمله ۲۶ نرزِ ما، جشنواره شعر و موسیقی مناطق تبری زبان، جشن سلام مازندرانی و نظایر آن، همه و همه، عمر در راه عشق و علاقه و دلدادگی های خویش سپری نمود.
حسین زادگان در این پیام درگذشت زنده یاد فرهود جلالی کندلوسی را به مردم مازندران از جمله دوستداران شعر، فرهنگ و ادب مازندران ، اصحاب شعر و هنر استان ، خانواده این مرحوم و به صورت ویژه به مردم چالوس و روستای کندلوس تسلیت گفت.
فرهود جلالی کندلوسی ، مدیر موسسه فرهنگی هنری پارپیرار که نزدیک به سه دهه تلاشهای اثرگذاری برای احیاء فرهنگ بومی مازندران انجام داد و نقش پررنگی در برجستهسازی آیینهای مازندران طی دو دهه اخیر داشت، بعد از ظهر پنجشنبه ۱۷ تیر در سن ۵۶ سالگی بر اثر ایست قلبی درگذشت.
وی شاعر، نوازنده لَلِهوا و خواننده موسیقی بومی مازندران بود و در دهه ۷۰ و ۸۰ با انتشار آلبومهای پارپیرار ۱، ۲، ۳ و ۴ که شامل شعرخوانیهای محلی او بود نظر علاقهمندان به فرهنگ و هنر مازندرانی را به خود جلب کرد. او علاوه بر چهارگانه پارپیرار که به ترتیب پارپیرار ۱ (۱۳۷۸)، ناریناریکا(۱۳۸۰)، شیوَنگ( ۱۳۸۲)و اسری نام داشتند، در سال ۱۳۸۳ آلبوم از کپاچینهای البرز را نیز منتشر کرده بود.
مدیر موسسه فرهنگی هنری پارپیرار، طی حدود ۲۰ سال دهها جشن بزرگ مبتنی بر آیینهای بومی مازندران مانند جشنهای تیرماسیزه شو، ۲۶ نوروزما، جشنواره شعر و موسیقی مناطق تبری زبان و جشن سلام مازندرانی را برگزار کرد و به واسطه برپایی همین جشنها به مرور در یک دهه اخیر جریان برپایی جشنهای مشابهی در سراسر مازندران نیز شکل گرفت.
پیش از این وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، معاونان این وزاتخانه هم درگذشت این هنرمند و چهره فرهنگی مازندران را تسلیت گفتند.
علاوه بر این جمعی از چهره های سرشناس مازندران در زمینه های مختلف از جمله مهدی مهدوی مازندرانی ، عباسعلی بهاری اردشیری ، علی اصغر رحمانی خلیلی ، حسین زاهدی ، عسکری فقیه ، فخرالدین صابری ، علیرضا صفاریان ، محسن نریمان ، علی نجفی خوشرودی ، علی اصغر یوسف نژاد ، یدالله طاهرنژاد ، ابوالقاسم روحی ، ولی رعیت ، غلام گرزین ، اسدالله درویش امیری ، جعفر رحمان زاده ، احد جاودانی ، دلاور بزرگ نیا ، محمدرضا صیدانلو ، مجید اسدی ، اسدالله عمادی ، محمود جوایان کوتنایی ، علی اصغر مهجوریان نماری ، علی هاشمی چلاوی و محمد ابراهیم عالمی هم درگذشت مرحوم جلالی کندلوسی را تسلیت گفتند.
نظر شما