چشم امید به دولت سیزدهم

تهران- ایرنا- حجت‌الاسلام رییسی که اینک به عنوان رییس‌جمهوری منتخب مردم معرفی شده به زودی قرار است که اعضای کابینه معرفی کند و سکان هدایت کشور را برعهده بگیرد. به همین دلیل هم تمام چشم امید مردم به دولت سیزدهم است تا با توجه به یکدست شدن حاکمیت بتواند مشکلات کشور را مرتفع کند.

انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم برگزار شد و حجت الاسلام رئیسی پیروز این عرصه شد. او خود را وامدار هیچ گروهی تلقی نکرده بلکه خود را نماینده همه جامعه می داند. به همین دلیل هم اما و اگرهایی در خصوص کابینه و دولت آینده او رقم خورده است. بررسی روزنامه‌ها، تارنماها و خبرگزاری‌های داخلی نشان می‌دهد که رسانه‌های داخلی این اما و اگرها را مطرح کرده اند.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

چند نکته درباره ترکیب کابینه رییسی

روزنامه آرمان ملی در یادداشتی به قلم جلال میرزایی نماینده ادوار مجلس نوشت: توقعی نیست که رئیس‌جمهوری منتخب کابینه‌ای فراجناحی تشکیل دهد، زیرا پایگاه اجتماعی سیدابراهیم رئیسی مشخص بوده و جریان اصولگرا از وی حمایت کرده است برای اینکه این جریان بتواند پاسخگوی مسئولیتی که بر عهده گرفته، باشد، رئیسی ترجیحا باید یک کابینه اصولگرا تشکیل دهد و از افراد شایسته و متخصص اصولگرا در کابینه خود استفاده کند. ما به عنوان اصلاح‌طلب نمی‌توانیم در پوشش تشکیل دولت فراجناحی به دنبال سهم‌خواهی در دولت آینده باشیم، چرا که این وضعیت باعث می‌شود تکلیف مردم در عرصه رقابت‌های انتخاباتی روشن و مشخص نباشد. در واقع اگر ما رقابت را به رسمیت می‌شناسیم باید جریان پیروز، دولت را تشکیل دهد. اقتصاد قوی باعث ارتقای وجهه ایران در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی می‌شود و به دیپلمات‌های ما برای تامین منافع ملی کمک می‌کند و به همان نسبت، مسائل بین‌المللی هم بر اقتصاد تاثیر می‌گذارد و این مسائل از بدیهیات سیاست خارجی است.

رئیسی با اعتدال مدیریت کند و با «نه گفتن» به تندروها

روزنامه آرمان ملی در گفت وگویی آورد: بدون توجه به پیام انتخابات و مطالبات جامعه اعم از اقتصادی، اجتماعی، حقوق بشری، آموزشی و علمی و... نمی‌توان کاری اساسی کرد. تا زمانی که واقع بینانه مشکلات را نبینند و آسیب شناسی نکنند، هرگونه راه حلی غیر موثر خواهد بود. با شعار نمی‌شود کشور را مدبرانه اداره کرد. آسیب جدی هم به جمهوریت و هم به اسلامیت وارده شده و برخی از مشکلات زیر بنایی است که تقریبا همه چیز را تحت الشعاع قرار داده است. به اعتقاد من، پایه ورود آقای رئیسی به ریاست جمهوری باید برنامه‌ریزی و تلاش برای حل این معضلات باشد. باید مشکلات را به‌صورت واقع بینانه مورد ارزیابی قرار دهند به عنوان نمونه اگر بگوییم سیاست خارجی تاثیری در اقتصاد ما ندارد، غلط است. دلیل فرار سرمایه‌ها و مغزها چیست؟ اگر فکرکنیم با مهار فضای مجازی موفقیت حاصل می‌شود، غلط است. امروز حاکمیت یکدست است، بنابراین دیگر نمی‌توانند مشکلات را به نام آقای روحانی و یا اصلاح‌طلبان بنویسند بنابراین باید پاسخگو باشند. حالا دیگر پای اصلاح‌طلبان از کرسی‌های قدرت قطع شده و هرکار درستی که انجام دهند، محبوبیت و اعتبار آن به نام خودشان ثبت می‌شود، پس باید از این فرصت استفاده کنند. به قول بابا آقای رئیسی روی معتدل خود را بکار بگیرند و امورات را غیرشعاری و با تدبیر پیش ببرند.

جلب رضایت مردم محور توصیه مراجع به رییسی

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: رییس‌جمهوری منتخب، سیدابراهیم رییسی کم‌کم آماده می‌شود تا دولت خود را تشکیل دهد. او رایزنی‌های سیاسی خود را شروع کرده و حالا در تدارک است که حمایت‌های اقشار و گروه‌های مختلف را نیز جلب کند. در همین راستا طبق یک سنت دیروز به قم سفر کرد. دیدار با مراجع تقلید معمولا در دستور کار روسای جمهوری و اعضای کابینه است. رییسی هم به سبک روسای جمهوری قبلی روز جمعه در سفری یک‌روزه و فشرده با مراجع تقلید دیدار و درباره مسائل روز کشور با آنان گفت‌وگو کرد. معمولا روسای جمهوری سعی می‌کنند در ابتدای کار خود نظر مراجع تقلید را در امور مختلف جویا شوند. حجت‌الاسلام سید ابراهیم صبح روز جمعه در جریان سفر خود به قم با آیت‌الله حسین نوری‌همدانی، آیت‌الله جعفر سبحانی، آیت‌الله سیدمحمدعلی علوی‌گرگانی، آیت‌الله صافی گلپایگانی و آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی دیدار کرد. موضوع رضایت مردم محور صحبت‌های آیت‌الله نوری‌همدانی در دیدار با رییسی بود. این مرجع تقلید در دیدار با رییسی تأکید کرد که او باید تلاش کند تا رضایت مردم را جلب کند.

تماس‌های رییسی با اصلاح‌طلبان کاری است که کشور به آن نیاز دارد

روزنامه اعتماد در گفت و گو با حسین انصاری‌راد نماینده مجلس ششم می نویسد: من مطلب آقای زیدآبادی را در این باره دیدم که نوشته بودند از این تماسی که از سوی آقای رییسی به او شده بود، شوکه شدند و البته دیدم که نوشتند به این تماس پاسخ مثبت داده بودند. آقای عبدی هم دیدم که مطلبی در این باره نوشته بود. البته آقای عبدی نگفته بود که با ایشان تماس گرفته‌اند یا خیر ولی برای آقای رییسی نوشته بود که بهتر است ایشان این مسیر را ادامه دهند و همچنان ارتباط با بدنه جامعه و فعالان سیاسی را حفظ کند. به نظر من هم اگر حقیقتا آقای رییسی و آقای اژه‌ای تصمیم داشته باشند که به این توصیه‌ها عمل کنند یا به پیشنهادهایی که به آنان می‌رسد جامه عمل بپوشانند و از نظرات و نقدهای کارشناسان استفاده کنند، باید بگویم که کار درستی انجام می‌دهند. به هر حال یک گام مهم و رو به جلو است که یک رییس قوه بیاید نظرات فعالان را جویا شود و سپس پیشنهادهای کارشناسان را برای عبور از مشکلات کشور به کار ببندد. بالاخره این تماس‌ها کار خوبی است که از طرف ایشان گرفته می‌شود. از طرف دیگر اصلاح‌طلبان هم به نظرم کار خوبی کردند که به تماس‌های ایشان پاسخ مثبت دادند. در مجموع فکر می‌کنم این اتفاق می‌تواند یک آزمون باشد و نتیجه آن معلوم می‌کند که چقدر آقای رییسی در اجرای این پیشنهادات جدی است و چقدر می‌تواند به پیشنهادهای دلسوزان عمل کند.

نفت، تحریم و دولت سیزدهم

روزنامه شرق در یادداشتی به قلم مجید سجادی‌پناه استاد دانشگاه آورد: تحقق وعده‌های رئیس‌جمهور منتخب مانند رفع فقر، تأمین مسکن، اشتغال و... نیاز به منابع مالی سنگین دارد که آقای رئیسی باید برای تأمین آن تکلیف خود را با تحریم‌ها که هم‌اکنون نفس‌های این صنعت نفت را در زیر زانوی خود به شماره انداخته است، روشن کند. در مواجهه با تحریم‌ها، دولت سیزدهم با سه رویکرد خاص روبه‌رو خواهد شد که عبارت‌اند از: ۱- خنثی‌سازی تحریم‌ها۲- دورزدن تحریم‌ها و ۳- لغو تحریم‌ها. خنثی‌سازی تحریم‌ها: بی‌اثرکردن تحریم‌های نفتی از طریق توسعه ظرفیت پالایشگاه‌ها و پتروپالایشی‌ها به‌خوبی امکان‌پذیر است. در سال ۸۵ که اوباما قصد داشت با تحریم بنزین، نارضایتی اجتماعی را به نارضایتی سیاسی تبدیل کند، کشورمان توانست با احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس و تولید روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین، نیاز کشور را برطرف و عملا این تحریم‌ها را خنثی کند. دورزدن تحریم‌ها: عدم استفاده از مکانیسم دورزدن تحریم‌ها به لحاظ ترس از متهم‌شدن به فساد اقتصادی و درگیری با قوه قضائیه باعث شد دولت یازدهم و دوازدهم با بستن منافذ دورزدن تحریم‌ها عملا حجم فروش نفت را به بیش از یک‌دهم سال ۹۰ کاهش دهد که این میزان درآمد به‌هیچ‌وجه تکافوی هزینه‌های دولت را که هر سال به دلیل تورم بر میزان آن افزوده می‌شد، نداشت و عملا کشور را وارد بحران‌های متعدد ارزی کرد. لغو تحریم‌ها: در صورت موفقیت در دو راهبرد گذشته تیم مذاکره‌کننده دولت سیزدهم قادر خواهد بود از ابزار چانه‌زنی فوق‌العاده مؤثری برای مذاکرات وین برخوردار شود.

کابینه نوین وزرای نواندیش

روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی به قلم انور خیرآبادی می نویسد: واقعیت این است که اکنون دکتر سید ابراهیم رئیسی نماینده و رئیس جمهور تک تک ملت محسوب می‌گردد و تحقق این شعار گسترده وارزشمند درعمل به اثبات می‌رسد وآن این است که از وزرای جوان، نواندیش، جهادی، انقلابی، مردمی، متخصص ومتفکر ومتعهد استفاده نماید واینگونه مردان عرصه عمل واقدام درجای جای ایران اسلامی واطراف واکناف مملکت به کثرت یافت می‌شوند وبه جدیت قابلیت حضور دارند به عقیده حقوق‌دانان وفرهیختگان وقت آن فرارسیده که درگام دوم انقلاب اسلامی گام‌های عملی برای پیاده کردن آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی برداشته شود، زمانه آن است که مردان وزنان اندیشه ورز وشجاع وتازه نفس وکار درست در دولت کاروکرامت حضور پیداکنید انسانهای شایسته ولایق که به فکر مردم وحل مشکلات اقتصادی ومدیریتی ومعیشتی جامعه باشند، انسانهای پاکدست وبا برنامه که کارنامه بدون حاشیه‌ای دارند وتوان ایجاد اشتغال وارتزاق وتولید مسکن درجامعه را دارند، آیت‌الله دکتر رئیسی که مسئولیت خطیرریاست جمهوری اسلامی ایران پذیرفتند برای پیشگیری از تکرار مشکلات ومعضلات قبلی وبرون رفت از تنگناهای فعلی بایستی از همه نیروهای توانمند ومورد وثوق جامعه ونخبگان وفرزانگان استفاده نماید واجازه ندهد چهره‌های تکراری ورفوزه از نظر مردم مجداً میزهای خدمت راغصب کنند بلکه از کسانی استفاده کند که شیفته‌ی خدمتندنه تشنه‌ی قدرت وقت آن رسیده که ژن‌های خوب جای خود رابه مردان وزنان نیک بسپارید زمان آن رسیده که مدیران ضابطه‌ای جایگزین نیروهای رابطه‌ای شوند.

چاره ای جز استفاده از همه ظرفیت های نظام نداریم

خبرگزاری ایسنا در گفت و گو با علی جمالی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی درباره امکان تشکیل دولتی فراجناحی و کارمد از سوی ابراهیم رئیسی نوشت: تشکیل چنین کابینه ای به رویکرد کلی رئیس جمهور منتخب برمی گردد اگر دعواهای انتخاباتی که در مناظره ها مطرح شد، مبنا قرار گیرد به نظر شکاف میان دیدگاه های آقای رئیسی و دیدگاهی که ۸ سال کشور را اداره کرد آنقدر زیاد است که امکان استفاده از نیروهای خارج از گفتمان رئیسی وجود ندارد. اگر رویکرد رئیس جمهور بعدی استفاده از همه ظرفیت های کشور برای عبور از شرایط حساس کشور باشد می توان انتظار داشت از همه گرایش ها حتی گرایش هایی که در انتخابات شرکت و شکست خوردند و گرایش هایی که شرکت نکردند هم استفاده شود و باید منتظر ماند و دید چه رویکردی انتخاب خواهد شد.

برای حضور در دولت آینده پیشنهادی به من نشده است

خبرگزاری ایلنا در گفت و گو با محمد جواد آذری جهرمی  وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر این که پس از دیدار وی با سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس‌جمهور منتخب این گمانه‌زنی‌ها مطرح شد که وی قصد حضور در دولت سیزدهم را دارد، گفت: چنین پیشنهادی نه به من شده است و نه صحبتی هم پیرامون این موضوع شده است و این بحث‌ها واقعیت ندارد.

رسانه‌های اعتدالی

دیداررئیس جمهور منتخب با مراجع عظام تقلید در قم

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: رئیس جمهوری منتخب روز گذشته سنت دیدار با مراجع و علمای قم را به جا آورد. سید ابراهیم رئیسی در سفر به شهر مقدس قم با حضور در دفتر مراجع تقلید با آیات نوری همدانی،   ناصر مکارم شیرازی، سبحانی، صافی گلپایگانی، شبیری زنجانی، سید محمدعلی علوی گرگانی و نیز با امام جمعه قم و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه این شهر دیدار و گفت‌وگو کرد. او سحرگاه دیروز بعد از حضور در مسجد مقدس جمکران و حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) با حضور در دفتر آیت‌الله نوری همدانی با این مرجع تقلید دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیسی در این دیدار با تقدیر از مراجع معظم تقلید و علما به جهت حمایت و حضور در صحنه انتخابات، گفت: برای ادامه راه نیازمند رهنمودهای حضرات عالی و سایر بزرگان هستیم، از همه مراجع تقلید و بزرگان به خاطر حضور و پیشقدم بودن در عرصه‌های مختلف نظام و انقلاب و اعلام نظر و صدور بیانیه‌ها، بخصوص در انتخابات اخیر که بسیار مؤثر بود، تشکر می‌کنم. آیت‌الله حسین نوری همدانی نیز در مقام توصیه به رئیس جمهوری منتخب به مشکلات مردم و اولویت‌سنجی درباره حل آنها اشاره و تأکید کرد: امروز مردم با مشکلاتی همچون اقتصادی، معیشتی، بیکاری و گرانی رو به رو هستند، باید دولت جدید این مشکلات را درجه‌بندی کرده و معیشت مردم را اولویت قرار دهد. او در این باره افزود: مردم ما متدین و علاقه‌مند به نظام هستند، مسئولان باید سعی کنند رضایت مردم را جلب نمایند.

رونمایی از وزیرخارجه ابراهیم رئیسی در یک دیدار دیپلماتیک

خبرگزاری خبر آنلاین در گزارشی آورد: در شرایطی که بازار گمانه‌ها درباره کابینه ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور منتخب داغ است، انتشار عکسی از حضور علی باقری‌کنی، معاون سابق سعید جلیلی در جریان اولین دیدار دیپلماتیک رئیسی با وزیر خارجه هند خبرساز شده است. بر اساس این عکس که روز پنج‌شنبه پس از اولین دیدار خارجی ابراهیم رئیسی منتشر شد و به سرعت در فضای مجازی نیز بازتاب یافت، علی باقری‌کنی، معاون امور بین‌الملل در قوه‌قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر در کنار محمدجواد ظریف، وزیر خارجه فعلی ایران دیده می‌شود. عکسی که می‌تواند مهر تاییدی بر گمانه‌های روزهای گذشته مبنی‌بر تصمیم ابراهیم رئیسی برای معرفی او به‌عنوان وزیر خارجه آینده ایران باشد. یکی از دلایل تقویت این گمانه پس از انتشار این عکس، نزدیکی بسیار او به ابراهیم رئیسی به‌دلیل انتصابش در قوه‌قضائیه و ازسوی دیگر نزدیکی‌اش به سعید جلیلی، دبیر اسبق شورای‌عالی امنیت ملی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد است که هر دو در کنار هم در برهه‌ای هدایت مذاکرات هسته‌ای را برعهده داشتند. بر همین اساس بسیاری بر این نظرند که ابراهیم رئیسی به همین دلیل او را به‌عنوان یکی از اعضای تیم سیاست خارجی خود در دوران انتقال به کمیته‌ «تطبیق متن نهایی توافق احتمالی ایران و گروه ۱+۴» معرفی کرده است. بر اساس گزارش‌ها ابراهیم رئیسی به جز علی باقری‌کنی، علی حسینی‌تاش معاون راهبردی شورای‌عالی امنیت ‌ملی را به این کمیته معرفی کرده و خواستار حضور آنها در جریان مذاکرات کنونی برجام شده است.

جلب رضایت مردم؛ اولویت دولت سیزدهم

روزنامه همشهری در گزارشی نوشت: بیوت مراجع در صفاییه قم، صبح جمعه میزبان رئیس جمهور منتخب بود. سفر یک‌روزه ابراهیم رئیسی به شهر قم با زیارت حرم حضرت معصومه (س) شروع شد. رئیس جمهور منتخب در این سفر با آیات عظام موسی شبیری زنجانی، حسین نوری همدانی، جعفر سبحانی، صافی‌گلپایگانی، مکارم شیرازی و علوی گرگانی دیدار و گفت‌وگو کرد. او در این دیدارها به علما نسبت به راه‌حل‌های عملی خود برای حل مشکلات کشور و تغییر وضعیت به نفع مردم اطمینان داد. رئیسی از آسیب اعتماد مردم سخن گفت و تأکید کرد که این سرمایه اصلی کشور را باز خواهد گرداند. مراجع نیز مشکلات و نابسامانی‌های اقتصادی و معیشتی مردم را به رئیسی یادآور و خواستار جلب رضایت مردم شدند. دیدارهای رئیس‌جمهور منتخب صبح جمعه با حضور در دفتر آیت‌الله حسین نوری همدانی آغاز شد. رئیسی در این دیدار گفت: مردم تکلیف خطیری را بر دوش ما گذاشتند و مصمم هستیم به‌گونه‌ای عمل کنیم که مردم احساس کنند وضعیت متفاوت شده است. آیت‌الله نوری همدانی هم با تبریک به ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس سیزدهمین دولت در نظام جمهوری اسلامی ایران، گفت: شما متواضع، مردمی و شناخته شده هستید، انتخاب شما از سوی مردم به‌خاطر این صورت گرفت که پرچم یک حرکت را به‌دست گرفته‌اید تا با آن عدالت و حق را حاکم کنید.  

رسانه‌های اصولگرا

رئیسی در قم

روزنامه صبح نو در گزارشی نوشت: حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهوری منتخب کشورمان که در سفری یک‌روزه -جمعه ۱۸تیرماه -به قم عزیمت کرد، با مراجع عظام تقلید حضرات آیات صافی گلپایگانی، علوی‌گرگانی، سبحانی، مکارم‌شیرازی، سبحانی، نوری همدانی و شبیری زنجانی دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیسی در دیدار با آیت‌الله لطف‌الله صافی‌گلپایگانی با بیان اینکه مردم گرفتار مشکلات فراوانی هستند و باید گشایشی در زندگی آن‌ها ایجاد کنیم، گفت: دولت جدید با توکل به خدا و توسل به ائمه اطهار و با دعای مراجع عالیقدر تقلید مصمم است با تلاش شبانه‌روزی در مسیر جلب اعتماد مردم و برطرف کردن مشکلات آنان و قرار دادن کشور در مسیر توسعه و آبادانی پایدار گام بردارد. آیت‌الله‌العظمی صافی‌گلپایگانی در این دیدار با اشاره به ضرورت تلاش برای رفع گرفتاری‌های مردم اظهار داشت: بی‌تردید با ویژگی‌ها و محاسنی که از شما سراغ داریم می‌توانید گام‌های مفید و موثری در بهبود وضعیت زندگی مردم بردارید و در این راه دعاگوی شما هستیم.  رئیسی در ادامه و در دیدار با حضرت آیت‌الله سیدمحمدعلی علوی‌گرگانی نیز با قدردانی از نقش‌آفرینی ایشان در خلق حماسه ۲۸خرداد گفت: امیدوارم دولت جدید بتواند اعتماد مردم که دچار آسیب شده را مجددا احیا و بازآفرینی کرده و گام‌به‌گام و با برنامه‌ریزی‌های دقیق، در زندگی مردم گشایش و بهبود ایجاد کرد. رییس‌جمهور منتخب در دیدار با آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی با تاکید بر اهتمام دولت به استفاده از نظرات و رهنمودهای مراجع تقلید و نخبگان کشور گفت: علی‌رغم همه مشکلات و سختی‌ها، چشم‌انداز آینده را روشن می‌دانم و عمیقا باور دارم که اصلاح روند موجود امکانپذیر است.

فصل جدید دیپلماسی

روزنامه رسالت در گزارشی می نویسد: سیاست‌گذاری اصلی سیاست خارجی توسط کلیت نظام و در شورای‌عالی امنیت ملی زیر نظر مقام معظم رهبری تعیین می‌شود و قاعدتا با رفت‌وآمد دولت‌ها تغییر چندانی ندارد و به عبارتی رفت‌وآمد دولت‌ها باعث تغییر نهایتا ۱۵ درصدی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران می‌شود. اما آنچه مهم است و به چشم می‌آید تاکتیک‌ها و نحوه اجرای راهبردهای سیاست خارجی است که دولت‌ها درا ین حوزه نقش مهمی ایفا می‌کنند و دولت سیزدهم نیز در این بخش تأثیرگذار خواهد بود. رئیسی در اولین نشست خبری خود در قامت رئیس‌جمهور منتخب در پاسخ به سؤالی که ختم به «خیر» شد صراحتا موضع دولت خود را در قبال رژیم وحشی آمریکا مشخص کرد. حال دیدار خصوصی وزیر امور خارجه هند با حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی زمزمه‌های تازه‌ای را مطرح کرده است. ماجرا ازآنجا آغاز شد که آقای «سوبرامانیام جایشانکار» وزیر خارجه هند عصر روز چهارشنبه صرفا به‌منظور دیدار با رئیس‌جمهور منتخب کشورمان به تهران سفر کرد. به‌هررو آنچه موردتوجه قرارگرفته، اولین دیدار دیپلماتیک و رسمی سید ابراهیم رئیسی با وزیر خارجه هند است، وزیری که صرفا برای دیدار با او به تهران سفر کرد و پس از ملاقات نیز تهران را ترک کرد. به‌زعم خبرگان عرصه دیپلماسی، دیدار ویژه سید ابراهیم رئیسی با وزیر خارجه هند، نشان از آغاز دوره‌ای جدید در سیاست خارجی ایران است. دوره‌ای که با استقبال کشورهای بزرگ همچون هند مواجه شده است.

در محضر مراجع

روزنامه وطن امروز در گزارشی آورد: رئیس‌جمهور منتخب در نخستین سفر خود به شهر مقدس قم، ضمن گفت‌وگو با مراجع عظام تقلید، بر نقش دولت در رفع مشکلات مردم تاکید کرد. به گزارش «وطن‌امروز»، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی صبح دیروز در جریان سفر خود به قم با حضرات آیات عظام حسین نوری‌همدانی، جعفر سبحانی، سیدمحمدعلی علوی‌گرگانی، شبیری زنجانی و ناصر مکارم‌شیرازی دیدار کرد. حضور و سخنرانی در جمع علما و فضلای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز از دیگر برنامه‌های رئیسی در این سفر بود. رئیسی در دیدار با آیت‌الله‌العظمی ناصر مکارم‌شیرازی با آرزوی سلامتی کامل برای ایشان، استفاده از رهنمودها و نظرات مراجع عظام، علما و نخبگان را از وظایف دولت جدید دانست و افزود: یقین دارم با حضور و مشارکت مردم می‌توانیم بر همه مشکلات فایق بیاییم.

با چهره های تکراری جامعه را مکدر نکنیم

روزنامه جوان در یادداشتی به قلم رضا واعظی عضو هیات علمی دانشگاه می نویسد: فصل انتخاب گذشت و فصل انتصابات در مجموعه کلان دولت، قوه قضائیه و شهرداری‌ها در پیش است. در واقع بخش وسیعی از مدیریت کشور در حال تغییر است که اگر این تغییر با پوست‌اندازی و ورود نیروهای تازه نفس همراه شود، امری مبارک است. از کابینه گرفته تا معاونان و استانداران و فرمانداران، شهرداران و بسیاری از مدیران حوزه‌های ستادی و صف، در این روزها در صف تغییرند. اینکه این تغییرات گسترده مفید است یا نه بماند، اما این واقعیتی است که با آن مواجهیم. از میان اخبار و گزارش‌ها و بررسی تجربه دهه‌های اخیر، به نظر می‌رسد شاهد چند گزاره‌ایم: گمانه‌زنی‌ها در خصوص مدیران ارشد آینده چه در دولت یا شهرداری‌ها و حتی قوه قضائیه، تکرار دولت‌های قدیم، شائبه‌های سیاسی و فکری، توجه به رفاقت سالاری به جای لیاقت‌سالاری، سهم‌خواهی مراکز قدرت و ثروت، سهم‌خواهی شخصیت‌های ذی نفوذ و...، اما در کنار این گزاره‌ها، برخی اخبار مبنی بر تأکید رئیس‌جمهور منتخب بر عدم توجه به گرایش‌های سیاسی و جناحی افراد در انتخاب همکاران، تأکید بر شایسته سالاری و توجه به حضور جوان‌ترها، عدم برگزاری نشست با جریان‌های سیاسی از سوی رئیس‌جمهور منتخب و راه‌اندازی سامانه نظرخواهی از مردم و نخبگان، امری مبارک است. پیام انتخاب مردم، تحول خواهی و تغییرات اساسی و ساختاری برای بهبود اوضاع در همه حوزه‌ها است. قانون گردش نخبگان هم حکم می‌کند که فرصت برای چهره‌های جدید، با انگیزه، جوان و توانمند فراهم شود؛ قطعاً انتخاب‌ها و انتصاب‌ها بر مبنای رفاقتی، تکراری و شائبه‌دار نه تنها باعث سلب اعتماد عمومی و ظهور و بروز حاشیه می‌گردد که عرصه مدیریت کلان و میانی کشور را از توانمندی و خلاقیت افراد جوان و تازه نفس محروم می‌کند.

توصیه‌های عالمانه به رئیس‌جمهور منتخب

روزنامه جام جم در گزارشی آورد: حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی،  رئیس‌جمهور منتخب  دیروز در سفر یکروزه‌ای به شهر مقدس قم، ضمن زیارت حرم مطهر حضرت معصومه(س) با مراجع عظام تقلید حضرت آیات صافی‌گلپایگانی، مکارم‌شیرازی، نوری‌همدانی، سبحانی، علوی‌گرگانی و شبیری‌زنجانی دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، مراجع عظام تقلید بر حل مشکلات مردم از سوی رئیس‌جمهور منتخب در دولت آینده تاکید کردند. آیت‌ا... حسین نوری‌همدانی در دیدار با رئیس‌جمهور منتخب با اشاره به تاکیدات حضرت علی علیه‌السلام به زمامداران مبنی بر مردمی بودن و اجرای عدالت و احیای حقوق مردم بیان کرد: مردم شما را شخصیت متواضع و طرفدار عدالت می‌دانند و باید از فرصت ایجاد شده با اولویت‌بندی در مسیر رفع مشکلات مردم به‌ویژه گرانی و بیکاری گام برداشت. آیت‌ا... جعفر سبحانی نیز در این دیدار ضمن تبریک به سیدابراهیم رئیسی، اقدام رئیس‌جمهور منتخب در نظرخواهی از اقشار و گروه‌های مختلف را بسیار ارزشمند توصیف و اظهار کرد: بی‌تردید این اقدام پسندیده و مجموع نظرات می‌تواند در رفع مشکلات موثر باشد. آیت‌ا... ناصر مکارم‌شیرازی هم در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور منتخب، هوشیاری و اعتماد نکردن به دشمن را در عرصه سیاست خارجی مورد تاکید قرار داد و گفت: در این حوزه باید بر مبنای واقعیت‌ها و نه خوش باوری و با قاطعیت، شجاعت، تدبیر و حسن عمل گام برداشت و یقین دارم شما مرد این کار هستید.

رئیسی کار سختی دارد

خبرگزاری مهر در گفت و گو با حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نوشت: برای رفع مشکلات متعدد کشور ما دو مرحله پیش رو داریم؛ در وهله اول باید دولت سیزدهم وضعیت موجود را تثبیت کند تا شرایط وخیم‌تر نشود و در گام بعدی هم آنان باید به صورت جدی و جهادی، بهبود وضعیت کشور را در دستور کار قرار دهند. قبل از اینکه سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس قوه قضائیه انتخاب شود، برخی افراد حملات و تهمت‌های زیادی به وی می‌زدند و می‌گفتند که وی اهل تعامل نیست. اما نوع برخورد رئیسی در کسوت ریاست دستگاه قضا، به همه اثبات کرد که قضاوت این افراد و جناح‌ها درست نبوده است. رئیسی برخورد با فساد را از درون خود قوه قضائیه آغاز کرد و به هیچ وجه جناح بندی ها برای وی مهم نبود. افراد شایسته و توانمند هم نباید از در اختیار قرار دادن توانمندی‌های خود برای رفع مشکلات کشور دریغ کنند و از سوی دیگر، در دولت آینده هم باید از بضاعت همه افراد و جریان‌های سیاسی کشور که برنامه‌ای برای ارتقا و تعالی کشور دارند، استفاده کرد که رئیسی چنین روحیه‌ای دارد و این موضوع را مورد توجه قرار خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha