به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری فرانسوی، جنگل ها نقش مهمی در کاهش تغییرات آب و هوایی دارند؛ آنها دی اکسید کربن هوا را جذب می کنند، خطر سیل را کاهش، تنوع زیستی را افزایش می دهند و براساس جدیدترین پژوهشی که در اروپا انجام شده است، احیای جنگل ها می تواند بارندگی را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و به جلوگیری از خشکسالی کمک کند.
پیشتر هم محققان اعلام کرده بودند که با توجه به روند تغییرات آب و هوایی انتظار می رود تابستان ها خشک تر باشند. اما بر اساس مطالعه ای که در ماه ژوئیه (تیر) در نشریه "نیچر ژئوساینس" منتشر شده است، تبدیل زمین های کشاورزی به جنگل در اروپا می تواند به طور متوسط باعث افزایش ۷.۶ درصدی بارندگی در تابستان شود و به طور بالقوه برخی اثرات گرم شدن کره زمین را جبران کند.
تارنمای این شبکه خبری در ادامه آورده است: نویسندگان این پژوهش دریافته اند که در مجموع ۱۴.۴ درصد از سطح اروپا که مساحتی بیش از کل کشور فرانسه را در بر می گیرد برای جنگل کاری مناسب است. آنها مناطقی از انگلیس، غرب و جنوب فرانسه، پرتغال، ایتالیا و اروپای شرقی را برای جنگل کاری در نظر گرفته اند. محققان به ویژه مناطقی را برای جنگل کاری تعیین کرده اند که در پی تبدیل زمین های کشاورزی به جنگل های دست کاشت، امنیت غذایی را تهدید نمی کند.
به عنوان مثال احیای جنگل ها با این فرض که در آینده مردم محصولات دامی کمتری مصرف می کنند، می تواند در زمین های چرا و نه در زمین های زراعی انجام شود.
دانشمندان یکی از دلایل افزایش بارندگی در بخش های جنگلی را تبخیر بیشتر آب در این مناطق در مقایسه با زمین های کشاورزی می دانند و استدلال می کنند تبخیر آب از سطح جنگل ها و همزمان وزش باد سبب ایجاد بارندگی می شوند.
طبق این مقاله، عامل مهم دیگر، سطح ناهموار جنگل ها است. جنگل ها به طور معمول سطح ناهموارتری نسبت به زمین های کشاورزی دارند که باعث تلاطم بیشتر و حرکت آهسته توده های هوا یا ابرهای سنگین می شود و در این شرایط است که ریزش باران به صورت محلی در منطقه جنگلی را شاهد هستیم. (این افزایش ناهمواری های سطح زمین در مناطق شهری با ساختمان های بلند هم وجود دارد و به افزایش بارندگی در شهرها و مناطق نزدیک به آن کمک کرده است.)
نویسندگان این پژوهش در عین حال هشدار می دهند که جنگل کاری های گسترده می تواند با تشدید بیشتر افزایش بارندگی ناشی از تغییر اقلیم در منطقه اقیانوس اطلس اثرات نامطلوبی داشته باشد.
نظر شما