به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از میراثآریا، علیاصغر مونسان در نامهای به هدایتالله جمالیپور استاندار قزوین نوشت: در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیئتوزیران و با رعایت مقررات آییننامه اجرایی مذکور، میراثفرهنگی ناملموس با عنوان مهارت پخت غذای سنتی قبولی روستای اندج الموت شرقی به شماره ۲۳۶۹ در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۴، مهارت تهیه دیماج به شماره ۲۲۸۱، مهارت پخت آش ارسوله به شماره ۲۲۸۲ و مهارت آهار مهره کردن کاغذ و پارچه به شماره ۲۲۸۳، در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است.
مونسان همچنین در نامه های دیگری به استاندار قزوین با ابلاغ مهارت ساخت بالکش (مچپیچ) روستای الولک به شماره ۲۲۸۴، مهارت پخت مربای پوست پسته به شماره ۲۲۸۵، مهارت پخت جگر قلیه به شماره ۲۲۸۶، مهارت ساخت عروس (عروسک) سنتی الولک به شماره ۲۲۸۷ در تاریخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس بر هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، طبق آییننامه و دستورالعملهای مصوب، شورای ملی ثبت آثار، بررسی و تصویب شرایط و ارزش ثبت آثار در چهار حوزه آثار غیرمنقول (اماکن تاریخی فرهنگی)، آثار منقول (اموال فرهنگی و اشیا تاریخی)، آثار طبیعی (مناظر بدیع جغرافیایی، محوطههای طبیعی- تاریخی، پدیدهها و نمونههای ارزشمند گیاهی، جانوری و زیستگاهها) و آثار ناملموس (رویدادها، مراسم و آیینهای معنوی و فرهنگی، آواها و مهارتها و شیوههای پخت غذاهای سنتی و...) در فهرست ملی را در بر میگیرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی رییس شورا، معاون میراثفرهنگی نایب رییس و مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنویوطبیعی به عنوان دبیر شورا هستند که جلسات آن به صورت دورهای و بر اساس پروندههای موضوعی با حضور اشخاص حقوقی ثابت، اشخاص حقیقی و تعدادی از صاحبنظران و نمایندگان دستگاهها و سازمانهای مرتبط با هر پرونده به صورت متغیر تشکیل میشود.
نظر شما