سید علی آقا میرطالبی،یک شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: کشت این محصول با مساعد شدن شرایط جوی از اردیبهشت ماه آغاز و با گذشت ۴ ماه در اواخر شهریور و اوایل مهرماه برداشت آن آغاز میشود.
وی ادامه داد: شهرستان اقلید، قطب تولید لوبیای استان فارس است و پیش بینی می شود افزون بر ۳۱هزار تن محصول تولید و به بازار عرضه شود.
میرطالبی افزود: همچنین بیش از ۱۲ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت لوبیا اختصاص دارد که نسبت به سال گذشته حدود دو هزارهکتار کاهش نشان می دهد.
این مقام مسوول با بیان لزوم تولید بذور گواهی شده و ترغیب کشاورزان به استفاده از ارقام مناسب در شهرستان اظهار کرد: با ورود بخش خصوصی و توسعه کشت قراردادی در شهرستان، کشاورزان به سمت استفاده از این بذرها و تولید بذر باکیفیت گرایش پیدا کرده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اقلید افزود: با این روش علاوه بر افزایش کیفیت، سبب بهره وری بیشتر و در نتیجه هزینه های تولید نیز کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه انواع بذرهای مصرفی برای کشت، شامل ارقام مختلف چیتی و قرمز است، افزود: رقم های جدیدی همانند لوبیاچیتی صالح، غفار، کوشا، صدری، لوبیای قرمز دادفر و لوبیا سفید درسا نیز توسط مراکز تحقیقاتی، شرکت های تولید بذر و کشاورزان در سال های اخیر تولید و به سبد بذری کشاورزان شهرستان افزوده شده است.
میرطالبی همچنین بیان داشت: در راستای مصرف بهینه آب، در مزارع لوبیا، آبیاری با نوار تیپ، مه پاش و سایر سیستم های نوین آبیاری، در دستور کار قرار گرفته و تاکنون بیش از ۸ هزار هکتار از این مزارع مجهز به سیستم آبیاری نوین شده است.
شهرستان اقلید با دارا بودن دشت های حاصلخیز آسپاس، بکان و نمدان در ۲۶۷ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد.
نظر شما