جواد رحیمیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این درختان دچار آسیب ۲۵ تا ۱۰۰ درصد شده اند و نهال های جدید در این مناطق کشت و جایگزین می شود.
وی بیان کرد: در ۸۰ درصد از این جنگل ها به دلیل سخت گذر بودن و قرار گرفتن در مناطق کوهستانی امکان اجرای عملیات اصلاحی وجود ندارد.
رحیمیان ادامه داد: در راستای صیانت از جنگل های این استان انجام عملیات اصلاحی در۴۰۰ هکتار از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد سال گذشته با اعتباری بیش از ۱۲ میلیارد ریال انجام شد.
وی تصریح کرد: پیش بینی می شود امسال عملیات اصلاحی در یکهزار هکتار از جنگل های این استان انجام شود.
رئیس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: برای هر هکتار از این طرح بیش از۲۰۰ میلیون ریال اعتبار نیاز است.
وی گفت: تاکنون در سه هزار هکتار از نقاط بحرانی مانند خاییز، بوستان، تنگ تامرادی و دمچنار کار اجرایی در زمینه پیشگیری و مهار خشکیدگی بلوط انجام شده است
رحیمیان اظهار داشت: از زمان شناسایی کانون های خشکیده بلوط در این استان اقدامات مختلف بیولوژیکی و کاهش تنش رطوبتی کوتاه و بلند مدت در استان انجام گرفته که این روند تا کنترل کامل خشکیدگی درختان بلوط در استان ادامه دارد.
رحیمیان گفت: هرس و قطع بافت های آسیب دیده ناشی از خشکیدگی یا بیماری های دیگری چون زغالی، خروج بافت های آسیب دیده از جنگل و معدوم سازی آنها، تولید نهال و بذرکاری و ایجاد سامانه های سطوح آبگیر باران از جمله فعالیت های مربوط به احیای درختان بلوط در کهگیلویه و بویراحمد است.
وی گفت: ۳۶۰ هزار اصله نهال در سه شهرستان کهگیلویه، بویراحمد و گچساران از نوع کنار، کهور، اکالیپتوس و تعدادی از گونه های زاگرسی اعم از بلوط، بنه، زالزالک و گلابی وحشی سال گذشته تولید شد.
رحیمیان با اشاره به اینکه بخشی از جنگل های استان هرساله به دلایلی مانند آتش سوزی دچار آسیب می شود افزود: سالیانه بخشی از جنگل های کهگیلویه و بویراحمد با غرس نهال ترمیم می شود.
وی تصریح کرد: ۱۰ هزار هکتار از مراتع و جنگلهای این استان امسال نهالکاری و بذرکاری خواهد شد.
رحیمیان گفت: بیش از ۳۰ هزار هکتار هم اکنون جنگل دست کاشت در این استان وجود دارد.
کهگیلویه و بویراحمد ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و۸۸۰ هزار هکتار جنگل است.
نظر شما