۲۱ تیر ۱۴۰۰، ۱۱:۲۸
کد خبر: 84399749
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ایجاد هزار و ۵۲۰ طرح اشتغالزا، ره‌آورد صندوق کارآفرینی امید در ایلام

ایلام - ایرنا - یکی از مهم ترین اولویت های صندوق کارآفرینی امید توجه به مناطق کم برخوردار و ایجاد اشتغال از طریق اعطای تسهیلات برای افراد جویای کار این مناطق است که نمود فعالیت های این صندوق در ایلام را طی هشت سال دولت تدبیر و امید با ایجاد یک هزار و ۵۲۰ طرح و اشتغالزایی ۲ هزار و ۲۲۷ نفر شاهد هستیم.

به گزارش ایرنا، استان ایلام با گستره ۲۰ هزار کیلومتر مربع ، ۵۸۵ هزار نفر جمعیت و ۴۳۰ کیلومتر مرز مشترک با عراق در غرب کشور واقع است.

این استان علاوه بر ظرفیت های بارزی که در زمینه گردشگری صنایع زودبازده و دامپروری بواسطه برخورداری از یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار مرتع و جنگل دارد بخاطر داشتن ۱۱ درصد جنگل های زاگرس، نیز به عروس زاگرس معروف شده و دارای ظرفیت های عظیم کشاورزی به ویژه کاشت گیاهان دارویی است.

با وجود ظرفیت های عظیم خدادادی که در استان وجود دارد اما منابع داخلی بانک های استان همچنان جوابگو نیاز برای راه اندازی واحدهای تولیدی و سرمایه در گردش نیست و این امر موجب شده که ایلام از ظرفیت های موجود بخوبی بهره نبرد و همچنان از استان محروم کشور بشمار آید.

از سوی دیگر قانون تامین مالی اشتغال پایدار روستایی صندوق کارآفرینی امید که از سال ۹۷ تصویب شد، بهترین فرصت را پیش پای ایلام مستعد در بخش کشاوری و دارای نیروی کار توانمند گذاشت تا بتواند بیشترین بهره را از این طرح نصیب خود کند و جزو استان های برتر از این منظر باشد.

به گفته مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید ۳۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی از آغاز این طرح به متقاضیان پرداخت شده که ایلام با تناسب جمعیت روستایی، محرومیت و میزان بیکاری بیشترین رقم را به خود اختصاص داده است.

بر اساس گفته مسوولان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، ایلام از آغاز طرح اشتغال پایدار روستایی توانست با یک هزار و ۵۰۰ طرح و اشتغالزایی بیش از ۲ هزار و ۲۲۷ نفر از نظر جذب تسهیلات اشتغال پایدار روستایی رتبه نخست کشور را کسب کند.

رسالت اصلی صندوق کارآفرینی امید علاوه بر اعطای تسهیلات برای ایجاد اشتغال بویژه در مناطق محروم و دوردست، رفع موانع تولید و پشتیبانی مالی از واحدهای تولیدی بمنظور تثبیت میزان اشتغال موجود و ارتقا آن است. 

صندوق کارآفرینی امید در طول این سال ها با وجود اراِئه تسهیلات ارزان قیمت برای راه اندازی طرح های خرد و کلان این استان، تاکنون یک هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیز برای توسعه کشت گیاهان دارویی در کشور اختصاص داده که باز هم استان ایلام با توجه ظرفیت عظیم و دارا بودن زمین های حاصلخیز برای کاشت گیاهان دارویی در سالجاری می تواند بیشترین سهم را داشته باشد.

بهره برداری از بزرگترین کارگاه تولید گیاهان دارویی در کشور 

کارگاه تولید و فرآوری گیاهان دارویی روستای گل زرد شهرستان دره شهر طی روزهای اخیر با حضور مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام و فرماندار دره شهر به بهره برداری رسید.

مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید در حاشیه بهره برداری از این کارگاه اظهار داشت: با همکاری یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه و اهالی روستای گل زرد شهرستان دره شهر کار این پروژه از چند سال پیش آغاز شد که امروز به بار نشست.

اصغر نورالله‌ زاده افزود: با توجه با ظرفیت بالای استان ایلام در تولید گیاهان دارویی این طرح در بهترین مکان به بهره برداری رسید که حدود ۵۰ نفر نیز تاکنون اشتغالزایی داشته است.

وی ابراز امیدواری کرد: محصولات تولیدی این کارگاه در فضای رقابتی جایگزین نسکافه، نوشابه و سایر نوشیدنی خواهد شد که با تلاش همکاران در آینده نزدیک شاهد فازهای توسعه این مجموعه خواهیم بود.

مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید گفت: افتتاح چنین پروژه‌ هایی در مناطق روستایی علاوه بر ایجاد اشتغال و توانمندسازی روستاییان، رونق اقتصادی استان را نیز به دنبال خواهد داشت.

نورالله زاده تاکید کرد: ۱۰۰ میلیارد ریال برای این طرح با مشارکت بنیاد برکت هزینه شده و برای این کارگاه گیاهان دارویی یک هزار هکتار سطح زیرکشت نیاز است که درصدد هستیم در این راستا توافقی با جهاد کشاورزی استان منعقد شود.

وی بیان کرد: این کارگاه دارای مساحت ۱۴ هزار متر مربع ، شامل پنج سوله به مساحت سه هزار متر مربع و ۶ گلخانه به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع است.

وی پیش بینی کرد با بازاریابی مسنجم و توسعه شاهد اشتغالزایی بیش از ۳۰۰ نفر در این طرح باشیم و برخی از مشکلات حوزه روستاهای این شهرستان برطرف شود.

مدیرعامل صندوق کار آفرینی امید، منطقه زاگرس را یکی از بهترین مناطق کشور برای کشت گیاهان دارویی عنوان و تاکید کرد: یکی از مهم ترین تولیدات ایران در راستای رقابت تولید گیاهان دارویی است .

نورالله‌ زاده یادآور شد: ایلام یکی از استان های مستعد در زمینه کشت، فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی در کشور است که امروز یکی از بزرگترین طرح ها در زمینه گیاهان دارویی در این استان افتتاح می شود.

وی از اختصاص ۱۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای کشت گیاهان در کل کشور طی سال‌جاری خبر داد و گفت: برنامه داریم گیاهان دارویی در تمامی مناطق مستعد کشور به ویژه مناطق روستایی بصورت انبوه تولید شود که برای تحقق این مهم با جهاد کشاورزی و سازمان برنامه تفاهم نامه ای منعقد شده است.

وی همچنین به افزایش ۲ برابری یارانه های مشوق کار و دستمزد اداره کار توسط صندوق به افراد اشاره کرد و گفت: این صندوق طبق تفاهم نامه ای با وزارت کار حمایت خود را در زمینه اشتغال با پرداخت این اعتبار انجام می دهد.

صندوق کار آفرینی امید در طرح اشتغالزایی مهران حمایت می‌کند 

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید با اشاره به مزیت های مرز مهران برای سرمایه گذاری گفت: ایجاد شغل های کوچک و خرد علاوه بر اشتغالزایی پایدار سبب بهبود معیشت در جامعه می شود و این صندوق از این کسب و کارها از لحاظ مالی حمایت می کند.

نورالله‌ زاده اظهار داشت: باید شرایطی را فراهم کنیم تا کارآفرینان، صاحبان سرمایه و متقاضیان اشتغال بتوانند با بهره گیری از تسهیلات صندوق کارآفرینی امید و دیگر منابع اعتباری در عرصه تولید فعال شوند.

وی ادامه داد: با توجه به ظرفیت های موجود در استان ایلام امیدواریم تلاش هایی که در راستای توسعه صورت می گیرد سبب افزایش ظرفیت های اشتغالزایی منطقه شود و این روند ادامه یابد.

وی یادآور شد: چنانچه بتوان در ۲ یا سه حوزه در سطح استان کسب و کار ایجاد شود صندوق آمادگی کامل برای حمایت را دارد به خصوص باید مردم را تشویق و ترغیب به سرمایه گذاری و هزینه در منطقه خود کرد.

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید تاکید کرد: سرمایه گذاران هر رقمی که سپرده گذاری کنند صندوق ۲ برابر اعتبار در اختیار این افراد قرار می دهد.

وی تصریح کرد: ایجاد چنین کسب و کارهایی در منطقه رضایت عمومی و توسعه محلی خوبی بدنبال دارد و چنانچه در کنار آنها این شرکت ها را ترغیب به سرمایه گذاری و تولید کنیم تسهیلاتی خارج از اعتبارات در اختیار آنها قرار می دهیم.

وی به ظرفیت مرز مهران اشاره کرد و گفت: با توجه به تفاهم نامه ای ما با وزارتخانه منابع آن به حساب صندوق واریز می شود و چنانچه در حوزه مرز که یکی از مزیت های استان است تمرکز کنیم و یک سری کسب و کارها در این منطقه مستقر شود می توان شاهد صادرات خوبی به کشور عراق شد.

نورالله زاده تصریح کرد: در خصوص اشتغال پایدار روستایی یکی از طرح هایی که چند روز گذشته برای استان ایلام تصویب در حوزه آب معدنی است و این طرح ها را که تولید و توزیع آب معدنی عمدتا صادراتی است در کمیته تصویب شده است.

اختصاص ۷۰۰ هکتار از اراضی ایلام به کشت گیاهان دارویی

 ریس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: سالانه ۷۰۰ هکتار از اراضی ایلام به کشت گیاهان دارویی اختصاص پیدا می‌کند.

محمدعلی اقدسی افزود: مریم‌گلی، زیره، آویشن، گل نرگس و غیره از جمله گیاهان دارویی هستند که در استان ایلام کشت می‌شوند.

وی به راه‌اندازی کارخانه تولید و فناوری گیاهان دارویی به‌منظور توسعه کشت گیاهان دارویی در دره شهر استان ایلام اشاره کرد و افزود: در این کارخانه اسانس ‌گیری گیاهان دارویی انجام و راه‌اندازی آن تأثیر بسزایی در افزایش سطح زیر کشت گیاهان دارویی خواهد داشت.

رییس جهاد کشاورزی ایلام اظهار داشت: کارخانه مذکور با انعقاد قرارداد با کشاورزان، گیاهان دارویی کشت‌ شده را از آنان خریداری و به عرقیجات گیاهی و اسانس تبدیل می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha