۲۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۵۷
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84399770
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۴ درصد دام‌های خراسان شمالی هویت‌دار شد

۲۰ تیر ۱۴۰۰، ۱۲:۵۷
کد خبر: 84399770
۹۴ درصد دام‌های خراسان شمالی هویت‌دار شد

بجنورد- ایرنا- مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: تاکنون ۹۴ درصد دام‌های این استان شامل گاو، گوسفند، بز و شتر پلاک‌کوبی و هویت‌گذاری شده است که تنها تعداد محدودی از دام‌های تازه متولد شده هویت‌گذاری نشده‌اند.

مهدی شکاری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هر گونه جابه‌جایی دام‌ بدون پلاک قاچاق محسوب می‌شود، گفت: به همین منظور تمامی دامداران نسبت به پلاک‌گذاری دام های خود اقدام کرده اند.

وی افزود: در استان یک میلیون و ۹۷۰ هزار راس دام سبک وجود دارد که شامل یک میلیون و ۶۶۶ هزار و ۵۳۰ راس گوسفند و بره و مابقی بز و بزغاله است.

وی گفت: در این استان ۸۲ هزار راس دام سنگین وجود دارد که ۷۹ هزار و ۷۵۸ راس گاو و گوساله و ۲ هزار و ۴۹۱ نفر شتر است.

وی اظهارداشت: داشتن آمار جمعیت دامی و توزیع هدفمند نهاده های دامی، برآورد میزان تولیدات از جمله اهداف طرح پلاک کوبی و هویت گذاری دام است.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در راستای قانون نظام دامپروری کشور و اجرای شیوه نامه ضوابط اختصاصی حمل و نقل و نگهداری دام زنده،  مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرح ملی پلاک کوبی و هویت گذاری دام از اواخر سال ۹۷ به استان ها ابلاغ شده است.

شکاری اظهار داشت: با ثبت اطلاعات دامداران در سامانه جامع مرکز، یک کد گله و یک شناسه به هر دامدار اختصاص می یابد و تمام دام های پلاک کوبی شده با این کد شناسایی و به راحتی ردیابی می شوند.

وی گفت: همچنین شناسنامه دار شدن دام سبب جلوگیری از قاچاق دام خواهد شد زیرا مشخصات تمام دام ها در سامانه اصلاح نژاد دام کشور ثبت می شود.

۱۶ درصد دام های استان بیمه شده اند

 مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: از مجموع دام های سبک و سنگین استان ۳۹۰ هزار راس زیر پوشش بیمه رفته اند که ۱۶ درصد از این جمعیت را شامل می شود و شمار دام های بیمه شده استان نسبت به سال زراعی ماقبل ۲۲۵ درصد رشد داشته است.

خراسان شمالی از نظر جایگاه بیمه دام رتبه ۱۰ میان استان های کشور را به خود اختصاص داده است، امسال اقبال دامداران به بیمه دام، بسیار بیشتر شده است.

شکاری اظهار داشت: طرح بیمه نیز همراه با طرح هویت گذاری انجام می شود اما به دلیل اینکه دامداران باید برای این امر هزینه پرداخت کنند بعضا قادر به پرداخت آن نیستند.

وی با بیان اینکه هم اینک طرح های تشویقی برای بیمه دام ها نیز اجرا می شود افزود: برای کمک به دامداران برای گذر از خشکسالی به ازای هر دام سه کیلو جو اختصاص داده می شود اما دامدارانی که دام های خود را بیمه کرده باشند پنج کیلو جو و اخیرا تا هفت کیلو نیز این نهاده دامی از دریافت خواهند کرد.

شکاری بر فرهنگ سازی بیمه دام و ارایه خدمات بیمه ای مناسب و به موقع تاکید کرد و افزود: بعضا دامداران در دریافت غرامت ها دچار مشکل می شوند که همین عامل بازدارنده است.

خراسان شمالی در زنجیره تولید و ارزش در بخش دام سبک و طیور رتبه نهم کشور را دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha