محمدرضا قلی پور روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای آبرسانی سیار به عشایر استان، دست کم ۳۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم اما هنوز اعتباری ابلاغ نشده است.
وی خاطرنشان کرد: این اعتبار برای آبرسانی سیار به بیش از سه هزار خانواده های عشایر و دام ها، حقوق راننده و تامین سوخت مورد نیاز است.
قلی پور افزود: اکنون سه هزار و ۲۰۰ خانوار کوچرو استان در میان بندها و یا مناطق ییلاقی به صورت سیار آبرسانی می شوند که پیش از این، تنها ۲ هزار و ۳۰۰ خانوار با تانکر آبرسانی می شدند.
وی خاطرنشان کرد: خیلی از منابع آبی عشایر بویژه چشمه ها خشک شده و یا دبی آب به شدت پایین آمده و غیرقابل برداشت است، اکنون عشایر در مناطقی که قبلا آبرسانی سیار انجام نمی شد امسال به ناچار آبرسانی سیار انجام می شود.
وی افزود: ۱۳ دستگاه تانکر به صورت شبانه روزی برای آبرسانی سیار به عشایر استان به کار گرفته می شود اما این میزان پاسخگو نیست، دست کم باید پنج دستگاه تانکر به این تعداد افزوده شود.
وی اظهار داشت: مشکل در تامین آب سبب اعتراض عشایر شده است البته این تولیدکنندگان بیشتر برای دام نگران هستند.
مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی افزود: در این زمینه پیگیر هستیم تا منابع اعتباری لازم در اختیار قرار گیرد اما هنوز محقق نشده است.
پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی شامل ۳۰ هزار نفر جمعیت بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد گوشت استان را تولید میکنند.
عشایر خراسان شمالی با جمعیتی بیش از ۳۰ هزار نفر در قالب ۲ ایل زعفرانلو و شادلو و ۳۸ طایفه با شیوههای سنتی کوچرو و نیمه کوچرو در این استان کوچروی میکنند.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آنان در روستاها سکونت دارند.
نظر شما