به گزارش گروه آموزش و دانشگاه ایرنا از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین، ماه ژوئیه برای این ۲ میلیارد آغاز یک مسابقه فضایی است؛ چرا که قرار است امروز هواپیمای فضایی «SpaceShipTwo» با ریچارد برانسون کارآفرین انگلیسی به فضا سفر کند و چند روز بعد جف بزوس رقیب وی سوار بر راکت شرکت خود به نام «بلو اوریجین» به فضا برود.
بر این اساس شرکت فضایی «ویرجین گلکتیک» صبح یکشنبه به وقت آمریکا، هواپیمای فضایی خود را روانه پرواز زیر مداری می کند.
هدف از این پرواز رسیدن این هواپیما به ارتفاع ۵۵ مایلی (۸۸.۵۱ کیلومتری) بالای سطح زمین در ارتفاع اوج خود است.
ماموریت «Unity ۲۲» شرکت فضایی ویرجین گلکتیک از پایگاه فضایی ویرجین گلکتیک در بیابان «نیومکزیکو» آغاز می شود و این ماموریت به طور زنده پخش می شود.
در این پرواز فضایی ریچارد برانسون به همراه دو خلبان و سه مسافر دیگر به فضا می روند.
به گفته کارشناسان شرکت ویرجین گلکتیک، این ماموریت از لحظه پرواز تا فرود حدود یک ساعت طول می کشد و مسافران این هواپیما چند دقیقه بی وزنی را تجربه خواهند کرد.
ویرجین گلتیک اعلام کرده که هدف این سفر بررسی راحتی صندلی ها، تجربه بی وزنی و نمای قابل مشاهده زمین از منظر فضاست.
این سفر تنها ۹ روز قبل از پرواز «جف بزوس» بنیان گذار شرکت آمازون با راکت «نیو شیپرد» شرکت فضایی خود به فضا صورت می گیرد.
راکت نیوشیپرد به نام «آلن شیپرد» اولین فضانورد آمریکایی که به فضا رفت، نام گذاری شده است.
این راکت توسط شرکت فضایی «بلو اوریجین» که مالکیت آن را جف بزوس دارد ساخته شده است.
شرکت فضایی خصوصی بلو اوریجین اعلام کرد که «ماری والاس والی فانک» ۸۲ ساله در اولین پرواز سرنشیندار نیوشپرد حضور خواهد داشت و چهارمین صندلی متعلق به وی است.
سه سرنشین دیگر این پرواز جف بزوس برادرش مارک و یک برنده ناشناس که بلیط ۲۸ میلیون دلاری این پرواز را در یک مزایده خرید، هستند.
این پرواز که در روز ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) انجام می شود، در کل ۱۱ دقیقه طول می کشد و آنها تقریباً چهار دقیقه بالاتر از خط «کارمان» (Kármán) که به عنوان مرز بین فضای زمین و فضای بیرونی تعریف میشود، خواهند ماند. خط کارمان سال ها منبع اختلاف نظر بوده است.
فدارسیون بین المللی هوانوردی و چند سازمان دیگر، خط کارمان را به عنوان ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری بالای متوسط سطح دریا تعریف می کنند. اما سازمان فضایی آمریکا (ناسا) می گوید که این مرز ۵۰ مایل و یا ۸۰ کیلومتر بالای سطح دریاست و خلبانان و یا کارشناسانی که از این مرز عبور کنند، رسما فضانورد خوانده می شوند.
نظر شما