روابط تجاری و سیاسی ایران و جمهوری ارمنستان دیرینه است

اراک - ایرنا - سفیر ایروان در تهران گفت: ایران و ارمنستان زمینه‌های همکاری مطلوبی در حوزه‌های مختلف از جمله سیاسی و اقتصادی دارند و ارتباط این ۲ کشور در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

« آرتاشس تومانیان» عصر یکشنبه در دیدار با فعالان بخش اقتصادی استان مرکزی و اعضای اتاق بازرگانی اراک افزود: مطالعات خوبی از وضعیت استان مرکزی صورت گرفته و این استان از امکانات و ظرفیت‌های بالقوه‌ای برخوردار است.

وی بیان کرد: هدف اصلی از سفر به استان مرکزی تعمیق و توسعه سطح روابط بین جمهوری ارمنستان و این استان است.

سفیر ایروان در تهران ادامه داد: ارتباط ارمنستان با ایران از نظر سیاسی، امنیتی، اقتصادی و فرهنگی حائز اهمیت و ایران در بین کشورهای همسایه ارمنستان از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

تومانیان اظهار داشت: تاکنون سه سفر به استان مرکزی انجام شده و این سفر در راستای توسعه روابط اقتصادی بین این استان و ارمنستان بوده است.

وی گفت: مردم ایران از توانایی و پشتکار بالایی برخوردارند و این مهم پتانسیل قابل توجهی برای پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در منطقه است.

سفیر ایروان در تهران اضافه کرد: ارمنستان در قیاس با ایران کشوری کوچک است و دارای سه میلیون نفر جمعیت و در حدود ۳۹ هزار کیلومتر مربع مساحت است و این کشور دارای چهار همسایه از جمله ایران است.

تومانیان بیان کرد: ارامنه کل دنیا و از جمله مردم ارمنستان ارتباط خوبی با سایر ملت‌های دنیا دارند و مردمانی خون‌گرم هستند.

وی تصریح کرد: اقتصاد ارمنستان در صنایع کشاورزی، فرآوری محصولات کشاورزی، خدمات، انرژی، صنایع معدنی، متالوژی است و بحث آی.تی در اقتصاد این کشور حرف نخست را می‌زند.

سفیر ایروان در تهران ادامه داد: بیش از ۱۰ هزار کارشناس آی.تی در ارمنستان فعالیت دارند که فعالیت آن‌ها بیشتر در خارج از ارمنستان و در کشورهای غربی، آمریکایی و اروپایی است.

تومانیان بیان کرد: در سال‌های گذشته شرکت‌های داخلی ارمنستان در بحث آی.تی پیشرفت‌های خوبی داشته‌اند و نمایندگی‌هایی در کشورهای آمریکا و اروپایی دارند.

وی اظهار داشت: ارمنستان در زمینه سیستم بانکی نیز توانمندی‌های مناسبی دارد و خدمات بانکی که ارائه می‌دهد قابل مقایسه با بانکداری بین‌المللی است و خیلی از بانک‌های معروف دنیا در ارمنستان شعبه دارند.

سفیر ایروان در تهران افزود: مراودات تجاری ایران و ارمنستان می‌تواند افزایش یابد و ایران می‌تواند در زمینه صادرات محصولات خود از این کشور اقدام کند.

تومانیان تصریح کرد: تجار ایرانی کالاهای خود را در ارمنستان به راحتی صادر و به فروش می‌رسانند و ایران و ارمنستان با داشتن مکانیزم خوب می‌توانند کالاهای خود را به کشورهای سوم ارسال کنند.

وی گفت: ارمنستان روابط تجاری خاصی با اتحادیه اروپا دارد و طرفین تجاری خاصی نیز دارد و استانداردهای تجاری بین ارمنستان و اتحادیه اروپا همسان‌سازی شده است.

سفیر ایروان در تهران اضافه کرد: کرونا بیشترین تلفات انسانی را در چندسال اخیر به همراه داشته و این ویروس اقتصاد دنیا را متضرر کرد و در یک ونیم سال گذشته اقتصاد دنیا با نقصان همراه شد.

تومانیان بیان کرد: اقتصاد ارمنستان در مسیر صعودی و حرکت به سمت جلو است و این کشور آمادگی لازم برای ارتباط با استان مرکزی و برگزاری نشست‌های مختلف را دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز در این نشست گفت: اشتراکات بسیاری بین ارمنستان و استان مرکزی وجود دارد.

« ناصر بیگی» افزود: وسعت ارمنستان ۲۹ هزار و ۷۳۰ کیلومتر است و این وسعت در استان مرکزی حدود ۲۹ هزار و ۵۰۰ کیلومتر است اما جمعیت ارمنستان ۲ برابر استان مرکزی است.

وی بیان کرد: استان مرکزی دارای ۱۲ شهر است و تعداد شهرهای ارمنستان نیز ۱۲ شهر است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک ادامه داد: در سال ۹۹، میزان صادرات کشور به ۳۴ میلیارد و ۹۹۸ میلیون دلار و میزان واردات ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

بیگی اظهار داشت: صادرات استان مرکزی در این سال به ۹۱۴ میلیون و ۷۷۵ هزار دلار و واردات آن به ۴۷۲ میلیون و ۵۳۴دلار رسید.

وی تصریح کرد: سهم صادرات استان مرکزی از کشور سه و یک دهم درصد و سهم واردات یک و هشت دهم درصد بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک اضافه کرد: در ۲ ماه اول امسال نیز، ۶ میلیارد و ۳۲۰ میلیون دلار صادرات از کشور انجام شده است.

بیگی اظهار داشت: صادرات استان مرکزی در این مدت به ۱۵۸ میلیون و ۱۶۳ هزار دلار و واردات نیز به ۸۰ میلیون و ۴۹۴ هزار دلار رسیده است.

وی گفت: میزان صادرات ایران به ارمنستان در ۲ ماهه اول امسال ۳۰ میلیون و ۶۷۷ هزار دلار و سهم واردات به ایران از این کشور پنج میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک افزود: سهم استان مرکزی از صادرات سال ۹۹ کشور به ارمنستان ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار و سهم واردات استان در این سال ۱۴ هزار و ۳۰۱ دلار بوده است.

سرپرست سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی هم در ادامه این نشست گفت: این استان پایتخت صنعتی کشور است که عمده صنایع سنگین کشور در آن ایجاد شده و یا زمینه ایجاد آن فراهم شده است.
«سعید جعفری کرهرودی» افزود: با توجه به اینکه ایران نفت خیز است و صنایع بزرگ مرتبط با حوزه نفت در زمینه استخراج فرآوری پتروشیمی در آن فراوان است باید اذعان داشت که این صنایع از ظرفیت واحدهای تولیدی پتروشیمی و پالایشگاه استان مرکزی نیز بهره‌گیری می‌کنند.
 وی بیان کرد: صنایع معدنی استان مرکزی بالاترین تنوع کانی‌های معدنی را در زمینه استخراج در کشور داراست و اکنون ۳۶ کانی معدنی استان در حال استخراج است که برخی فرآوری می‌شود و برخی به همان شکل صادرات می‌شود.  
سرپرست سازمان صنعت معدن و تجارت استان با بیان اینکه صادرات از ۵۰ واحد صنعتی استان به ارمنستان صورت می‌گیرد، افزود: امید است با هموار کردن مسیر پیمان اوراسیا، زمینه توسعه صادرات از استان مرکزی افزایش یابد.
جعفری تصریح کرد: میزان صادارت استان مرکزی به کشور ارمنستان در سه ماه نخست سال جاری نسبت به مشابه سال گذشته ۲ برابر افزایش یافته است و این آمادگی در سازمان صنعت معدن و تجارت استان  وجود دارد که علاوه بر تعامل و همکاری در زمینه صادرات، همکاری با شرکت‌های کشور ارمنستان نیز گسترش یابد.

در نشست سفیر ایروان در تهران با فعالان اقتصادی استان مرکزی و اعضای اتاق بازرگانی اراک پتاسیل‌های مختلف این استان تشریح شد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است و بیش از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی کوچک و بزرگ دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha