شنا کردن در قسمتهای سرخ دریاچه ارومیه برای شناگران اثر منفی ندارد

ارومیه-ایرنا-رییس پژوهشکده آرتمیا و آبزی‌پروری دانشگاه ارومیه گفت: شنا کردن در قسمتهای سرخ دریاچه ارومیه برروی شناگران اثرات منفی ندارد و این پدیده یک اتفاق طبیعی در دریاچه هایی با شوری بالاست که رخ می دهد.

ناصر آق روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه باکتری های شورپسند و جلبک های تک سلولی همیشه در آب وجود دارند، افزود: سرخ شدن آب دریاچه ارومیه وقتی رخ می دهد که شوری آب افزایش می یابد و باکتری های شورپسند شروع به رشد می کنند.

وی ادامه داد: جلبکهای تک سلولی دونالیلا سالینا رنگدانه های کارتنوئیدی تولید می کنند تا در برابر شوری بالا و کمبود اکسیژن و نور ماورا بنفش خورشید بتوانند مقاومت کنند و به این علت آب سرخ می شود.

آق بابیان اینکه میزان شوری دریاچه ارومیه از ۳۵۰ گرم در لیتر عبور کرده است، گفت: این جلبکها در حالت طبیعی سرخ نیستندو برای مقاومت در برابر استرسهای محیطی این رنگدانه ها را تولید می شود.

وی ادامه داد : هم اکنون سالهاست این اتفاق در دریاچه ارومیه قابل مشاهده است و این جلبکهای تک سلولی از اصلی ترین غذاهای ارتمیا محسوب می شود و چون ارتمیا وجود ندارد و از بین رفته اند این جلبکها برای تکثیر بیشتر فرصت خوبی پیدا کرده اند.

براساس اظهارات محققان چنین تغییراتی از دریاچه های شور جهانی نظیر گریت سالت لیک آمریکا (post.۱۹۸۰) و دریاچه یوتا (Stephen,۱۹۹۰) و بحرالمیت در اردن نیز دیده شده است.

دریاچه ارومیه به عنوان دومین دریاچه شور جهان هم اکنون به علت بحران آب در وضعیت کم آبی قرار گرفته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha