۲۱ تیر ۱۴۰۰، ۷:۴۷
کد خبر: 84400762
T T
۳ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

خباثت کرونا با کودکان

۲۱ تیر ۱۴۰۰، ۷:۴۷
کد خبر: 84400762
خباثت کرونا با کودکان

کیش - ایرنا - نوع جدید ویروس کرونا موسوم به دلتا که از کشور هند شیوع یافته است در اعتراض به ساختن واکسن برای مقابله با آن، لباس خباثتش را به تن کرده و با حمله به معصومیت کودکان همبازی خطرناک این روزهای آنها شده است.

به گزارش ایرنا، تک سرفه های خفیف یکی دو روزی می شد که گلوی امیر حسین را درگیر کرده بود اما به دلیل روشن بودن همیشگی کولر، آن را زیاد جدی نگرفتیم و احتمال دادیم که بخاطر باد سرد کولر سرماخوردگی خفیفی گرفته باشد.

سرفه‌هایش کمی بیشتر شد، اشتها برای خوردن نداشت و هنگام نهار بعد از خوردن چند قاشق غذا چهار دست و پا به سراغ اسباب بازی‌هایش رفت، مشغول بازی بود که ناگهان هرچیزی را که از صبح خورده بود بالا آورد.

با پدرش به شدت ترسیده بودیم و سریع خودمان را به او رساندیم وقتی بغلش کردم تا آرامش کنم متوجه داغی سرش روی لب هایم شدم و برای اینکه ببینم بقیه بدنش هم تب دارد مشغول چک کردن دیگر اعضای بدنش بودم که متوجه شدم کف دست هایش نیز مانند سرش از تب دارد می سوزد.

بدون فوت وقت به صورت اینترنتی از متخصص اطفال برایش وقت ویزیت گرفتیم و ساعت 6 عصر با ورود به مطب شلوغ دکتر متوجه شدیم که کودکان دیگری نیز با علائم مشابه در انتظار ویزیت هستند که این مساله نگرانی ما را بیشتر کرد چرا که یکی از والدین به دیگری مشغول توضیح دادن در خصوص سویه جدیدی از ویروس کرونا به اسم دلتا بود که ظاهرا کودکان و نوجوانان را بیشتر درگیر می کند.

سویه جدید ویروس کرونا به اسم دلتا کودکان و نوجوانان را بیشتر درگیر می کند.با هر جمله ای که آن مرد می گفت تمام تن و بدنم می لرزید و در دلم برای تمام بچه های جهان به درگاه خداوند دعا می کردم که خدایا لباس سلامتی و عافیت به تن بچه ها بپوشان و آنها را از بلای کرونا در امان بدار.

امیر حسین بی حال بود و ساکت سرش را روی شانه ام گذاشته بود هر ثانیه این وضعیت همانند ریختن بنزین بر جگر در حال سوختنم بود به طوری که آن نیم ساعت انتظار برای رفتن پیش دکتر مانند یک سال بر من گذشت.

یادم نمی آید پس از رفتن به اتاق پزشک سلام کردم یا نه فقط می دانم با خواهش و التماس از دکتر خواستم هرکاری که لازم است برای سلامتی امیر حسین انجام دهد، با صدای دلنشین و لبخند پر از مهرش من را به آرامش دعوت کرد و توضیح داد حتی اگر خدای نکرده به کروناهم مبتلا شده باشد جای نگرانی نیست و خوب می شود.

بعد از کمی آرامش گرفتن از حرف های پزشک توضیح دادم که امیر حسین از سه روز قبل تک سرفه هایی داشته و امروز همراه با بیشتر شدن سرفه ها و کم شدن اشتهایش بعد از نهار شروع به بالا آوردن کرده و تا الان سه بار هرآنچه را که خورده بالا آورده است.

دکتر نسخه را نوشت و گفت اگر تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف این داروها حالش بهتر نشود باید در بخش اورژانس سرمتراپی شود و در صورتی که با گرفتن یک نوبت سرم هم حالش خوب نشود باید در بیمارستان بستری شود.

مریضی خواب، خوراک، سرحالی و شورو نشاط را از پاره تنم گرفته بود، حالم بد بود و دنیا دور سرم در حال چرخش ۲۴ ساعت هم گذشت و استفراغش بهتر که نشده هیچ بدترهم شد به طوری که مجبور شدیم دست به دامان سرم تراپی شویم، امیرحسین با آن حال بی رمق و رنگ سفید مثل کچش موقع وصل کردن سرم سیل اشک و جیغ در بخش اورژانس بیمارستان به راه انداخته بود تا حال بد من و همسرم بدتر شود.

۱۲ ساعت بعد از وصل کردن سرم دوباره حالت تهوع و حال بدش شروع شد و مجبور شدیم بخاطر کم شدن آب بدنش با توصیه پزشک در بیمارستان بستریش کنیم برخلاف جیغ و دادی که اولین بار برای وصل کردن سرم در بیمارستان راه انداخته بود این بار اینقدر بی حال بود که ناله های آرامش قلب و روحم را چنگ می زد.

چقدر مادر بودن سخت است وقتی جواب مثبت کرونای بچه ات را از پرستار می شنوی و آن لحظه تمام دنیا روی سرت آوار می شود اما بخاطر دلبندت مجبوری پر انرژی باشی و سرپا بمانی .

کرونا در قالب تب و حالت تهوع سه روز و در جلد سرفه و آب ریزش بینی ۲ هفته مهمان جان و تن پسرم بود و در تمام این مدت انگار من با یک دشمن خیالی در ذهنم در جنگ بودم و هر بار که حال پسرم بد می شد احساس می کردم او مرا شکست داده است اما نا امید نشده با ایمان به خدا و تکیه به علم پزشک ها من و پسر او را شکست دادیم.

این‌ها گفته های مادر امیر حسین یکساله در مطب متخصص اطفال جزیره کیش است که برای چکاب سالانه دخترم به آنجا رفته بودم که به علت شلوغی مطب چند کلامی با او هم صحبت شدم.

در ادامه صحبت هایش وقتی که ماسک روی چهره اش را جابجا کرد گفت: دوره قرنطینه ما به اتمام رسیده و تست من و همسر و فرزندم منفی بوده اما بعید می دانم هرگز روزهای سخت بستری شدن فرزندم در بیمارستان را فراموش بکنم.

در دقایقی که نوبت ما برسد ذهنم درگیر این بود که اگر من جای مادر امیرحسین بودم چه حالی داشتم که پس از وارد شدن به اتاق پزشک و معاینه دخترم، از دکتر درخصوص علائم اولیه در کودک مبتلا به کرونا پرسیدم؟

وی درحالی که نسخه آزمایش های لازم را می نوشت گفت: برخلاف انتظار برخی والدین کودکان نیز به این بیماری مبتلا می شوند و  ۴۰ تا ۵۰ درصد از این افراد هنگام ابتلا علامت خاصی نداشته و بدون علامت هستند.

دکتر عباس داشگر افزود: بیشتر بیماران در این گروه سنی با علامت های بسیار خفیفی از جمله گرفتگی بینی، سرفه های تک تک، آبریزش بینی و مشکلات گوارشی ( اسهال و استفراغ) دوره بیماری را سپری می کنند اما شدت درگیری کودکان و نوجوانان هنگام ابتلا کمتر از بزرگسالان است.

وی با اشاره به اینکه درگیری کودکان در گونه دلتای کرونا بیشتر از سایر سویه های این ویروس است افزود: بی حالی آنان مهمترین ملاک ابتلا به این ویروس است.

لجبازی کودکانه کرونا

کودکانی که دیگر خوشحال نیستند

داشگر افزود: اگر والدین در کودک بی حالی و خوشحال نبودن را برای چند روز متوالی همراه با یکی از علائم از جمله کم اشتهایی، اسهال و استفراغ، گرفتگی بینی، سرفه های تک تک و آبریزش بینی مشاهده کردند ملاک را بر ابتلای کودک به کرونا قرار دهند و نسبت به قرنطینه وی اقدام کنند.

متخصص اطفال: بیماری کودک را توجیه نکنید و واقعیت را باید قبول کرد

داشگر اضافه کرد: بعضا مشاهده می شود که والدین بجای قبول واقعیت توجیه هایی مثل اینکه کودک جلوی کولر بود، آبتنی کرده و یا تاثیرات هوای گرم را مطرح می کنند که این مساله نه تنها بعضا موجب وخامت حال می شود بلکه گاهی موجب انتقال بیماری به بزرگسالان نیز خواهد شد.

حال عمومی کودک مهمترین ملاک برای مراجعه به پزشک باشد

این متخصص کودکان و نوزادان در پاسخ به اینکه چه موقعی باید به پزشک مراجعه کرد گفت: در مواردی که کودک مبتلا به کروناست یا علائم خفیف بیماری مثل تب اندک، گرفتگی بینی، آبریزش بینی دارد ولی حال عمومی آن خوب است می توان مراقبت های اولیه را در منزل انجام داد ولی بهتر است در فرصت مناسب به پزشک مراجعه کنند.

وی افزود: همچنین تنگی نفس، تب های ۳۸.۵ درجه، کم اشتهایی به ویژه در کودکان شیرخوار و بی تابی و تداوم این موارد از جمله علائمی است که با مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کرد.

الزام استفاده از ماسک در خانه

داشگر یادآور شد: اعضای خانواده وقتی متوجه شدند که کودک دارای علائم ابتلا است در خانه حتما از ماسک استفاده کنند چراکه کودکان همواره یکی از خطرناک ترین بیماران برای انتقال بیماری هستند.

وی افزود: تهویه خانه، تا حد امکان دوری از بغل کردن کودک، کاهش دورهمی ها و قرنطینه کودک و اعضای خانواده از دیگر مواردی است که والدین هنگام مشاهده علائم باید برای حفظ سلامتی خود و دیگران آن را انجام دهند.

داشگر: باور اینکه کودکان به ویروس ضعیف تری مبتلا می شوند اشتباه و ویروسی که بزرگسالان و کودکان به آن مبتلا می شوند یکسان است.

کودکان و بزرگسالان ویروس مشترکی دارند

متخصص کودکان و نوزادان بیمارستان تخصصی کیش گفت: باور اینکه کودکان به ویروس ضعیف تری مبتلا می شوند اشتباه بلکه و ویروسی که بزرگسالان و کودکان به آن مبتلا می شوند یکسان است.

داشگر گفت: محققان معتقدند این سیستم ایمنی بدن آنان است که در مقابله با ویروس کرونا قوی ظاهر می شود.

وی اظهار داشت: به همین دلیل باید توجه داشت که کودکان می توانند به واسطه همین ویژگی والدین و سایر اعضای خانواده را مبتلا کرده و حتی آنان را به سمت مراقبت های ویژه و حتی مرگ نیز  بکشانند.

لجبازی کودکانه کرونا

خانه چتری برای سلامتی

با توجه به درگیری حدود ۱۵ ماهه مردم جهان با ویروس کرونا کمتر کسی از تاثیر ماندن در خانه و دوری از اجتماعات برای جلوگیری از شیوع این  ویروس خبر ندارد به طوریکه رییس مرکز توسعه سلامت کیش در این ارتباط کاهش تردد در جامعه و ماندن در خانه را بهترین راه مقابله با کرونا و کمک به کادر بهداشت و درمان اعلام کرد.

با توجه به اینکه ابتلا به ویروس کرونا مخصوص سن خاصی نیست، رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی والدین برای در امان ماندن کودکان و افراد مسن دومین موردی بود که محمدرضا رضانیا به آن تاکید داشت.

کیش از هفته گذشته به علت قرار گیری در وضعیت قرمز و پیک پنجم شاهد اعمال محدودیت های مختلف از جمله تعطیلی مشاغل گروه ۲ تا چهار شده است که سخنگوی شورای سلامت جزیره بهترین راه خروج از این وضعیت را در کنار رعایت پروتکل ها، قرنطینه و مراجعه به پزشک در اولین روزهای پدیدار شدن علائم اعلام کرد.

افزایش ظرفیت تخت های بستری در کیش

این جزیره آنگونه که از اسم آن پیداست در حصار آب قرار گرفته و رشد آمار ابتلا به ویروس کرونا نه تنها برای ساکنان بلکه برای عوامل درمان نیز به دلیل بعد مسافت و محدودیت های خاص در شرایطی بحرانی با چالشی بزرگ مواجه خواهد شد.

کیش با ۴۴ هزار نفر جمعیت تنها دارای یک بیمارستان ۶۴ تخت خوابی تخصصی و فوق تخصصی است و با توجه به اینکه این شرایط در مواقع بحرانی جوابگو نخواهد بود، شورای سلامت جزیره در این راستان راهکارهای مختلفی را ارایه کرده اند.

علاوه بر اعمال محدودیت ها، افزایش تخت های بستری ویژه بیماران کرونایی از جمله این راهکارها است که رییس بیمارستان تخصصی کیش در این ارتباط با ابراز نگرانی از افزایش آمار شناسایی افراد مبتلا به ویروس و شمار بستری های بیمارستان این جزیره اظهار داشت: اکنون در این جزیره ۹۰ تخت برای بستری این بیماران پیش بینی شده است.

مصطفی نادعلی نژاد با بیان اینکه قبل از شروع موج پنجم کرونا در این جزیره ۳۲ تخت برای ارایه خدمات به بیماران مبتلا به ویروس کرونا وجود داشت افزود: با افزایش تصاعدی بیماران شناسایی شده اکنون ۴۵ تخت در بیمارستان و ۴۵ مورد نیز در مرکز درمانی فیاک آماده شده است.

وی در خصوص امکانات و خدمات بیمارستان به کودکان و نوزادان نیز گفت: بخش کودکان همواره آماده ارایه خدمات به این گروه سنی بوده و در صورت نیاز نیز سایر امکانات در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.

لجبازی کودکانه کرونا

غنچه ای که نشکفته پر کشید

۲۴  فقط یک عدد است اما وقتی کرونا روبرویش قرار گرفت تبدیل به ۲۴ داغ بزرگ از جنس مرگ بر سینه ۲۴ خانواده ساکن جزیره کیش شده و تنها کودک این جمع ۲۴ نفره زنگ هشداری است برای خانواده ها که کرونا را دوست دار کودکان ندانند و برای جلوگیری از ابتلای دلبندانشان بیشتر به توصیه های کارشناسان عمل کنند.

جزیره کیش هم اکنون در وضعیت قرمز کرونایی به سر می برد و از پنجشنبه هفته گذشته محدودیت های شدید کرونا از جمله تعطیلی و یا کاهش ساعات فعالیت مشاغل گروه های ۲ تا چهار در این جزیره اعمال شده است به این امید که مردم با همکاری خوب بتوانند یاریگر کادر درمان و حافظ جان و سلامتی خود و خانواده هایشان باشند.

از ابتدای شیوع پاندمی کرونا تا ساعت ۲۴ شنبه ۱۹ تیر در این جزیره حدود پنج هزار و ۴۷۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا (کووید ۱۹ و نوع جهش یافته انگلیسی) شناسایی شده است که انتظار می رود هر یک از این افراد یک سفیر با تجربه برای پیشگیری از شیوع  کرونا در خانه و خانواده خود باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha