۲۱ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۳۲
کد خبرنگار: 2961
کد خبر: 84400875
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹ سد خاکی طی هفت سال در بافق ساخته شد

۲۱ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۳۲
کد خبر: 84400875
۹ سد خاکی طی هفت سال در بافق ساخته شد

یزد - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری بافق گفت: ۹ سد خاکی طی هفت سال اخیر با گنجایش ۱۰ میلیون متر مکعب آب با بودجه ۳.۵ میلیارد تومان در این شهرستان ساخته شد.

کمال کریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این سدها در دشت‌های حسن آباد ، صادق آباد، قطرم،شادکام ، کوشک و سبزدشت با میزان حجم آب ذکر شده ساخته شده که باعث تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی می‌شود.

وی با بیان اینکه چهار طرح بزرگ بند خاکی در دشت قطرم اجرا و تکمیل شده است اضافه کرد: پروژه سیل بندهای خاکی جدید در این منطقه به منظور کنترل رودخانه های فصلی ،افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از فرسایش خاک اجرا شد.

رییس منابع طبیعی شهرستان بافق تصریح کرد: چهار بند خاکی  که در دشت قطرم و شادکام احداث شده برای سیل‌های بازگشتی در یک  دوره زمانی ۵۰ تا ۱۰۰ساله پیش بینی شده است.

وی ادامه داد: پخش سیلاب پایین دست رودخانه شادکام با اعتبار یک میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان از محل اعتبار صندوق توسعه ملی ساخته شد و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

این مسوول ادامه داد: پروژه بندخاکی دشت حسن آباد این شهرستان نیز با ۲میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه و با مشارکت شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق تکمیل شد.

 کریمی حجم عملیات ساخت بندخاکی یاد شده را ۵۰ هزار متر مربع اعلام و اظهار کرد: ظرفیت آبگیری این بند ۴۰۰ هزار مترمکعب است که به طور کامل به بهره‌برداری رسید.

وی اضافه کرد: این بند علاوه بر مزایای یادشده تاثیر زیادی  بر میزان آب‌دهی چاه‌های حسن‌آباد دارد و سبب رونق فعالیت کشاورزی به ویژه پسته‌کاری در منطقه می‌شود.

به گفته وی عملیات احداث بند خاکی حسن آباد از سال ۱۳۹۸ با مشارکت شرکت سنگ آهن ایران بافق در سطح ۲ هزار و ۸۵ هکتار به طول  ۵۰۰ متر و ارتفاع ۵ متر با حجم آبگیری ۴۵۰ هزار مترمکعب اجرا شد که این عملیات در دی ماه ۱۳۹۹ به پایان رسید.

این مسوول ،نقش  بند خاکی حسن آباد را در جلوگیری از فرسایش خاک، مهار رواناب و جلوگیری از ورود سیل به روستاهای حسن آباد، باقرآباد، صادق آباد و جاده بافق- ساغند موثر دانست.

کریمی تصریح کرد: بندهای خاکی، نقطه اتکا زمین برای مقابله با کم آبی است که با استفاده از دیواره‌ها و سرریزهای بتنی و با هدف ذخیره آب و بهبود وضعیت بهره برداری از مراتع و تامین آب، استفاده بهینه می‌شود.

وی با بیان اینکه کم آبی از عمده ترین مشکلاتی است که کشاورزان و دامداران شهرستان با آن روبرو هستند افزود: با پیشرفت‌های حاصله در حوزه آبخیزداری روش‌های قابل اتکایی برای جلوگیری از هدررفت آب ابداع شده که یکی از این شیوه‌ها احداث بندهای خاکی است.

به گفته کریمی احداث بندهای خاکی در مراتع به عنوان منابع آب شرب موقت منجر به استفاده بهتر از مراتع و کنترل سیلاب در آن مناطق می‌شود. 

این مسوول افزود: آب های جمع شده در سیلاب‌های این منطقه به رودخانه شور بافق ریخته می شود و هیچ گونه آبی وارد شهر و تاسیسات منطقه نخواهد شد.

وسعت اراضی شهرستان بافق افزون بر یک میلیون هکتار است که ۹۲ درصد آن از عرصه های منابع طبیعی و بقیه از عرصه ‌های شهری و روستایی تشکیل شده است.

مرکز شهرستان ۵۲ هزار نفری بافق در فاصله ۱۱۰ کیلومتری جنوب شرق شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha