تولید مسکن در بافت فرسوده بیش از ۴ برابر شد

تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: از مجموع ۲ هزار و ۷۵۷ پروژه در بافت فرسوده، ۱۱ هزار و ۶۳۳ واحد مسکونی تولید شده و افزایش ۴.۲ برابری تولید مسکن را در بافت‌های فرسوده شاهد بوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مهدی عبوری» که هم‌زمان با افتتاح طرح های ملی وزارت راه وشهرسازی در محل افتتاح پروژه واحدهای مسکونی در محله تختی تهران حضور داشت، اظهار داشت: از مجموع ۲۸هزار واحد مسکونی طرح  اقدام ملی مسکن که امروز افتتاح شد، بیش از ۱۱ هزار و ۶۳۳  واحد مسکونی مربوط به ۲هزار و ۷۵۷ پروژه شرکت بازآفرینی شهری ایران در ۳۱ استان و ۱۷۹ شهر کشور است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران تاکید کرد: از مجموع ۲ هزار و ۷۵۷ پروژه، تعداد ۱۱ هزار و ۶۳۳ واحد مسکونی تولید شده و افزایش ۴.۲ برابری تولید مسکن را در بافت‌های فرسوده شاهد بوده‌ایم.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بیان‌داشت: تکلیف شرکت بازآفرینی شهری ایران برای نوسازی و تولید ۱۴۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری، ذیل برنامه اقدام ملی تولید مسکن شامل دو قسمت است.

وی ادامه‌داد: این تکالیف شامل تولید ۴۵ هزار واحد مسکونی در اراضی تحت مالکیت شرکت و نیز حمایت از نوسازی مردمی به میزان ۱۰۰ هزار واحد است که شرکت بازآفرینی شهری ایران همه اراضی خود را برای اجرای این طرح به میدان آورده و تاکنون نزدیک به ۴۰ هزار واحد تعریف پروژه شده است.

به گفته عبوری، از واحدهای معرفی شده به بانک ۶ هزار و ۷۸۲ واحد در آبان ماه ۱۳۹۹ توسط رییس‌جمهوری افتتاح شد که بیشترین سهم در واحدهای افتتاح شده در این مراسم بود.

رییس هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به تسهیلات تخصیص یافته برای نوسازی بافت‌های فرسوده، خاطرنشان‌کرد: در اردیبشهت امسال سقف تسهیلات در تهران و کلان‌شهرها ۲.۵ برابر افزایش یافت و اکنون به توسعه‌گرانی که از فناوری‌های نوین استفاده کنند ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات تعلق می‌گیرد.

وی توضیح‌داد: هم‌زمان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد عوارض پروانه ساختمانی از مالیات معاف است و در برخی از شهرها مانند تهران نیز شهرداری‌ها ۵۰ درصد سهم خود را نیز رایگان کرده‌اند و این موضوع در یک سال گذشته در همه شهرهای کشور در حال گسترش است. 

عبوری با اشاره به اعطای تسهیلات ودیعه مسکن برای کسانی که در دوره ساخت نیاز به جابه‌جایی دارند، خاطرنشان‌کرد: با تصویب هیات وزیران در تهران و کلان‌شهرها ۶۰ میلیون تومان و در سایر شهرها ۴۵ میلیون تومان با سود چهار درصد و قرض‌الحسنه در اختیار متقاضیان طرح خود مالکی قرار می‌گیرد.

وی درباره فعالیت‌های انجام شده در زمینه سکونتگاه‌های غیررسمی نیز توضیحاتی ارایه کرد و گفت: در «مرادآباد» چابهار زاغه‌نشینی داریم و برای نخستین بار بعد از انقلاب در دولت کنونی یک‌هزار واحد مسکونی به شکل رایگان در حال ساخت است و تا پایان تابستان جاری به بهره‌برداری خواهد رسید.

این مسوول گفت: همچنین در محله «منبع آب» اهواز ۸۱۱ واحد فرسوده در دست تخریب و نوسازی است، در محله «سپیدار» اهواز نیز پروژه یک‌هزار و ۶۸۰ واحد مسکونی در دست ساخت است و بعد از اتمام جابه‌جایی ساکنان سکونتگاه‌های غیر رسمی انجام می‌شود.

عبوری، مشهد را یکی دیگر از استان‌هایی برشمرد که میزان سکونتگاه‌های غیررسمی در آن بسیار زیاد است و افزود: در مشهد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سکونتگاه‌های غیررسمی ساکن هستند و برای رفع این معضل در اسفند سال گذشته و در آخرین مصوبه هیات وزیران ۱۳۸ پروژه بازآفرینی شهری با اعتبار چهار هزار میلیارد تومان در مشهد تعریف شد.       

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در خصوص پروژه خیابان تختی در منطقه ۱۲ تهران که امروز افتتاح شد نیز گفت: در این پروژه که از سال ۱۳۹۸ کلید خورد، ۵۰ پلاک ریزدانه به متراژ ۲ هزار و ۷۳۷ متر مربع، تجمیع و تبدیل به ۱۳۷ واحد مسکونی شده است که اقدام مشترک بین توسعه‌گر، شهرداری تهران و شرکت بازآفرینی شهری ایران بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha