غلامرضا غفاری امروز در مراسم اختتامیه اولین جشنواره فرهنگی، هنری و اجتماعی پروین اعتصامی که به صورت مجازی حضور داشت افزود: ادبیات هر عصر آیینه بازنمایی مناسبات اجتماعی و فرهنگی آن عصر است و دارندگان ادبیات، نگاه عالمانه به سرزمین و جامعه خود دارند و آن را در قالب تولیدات به تصویر می کشند و در اختیار دیگران قرار می دهند.
وی ادامه داد:تلاش شاعران خود نیازمند فرهیختگی، هوشمندی و دغدغه است که به خوبی در ادبیات، منش و شخصیت پروین اعتصامی می توان ملاحظه کرد.
غفاری با بیان اینکه آثار پروین اعتصامی برای دختران دانشجوی ما الگو است، گفت: این ادبیات مشحون از نگاه نقادانه و متمایز نسبت به ادبیات دیگر است که شاعر با ظرفیت در کوی و کوچه و تجربه زیسته جامعه با یک نگاه نقادانه به تصویر می کشد.
وی افزود: پروین در عصر و زمانه خود می سراید و شجاعت و جسارت داشته است که تولیدات خود را در معرض انتقاد و بهره مندی دیگران بگذارد، در واقع پروین اعتصامی
یگانه روزگار خود در عرصه اندیشه است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: ، دیوان پروین اعتصامی به سان یک بیانیه سیاسی است که ضعف و نقصان زمانه خود را به تصویر می کشد.
غفاری همچنین با بیان اینکه پروین نجات ایران در کسب و آگاهی و بینش اجتماعی می دانست، گفت: پروین معتقد بود که تعلیم و تربیت درست و نقادانه می تواند ساختارهای نادرست و تعصبات ناروا را اصلاح کند تا این فرصت فراهم شود که زنان و مردان با آزادگی و فرهیختگی در عرصه ذهنی و دینی شریک شوند.
نظر شما