۱۷ پروژه مرمتی میراث فرهنگی در استان اردبیل اجرا شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل گفت: در سه ماه نخست امسال ۱۷ پروژه مرمت و احیای بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی در این استان اجرا شد.

به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز سه‌شنبه اظهارکرد: خاک‌برداری و پی‌سازی قبرستان اودولو ، خاک‌برداری، تسطیح، تکمیل دیوار سنگی و بتون درپوش، آجرکاری پله‌ها، حفر چاه‌های جذبی جمعه مسجد و تکمیل دیوارنمای شمالی، ساخت پنجره چوبی خانه رئیسی از جمله طرح‌ها است.

او افزود: مرمت دیوارهای پیرامون و حفاظت اضطراری خانه وکیل، حمام سولا، پایگاه‌های شیخ صفی‌الدین اردبیلی، مرمت درب و پنجره‌های چوبی و اورسی مسجد میرزا علی اکبر و خاک‌برداری و اجرای کامل پی (فونداسیون) شهرک صنایع‌دستی از دیگر اقدامات در این بخش بوده است.

وی به مرمت طاق و گنبد در بخش‌های مختلف بازار اردبیل اشاره کرد و گفت: در مدرسه پورسینا تکمیل عملیات مرمتی، تخته‌بندی سقف، اتمام آجرفرش کف، اصلاح و تکمیل نمای بیرونی مدرسه، اجرای فاز دوم تاسیسات الکترونیکی، مرمت و نصب درب و پنجره‌های چوبی اجرا شد.

مدیرکل‌ میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل ادامه داد: آجرچینی و کرسی‌چینی موزه مشگین‌شهر، نصب درب و پنجره‌های چوبی و فلزی (در بخش بقعه و بخش تجاری) بقعه شیح حیدر مشگین‌شهر، پایگاه‌های کنزق و  پایگاه‌های شهریری نیز از دیگر محوطه‌ها و بناهای تاریخی است که اقدامات مرمتی در آنها انجام شده است.

استان اردبیل با پیشینه قوی فرهنگی دارای آثار تاریخی فراوان در بین استان‌های کشور است.

مجموعه تاریخی بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی به عنوان نگین بناهای باستانی استان ، بقعه شیخ‌کلخوران متعلق به امین‌الدین جبرئیل پدر شیخ صفی‌الدین اسحق جد سلاطین صفوی واقع در روستای کلخوران ، خانه ارشادی ، حمام ملاهادی ، برج شاطر ، پل هفت چشمه ، مجموعه بازار تاریخی و مسجد جمعه از جاذبه‌های اردبیل هستند.

همچنین مقبره شیخ‌حیدر ، کاروانسرای قانلی‌بولاغ ، سنگ نبشته‌های ساسانی ، قلعه‌های دیو ، قهقهه و کهنه در مشگین‌شهر ، قیز قلعه و شاه‌تپه در گرمی ، حمام سنگی در کوثر ، قلعه بوینی‌یوغون در نیر ، هفت تپه در خلخال و بناهای باستانی بازمانده از دوره‌های مختلف در گوشه و کنار این خطه نمونه‌هایی از تاریخ و فرهنگ این دیار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha