ستاری: نیازمند سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه دانش بنیان هستیم

شیراز- ایرنا- معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: کار دولت توسعه زیرساخت‌ها است اما آنچه که باید اتفاق بیفتد زیست بوم دانش بنیان و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است چرا که باعث می‌شود تعداد شرکت‌ها افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری، سه‌شنبه در حاشیه بازدید از مراکز علمی و فناوری فارس و افتتاح طرح‌های فناورانه در شیراز در جمع خبرنگاران افزود: جای خوشحالی دارد که ما هر زیرساختی را که فراهم می‌کنیم بلافاصله ظرفیت آن تکمیل می‌شود اما از طرفی هم ناراحت می‌شویم که باز هم تعداد زیادی به دلیل کمبودی که در زیرساخت‌ها داریم نمی‌توانند از این زیرساخت ها استفاده کنند.

او ادامه داد: البته این یک مساله کلی در تمام کشور است و نشان می‌دهد که پتانسیل اقتصاد دانش بنیان چقدر در کشور زیاد است.

وی با اشاره به روند افزایش شرکت‌ها و توسعه مراکزی مانند پارک علم و فناوری، کارخانه نوآوری و دره نوآوری در استان فارس گفت: امیدواریم طی سال جاری و سال آینده نیز شاهد جهش خوبی در این حوزه در کشور و استان فارس باشیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: یک اتفاق فرهنگی خوب که در این حوزه افتاده این است که دیدگاه مدیران و دانشگاهیان استان فارس نسبت به این مباحث تغییر کرده و جهت گیری دانشگاه‌ها به سمت تاسیس شرکت‌های دانش بنیان و شرکت‌های خلاق توسعه یافته است.

ستاری گفت: به رغم این توسعه اما استان فارس هنوز با آن جایگاهی که باید داشته باشد فاصله دارد اما اتفاقاتی که طی سال‌های اخیر افتاده یک نمونه برای همه جا است که می‌توانند از آن برای توسعه اقتصاد دانش بنیان الگو بگیرند.

وی بیان کرد: یک اکوسیستم در استان فارس شکل گرفته و می‌بینم که انواع صندوق‌های خطر پذیر فعالیت می‌کنند و شرکت‌های زیادی هم در حوزه سرمایه‌گذاری فعالیت دارند.

او افزود: حوزه‌هایی مانند حوزه دفاعی هم به جای اینکه خودشان بخواهند کار تحقیق و توسعه را انجام دهند، نیازمندی‌های خود را بیشتر از طریق شرکت‌ها تامین می‌کنند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری اضافه کرد: شرکت‌های بزرگ هم به سمت اینکه از این استارتاپ ها استفاده کنند و روی آنها سرمایه گذاری کنند توسعه یافته‌اند و این روند نوید اتفاقات خوبی در آینده را می‌دهد.

ستاری افزود: فارس با جایگاهی که باید داشته باشد مقداری فاصله دارد که شاید یکی از علل آن همان عقب ماندگی تاریخی در زمینه پارک و علم و فناوری شیراز است اما آنچه که قابل دیدن است اینکه جهت گیری‌ها کامل تغییر کرده و دانشگاه‌های استان بسیار شدید به این سمت حرکت می‌کنند و تفکرات به این سمت تغییر کرده و این مسئولیت ما را سنگین تر می‌کند.

وی ادامه داد: تاکید ما این است که پای پارک باید در شهر باز شود و یک چتر حمایتی نرم افزاری داشته باشد چرا که فقط بحث سخت افزار و فیزیک پارک نیست که در یک گوشه شهر وجود دارد بلکه بحث نرم افزار پارک است که بسیار مهم است تا کل شهر را درگیر کند.

او گفت: ما زمانی موفق می شویم که کل شهر و استان درگیر این مساله شود و پارک یک چتر نرم افزاری گسترده برای کل شهر داشته باشد.

معاون رئیس‌جمهوری سه‌شنبه در آغاز سفر یک روزه به استان فارس، با حضور در دانشگاه صنعتی شیراز  مرکز نوآوری این دانشگاه را افتتاح و  از تیم‌های مستقر و نمایشگاه محصولات فناورانه بازدید کرد.

مرکز کارآفرینی و نوآوری دانشگاه صنعتی شیراز با سرمایه‌گذاری ۲۰ میلیارد ریال به منظور ارائه آموزش های لازم برای افزایش مهارت های دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز و با کسب مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راه اندازی شده است.

این مرکز در فضایی به وسعت ۵۰۰ مترمربع و به زیربنای ۳۷۵ مترمربع در بخش جنوبی دانشگاه صنعتی شیراز واقع است و ایجاد بستر مناسب برای ارتقای مهارت دانش آموختگان برای ورود به بازار کسب و کار و تسهیل فرایند تاسیس شرکت‌های دانش‌بنیان توسط اساتید و دانشجویان و کمک به این شرکت‌ها و همچنین فراهم کردن زمینه تبادل دانش و تجربه بین کارآفرینان، دانش‌آموختگان، اساتید و دانشجویان از اهداف آن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha