بلیت سفرهای درون‌شهری و بین‌شهری برای معلولان نیم بها می‌شود

تهران- ایرنا- بر اساس درخواست سازمان بهزیستی کشور و موافقت رئیس سازمان برنامه و بودجه، بلیط سفرهای درون و بین‌شهری معلولان نیم‌بها می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از سازمان برنامه و بودجه  هجدهمین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با هدف مناسب‌سازی محیط، گشودن درهای جامعه به روی معلولان روز گذشته (سه شنبه)با حضور «محمد باقر نوبخت»، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور و «وحید قبادی دانا»، رئیس سازمان بهزیستی برگزار شد که در آن علاوه بر مشکلات مربوط به مناسب‌سازی جامعه برای معلولان به موضوع نیم‌بها شدن قیمت بلیط سفرهای درون و بین شهری معلولان نیز پرداخته شد.

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست به اهمیت رسیدگی به مشکلات معلولان بر اساس آموزه‌های دینی و اخلاقی اشاره کرد و گفت: ما در سال‌های قبل جلسات متعددی با معلولان در سازمان برنامه و بودجه داشتیم. حاصل و نتیجه این جلسات تصویب ۲ هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون حمایت از معلولان بود.

«محمد باقر نوبخت» در پایان خاطرنشان کرد: با دو خواسته مطرح شده از سوی رییس سازمان بهزیستی کشور در راستای دسترس‌پذیر بودن و مناسب‌سازی برای معلولان موافقت می‌شود.

رییس سازمان بهزیستی نیز در این نشست گفت: در راستای دسترس‌پذیری مناسب‌سازی برای افراد دارای معلولیت دو خواسته از رئیس سازمان برنامه و بودجه داریم. یکی افزایش مناسب‌سازی منزل و خودروی شخصی برای سال ۱۴۰۰ از ۶ هزار به ۱۲ هزار و دیگری در ارتباط با سفرهای درون شهری و بین شهری است که طبق قانون قیمت بلیط برای افراد دارای معلولیت باید به صورت نیم بها باشد.

«وحید قبادی دانا» خاطر نشان کرد: با توجه به مشکلات دستگاه‌ها و شرکت‌های حمل و نقل و به دلیل اینکه بودجه به آنها اختصاص داده نشده در این زمینه دچار مشکل هستیم. سازمان بهزیستی برای سفر درون شهری ۵۰هزار نفر با سرانه ۵۰۰ هزارتومان در سال و برای سفر بین شهری ۱۵ هزار نفر با سرانه یک میلیون تومان در سال نیازمند تخصیص بودجه است.

وی به بیان کمبودها و مشکلات معلولان و اهمیت مناسب‌سازی جامعه برای این قشر از جامعه پرداخت و اظهار داشت: با سیاست‌های سازمان برنامه و بودجه، شاهد جهش خوب بودجه سازمان‌های حمایتی، از جمله «بهزیستی» و «کمیته امداد حضرت امام(ره)» بودیم. همچنین، جهش خوبی در بحث مستمری از سال ۱۳۹۲ تا سال ۱۳۹۹ صورت گرفت که باعث شد مستمری مددجویان بر اساس خانوار بین ۸ تا ۱۲ برابر افزایش پیدا کند.

وی ضمن اشاره به اینکه بر اساس ماده ۷۹ قانون برنامه ششم توسعه میزان مستمری باید به میزان  ۲۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد باشد گفت: با همراهی دولت، مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه امروز به طور میانگین شاهد ۱۹ درصد حداقل حقوق و دستمزد هستیم که برای مستمری خانواده‌ها تعیین شده است.

قبادی دانا ادامه داد: همچنین با دستور محمدباقر نوبخت تا پایان تیرماه افزایش ۷۰ درصدی یارانه مراکز نگهداری شبانه روزی معلولین، سالمندان و بیماران روانی انجام خواهد شد.

دبیر ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی کشور با ذکر اینکه در ایران بیش از یک میلیون و ۵۵۰ هزار معلول وجود دارد، گفت: گرچه در دو سال اخیر شاهد افزایش حدود ۷ تا ۱۰ درصدی مناسب‌سازی بوده‌ایم و از ۲۰ به ۳۰ درصد رسیده است، اما  از نظر مناسب‌سازی ۷۰ درصد دچار مشکل هستیم و تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم که کاهش آن نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha