اطلاعات غلط در زمینه عوارض واکسن سلامت جامعه را با مشکل مواجه می کند

زنجان - ایرنا- رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: بازنشر و پمپاژ اطلاعات غلط در خصوص عوارض واکسن، در تداوم واکسیناسیون مانع و سلامت جامعه را با مشکل مواجه می‌کند.

دکتر پرویز قزلباش شامگاه چهارشنبه در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران با اشاره به دلایل عدم مراجعه برخی افراد برای تزریق واکسن کرونا گفت: هم اکنون پوشش ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون برای جمعیت هدف رخ نداده است چرا که برخی افراد با عقاید و فرهنگ‌های مختلف نسبت به موضوع  واکسن دیدگاه‌های مختلفی دارند درحالی که افرادی که از نظر علمی این مهم را قبول دارند حامی آن بوده و نسبت به تزریق واکسن اقدام می کنند.

وی اضافه کرد: زمانی که واکسن تولید شد در فضای مجازی و رسانه‌ای و در بین مردم اتفاقاتی افتاد و هم اکنون نیز برخی افراد اطلاعات غلط را به جامعه تزریق می‌کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان ادامه داد: زمانی که از نظر علمی کمیته استان و کشوری موضوعی را بررسی نکرده و اثبات نشود که عارضه به دلیل واکسن بوده است، کسی نمی‌تواند به آن استناد کند.

این مسوول با اعلام اینکه در استان زنجان موارد شدید از عوارض واکسن که بررسی و تایید شده باشد وجود ندارد، گفت: توضیح و تشریح عوارض واکسن می تواند در زمینه جلوگیری از نشر شایعات تاثیرگذار باشد و به مردم اطمینان داده می شود، تمام عوارض واکسن بررسی و به اطلاع مردم خواهد رسید.

وی همزمانی تزریق واکسن با یک اتفاق را از دلایل نگرانی مردم در تزریق واکسن برشمرد و گفت: به عنوان مثال فردی خونریزی مغزی داشته و همزمان با تزریق واکسن بوده و یا واکسن افراد بالای ۷۰ سال که برخی مستعد بیماری هستند و خود بیماری قبلی در فرد باعث فوت وی شده و همزمان با تزریق واکسن بوده است.
 
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان هنوز به صورت آزمایشگاهی وجود کرونای هندی در استان به اثبات نرسیده ولی طبیعتا وقتی در قسمت عمده کشور ویروس موتاسیون یافته هندی یا دلتا وجود دارد احتمال اینکه به زنجان وارد شود وجود دارد و بطور قطع موج جدید در هرجا باشد ویروس غالب هندی خواهد بود.
 
وی با ابراز رضایت از روند تزریق دز دوم واکسن در استان اظهار داشت: بیش از ۸۰ درصد گروه سنی ۸۰ سال و در گروه سنی ۷۰ سال نیز بیش از ۷۵ درصد و واکسیناسیون بالای ۶۵ سال نیز به میزان ۵۸ درصد انجام‌شده است.  

قزلباش وضعیت کلی بیماری را در استان به صورت آهسته افزایش یافته و تدریجی افزایش یابنده در سرپایی و بستری اعلام و خاطرنشان کرد: تلاش می شود روند بیماری کند شود و لازمه این کار هم تشدید نظارت ها و پیگیری ها، بیماریابی، رهگیری و اصلی ترین آن رعایت پروتکل های بهداشتی است.

وی با اشاره به موضوع واکسیناسیون خبرنگاران استان نیز اضافه کرد: این موضوع تابع پروتکل‌های کشوری است، اگر چه در جلسات مختلف این مساله مطرح می‌شود، چرا که خبرنگاران در معرض آسیب بوده و توجه ویژه‌ای را می‌طلبند که امیدواریم به زودی این کار محقق  شود.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha