به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، آثار تهیه شده به کارگردانی کیارستمی در سینمای تابستانی گاراژ اسکرین در مسکو نمایش داده می شود و در چارچوب این برنامه علاوه بر چندین فیلم کیارستمی، در مورد فرهنگ و هنر ایران و چندین کارگردان شهیر ایرانی نیز گفت و گو می شود.
برنامه رترواسپکتیو ایرانی با سخنان ماکسیم الونتسف ایرانشناس روس گشایش یافت که در آن سیر تحولی و تکامل و پیشرفت های سینما، فرهنگ و نیز سیاست ایران در نیمه دوم قرن بیستم و تحولات پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را تشریح کرد.
انتظار می رود در چارچوب برنامه رترواسپکتیو، روز ۲۴ ماه جولای (۲ مرداد) یوگنی گوسیاتینسکی کارشناس فرهنگی روس، درباره آثار هنری کیارستمی و شماره آخر نشریه فرهنگی روسی «ایسکوستوا کینو» که به نقد و معرفی فیلم های این کارگردان نام آور ایرانی اختصاص یافته است، بپردازد.
روز چهارم ماه اوت (۱۳ مرداد) هم کتاب ژان لوک نانسی فیلسوف فرانسوی با نام «واقعیت فیلم:عباس کیارستمی» معرفی خواهد شد.
لیلا لاهوتی و یوگنی نیکیتنکو دو ایرانشناس نیز روز ۲۸ ماه اوت (۶ شهریور) در مورد جایگاه شعر و ادب در فرهنگ ایران سخن خواهند گفت و شعرهایی از کیارستمی و برخی دیگر را قرائت خواهند کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی «گاراژ اسکرین» برنامه رترواسپکتیو ویژه کیارستمی در سینمای تابستانی گاراژ اسکرین «Garage Screen» در مسکو تا روز هشتم سپتامبر (۱۶ شهریور) دایر خواهد بود. ¶
در حاشیه نمایش آثار کیارستمی، برنامه هایی با موضوع بررسی فرهنگ و تاریخ ایران نیز برگزار می شود.
عبّاس کیارستمی کارگردان، فیلمنامهنویس، تدوینگر، عکاس، تهیهکننده، گرافیست، کارگردان هنری، نویسنده و نقاش فقید ایرانی بود.
او فیلمسازی تأثیرگذار در سینمای جهان بهشمار میآمد و آثار وی همچنان با استقبال فراوان ناقدان، داوران، کارگردانان، فستیوالها و بنیادهای فرهنگی و هنری جهان روبهرو شدهاست.
کیارستمی از سال ۱۹۷۰ میلادی در کارِ سینما شروع به فعالیت کرد و بیش از ۴۰ فیلم سینمایی، کوتاه و مستند ساخت. از مهمترین کارهایش میتوان به: سهگانه کوکر، کلوزآپ (۱۹۹۰)، طعم گیلاس (۱۹۹۷)، و باد ما را خواهد برد (۱۹۹۹) اشاره کرد. او در دوره پایانی کارش به فیلمسازی بیرون از ایران روی آورد که حاصلش فیلمهایی مانند کپی برابر اصل (۲۰۱۰) و مثل یک عاشق (۲۰۱۲) بود.
نظر شما