اگر قرار باشد تازهترین وضعیت کرونایی استانها را در قاب یک تصویر نمایش داد، شاید بتوان آن را در چند جمله کادربندی کرد: هم اکنون ۱۶۹ شهر قرمز، ۱۶۶ شهر نارنجی و ۱۱۳ شهر در وضعیت زرد هستند؛ امار قربانیان به ۸۶ هزار و ۹۶۶ نفر و کل مبتلایان به سه میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۹ نفر رسیده است؛ کرونا در جنوب کشور از جمله بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان رو به افزایش و در حال گسترش در سایر استانها است؛
اما نقطه کانونی این تصویر چیزی جز این واقعیت نیست، واقعیتی که به بیان سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، "میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به زیر ۵۰ درصد و به ۴۸ درصد رسیده است".
علیرضا رییسی معتقد است که رعایت ۴۸ درصدی پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کرونا و به طور خاص سویه جهش یافته آن (دلتا) که همه ایران را در نوردیده است، کافی نیست.
دلتا یا همان نسخه هندی ویروس کرونا که قابلیت چندبرابری و سرعت بالاتر انتقال در قیاس با سویه انگلیسی و چینی دارد، با علائم اولیه شبیه سرماخوردگی بروز می کند و عموما دامنه سرایت خانوادگی دارد.
کرونا و استانها در قاب یک تصویر
موج پنجم کرونا از جمله در استان اصفهان رو به گسترش است و در این استان میزان ابتلا و بستری بیماران کرونایی هم روند صعودی دارد؛ لذا برای تامین ظرفیت تختهای بستری برای بیماران کووید ۱۹، مسوولان درمانی از امروز ارائه هرگونه خدمات غیر اورژانسی و پذیرش بیماران غیر اورژانسی را در همه بیمارستان های کلانشهر اصفهان و شهرستانهای قرمز ممنوع کردند.
بر اساس جدیدترین رنگبندی همهگیری بیماری کووید ۱۹ شهرستان های اصفهان، کاشان، اردستان، خمینی شهر، شهرضا، لنجان، نایین و آران و بیدگل در وضعیت قرمز است.
در استان زنجان هم شمار بستریهای کرونایی در بیمارستانهای استان به ۱۹۴ بیمار رسیده که این میزان در مقایسه با هفتههای گذشته روند افزایش تدریجی را نشان میدهد و هفت مورد از این آمار مربوط به بستریهای روز گذشته است.
دکتر علیرضا آرمانی کیان معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان با بیان این که این استان طی چند روز گذشته و برای سومین بار مورد فوتی بر اثر کرونا ثبت نکرد، اضافه کرد: اما شمار موارد سرپایی و بستری ها روند تدریجی افزایشی را نشان می دهد.
این مسوول تاکید کرد: آمار موارد مثبت سرپایی استان طی هفته های گذشته روند افزایشی یافته و این موضوع بیانگر آن است که شهروندان زنجانی باید همچنان رعایت پروتکل های بهداشتی را تا کنترل بیماری در اولویت توجه خود قرار دهند.
در همین حال، رییس دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان از کاهش شاخص رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان به ۴۳.۳۸ درصد خبر داد و افزود: که کمترین آن در بوستان ها و مراکز تفریحی به میزان ۱۷.۴ درصد است.
دکتر پرویز قزلباش اصلی ترین راه کُندشدن روند بیماری را رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان به ویژه شهر زنجان عنوان کرد و افزود: بی توجهی به پروتکل های بهداشتی به ویژه در بوستانها و پارکها به معنای آسیب جدی طی ۲ هفته آینده بوده و عموم مردم باید به این مهم توجه کنند.
موج جدید شیوع کرونا هم اکنون از زنجان عبور کرده و وارد استان همجوار ان یعنی آذربایجان شرقی شده است؛ به طوری که آمار مبتلایان به کووید۱۹ در این استان به شکل آرام و خفیف در حال افزایش است.
دکتر عباسعلی درستی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه موارد بستری مبتلایان به این بیماری در آذربایجان شرقی نیز به آرامی در حال افزایش است، افزود: موارد جدید و فوتیهای کرونا در استان افزایش قابل توجهی ندارند، زیرا وضعیت افزایشی بیماری با دو تا سه هفته فاصله، بر آمار فوتیها تاثیر میگذارد.
وی ادامه داد: شهرستان عجبشیر که طی روزهای گذشته به رنگ قرمز درآمده بود، اکنون به وضعیت نارنجی بازگشته و در مقابل، از روز چهارشنبه نیز وضعیت کرونایی شهرستان میانه به رنگ قرمز تغییر کرده است.
درستی در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون استان نیز گفت: اکثریت جمعیت بالای ۶۵ ساله استان واکسن کرونا دریافت کردهاند و برای باقی افراد نیز طی روزهای آتی واکسن تزریق خواهد شد.
آن سوتر در بخش شمال شرقی کشور، در خراسان رضوی، شمار فوتیهای روزانه ناشی از بیماری کووید ۱۹ در استان در حال افزایش است و به ۱۵ نفر در روز رسیده است.
این خبر را دکتر مهدی قلیان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد و افزود: در هفته ها و ماه گذشته شمار فوتی های ناشی از کرونا در خراسان رضوی زیر ۱۰ نفر بوده است.
وی گفت: تعداد مبتلایان به کرونای استان در بخش های بستری، سرپایی و مراقبهای ویژه و فوتی های ناشی از کرونا روند افزایشی دارد که بیشتر مبتلایان از نوع سویه غالب کرونای هندی است که دارای سرایت پذیری بالایی است.
در خراسان جنوبی هم وضعیت شیوع کرونا در پنج شهرستان استان شدت بیشتری دارد؛ این شهرستان ها که باید توجه بیشتری به آنها شود.نهبندان، سربیشه، بیرجند، درمیان و طبس هستند.
غلامرضا شریفزاده دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی گفت: روند شیوع کرونا در خراسان جنوبی افزایشی است و در صورت رعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی توسط مردم وضعیت سختی را در خیز پنجم خواهیم گذراند.
وی با بیان این که در حال حاضر ۲۸۷ بیمار تنفسی در بیمارستانهای خراسان جنوبی بستری هستند، اظهار داشت: تعداد بیماران کرونایی بستری در حال افزایش است و فوتیهای کرونا در این استان تا دیروز به ۹۳۹ نفر رسید.
شریف زاده گفت: رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک، خودداری از سفرهای غیرضروری بخصوص مسافرت به به استانهای همجوار که وضعیت قرمز دارند، شرکت در مراسم عروسی و عزا از مهمترین مواردی است که برای مدیریت خیز پنجم کرونا باید در نظر داشته باشیم.
اما در سیستان و بلوچستان، هزار و ۶۱۲ مورد جدید کرونا در شبانه روز گذشته ثبت شده است و با فوت ۲۳مورد جدید طی این مدت، شمار فوتیهای کرونا در استان به یکهزار و ۹۵۶نفر رسید.
دکتر سیدمحمد هاشمیشهری رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان؛ با اعلام این خبر از مردم خواست که در صورت امکان و نداشتن ضرورت در خانه بمانند و چنانچه از خانه بیرون میروند اصول بهداشتی و آداب تنفسی را به خوبی رعایت کنند.
مدیرکل روابط عمومی و تبلیغات قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه جنوب شرق هم امروز گفت: ۲ میلیون عدد ماسک در راستای کمک به منظور مقابله با کرونا بین مردم سیستان و بلوچستان توزیع میشود.
سرهنگ قاسم حسن زاده ادامه داد: استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی یکی از راههای موثر در مهار ویروس است که انتظار میرود همگان این موارد را جدی تر گرفته تا بتوانیم شاهد سیر نزولی مبتلایان باشیم.
خبر دیگر از سیستان و بلوچستان به نقل از مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری است که فراخوان واکسیناسیون کرونا برای گروه سنی بالای ۴۵ سال از امروز شنبه در استان صادر شده و افراد بالای ۴۰ سال نیز در صورت داشتن بیماری زمینهای میتوانند برای واکسیناسیون اقدام کنند.
علیرضا شهرکی اظهارداشت: در حوزه کرونا این هفته در شرایط ثابتی از جهت مبتلایان به این ویروس در سیستان و بلوچستان قرارداریم و نمی توانیم نوید نزولی شدن میزان مبتلایان را بدهیم.
وی افزود: شرایط خدمات به بیماران کرونایی در سیستان و بلوچستان با توجه به سفر وزیربهداشت و موافقت ایشان مبنی بر رایگان شدن هزینههای درمانی این ویروس بهبود یافته و از اینرو زمینهساز مراجعه افراد بیشتری به مراکز درمانی شده است.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: در این چند روز اخیر مردم، اصناف و بازاریان همراهی کامل را داشته که با تداوم این همراهیها و رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی حجم بیماران سرپایی و انتشار ویروس کرونا کاهش پیدا خواهد کرد.
وی ادامه داد: توصیه به همگان این است که رعایت پروتکلهای بهداشتی را داشته باشند در غیر اینصورت با هماهنگی دستگاه قضایی و نظارتی اقدام به پلمب واحدهای نظارتی هم خواهد شد.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: عادیانگاری و سهلانگاری در رعایت اصول بهداشتی و عدم رعایت پروتکلها از سوی مردم علت اصلی شیوع گسترده ویروس کرونا در استان است.
اما در هرمزگان، شمار جانباختگان کرونا در هرمزگان در هفته ای که گذشت در قیاس با هفته قبل از آن، ۲۱ درصد افزایش یافت.
بنا بر اعلام دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، در این مدت شمار بیماران بستری در هرمزگان نیز هشت درصد و بستری ها در بخش مراقبتهای ویژه (آی سی یو) هفت درصد افزایش یافته است.
وی بیان داشت: در هفته ای که گذشت ظرفیت تختهای بستری در بسیاری از بیمارستانهای هرمزگان پُر شده و این درحالیست که در برخی بیمارستانهای استان از جمله بیمارستان شهید محمدی بندرعباس، بندرلنگه، میناب و به تازگی هم بیمارستان شهرستان قشم حتی بیش از ظرفیت تختها بیماران بستری شده اند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: در این مدت شمار مبتلایان در همه شهرستانهای استان افزایشی بود، ولی در برخی شهرستانها از جمله بندرعباس، قشم، پارسیان، بستک، سیریک و همچنین در جزیره کیش میزان این افزایش قابل توجه بود.
گزارشهای کرونایی
خبرنگاران ایرنا همچنین تازه ترین مسائل هممیهنان را در شرایط کرونایی استان ها در گزارشهای زیر انعکاس داده اند:
کرونا سوار بر دوش ناقلان سرخوش میتازد
مرزهای آبی، چشم اسفندیار ایران در کنترل کرونا
واکسیناسیون ۴۵ سالهها و گسترش چتر ایمنی در سیستان و بلوچستان
تست کرونا و سردرگمی دریافت جواب در گیلان
کرونا در ایران/ ۱۷۵ قربانی دیگر و ۱۵ هزار و ۱۳۹ بیمار جدید
روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز اعلام کرد: ۱۷۵ بیمار کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۹۶۶ نفر رسید.
از دیروز تا امروز ۲۶ تیرماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۵ هزار و ۱۳۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۷۲۵ نفر از آنها بستری شدند.
اکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۵۰۱ هزار و ۷۹ نفر رسید. همچنین مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۹۶۶ نفر رسید.
نظر شما