به گزارش ایرنا، "محمودرضا رسولی" روز شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سطح استان همدان هیچگونه کمبود واکسن دامی به ویژه بروسلوز نداریم،تصریح کرد: واکسیناسیون دامها علیه بیماری بروسلوز یا تب مالت، یکی از عواملی است که می تواند موجب کنترل بیماری در دام شود.
وی افزود: دامپزشکی استان باوجود دارا بودن سیستم GIS ، مانیتورینگ میدانی، سرومانیتورینگ و مراقبت روزانه فعال بیماریهای دامی، دارای سیستم گزارش گیری و اطلاع رسانی شفاف و دقیق است.
رسولی با اشاره به اینکه برای کنترل بیماری تب مالت در استان باید به سایر فاکتورها توجه شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر واکسیناسیون دامها و اعلام آمار عملکرد توسط دامپزشکی، تمامی دستگاههای مرتبط نیز باید اقدامات پیشگیرانه خود را انجام و نتایج عملکرد خود را اعلام کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان گفت: طبق اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، آمار مبتلایان انسانی به بیماری تب مالت در سطح شهر روند افزایشی داشته است.
رسولی ادامه داد: با تلاش های شبانه روزی نیروهای دامپزشکی در سراسر استان، این آمار در جمعیت انسانی روستایی و عشایری سطح استان روند کاهشی داشته است و این بیانگر عملکرد دقیق و درست همکاران ما در امر واکسیناسیون است.
وی خاطر نشان کرد: علت افزایش بیماری تب مالت در شهرنشینان را باید در الگوی انتقال بیماری جستجو کرد که میتوان به بحث استفاده از لبنیات سنتی اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه باید تمامی دستگاه های مرتبط همراه دامپزشکی به کنترل این مورد بپردازند، اظهار کرد: در این راستا دامپزشکی استان به صورت منظم و مداوم از مراکز عرضه لبنیات سنتی بازدید و نمونه برداری (از شیرخام) جهت آزمایشات لازم انجام داده و پرونده موارد غیربهداشتی که تهدید علیه بهداشت عمومی جامعه است را به مراجع قضایی و تقلبات بهداشتی شیر را برای سیر مراحل قانونی به تعزیرات حکومتی معرفی کرده است.
وی در ادامه با اشاره به نقش دامپزشکی در حفظ و حراست از سرمایههای دامی و امنیت غذایی شهروندان گفت: اداره کل دامپزشکی استان همدان سالیانه بیش از یکصد هزار مورد بازرسی از مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی انجام می دهد.
رسولی افزود: در این بازرسی ها بیش از ۵۰۰ الی ۶۰۰ تن مواد خام دامی غیربهداشتی کشف، ضبط و از چرخه مصرف انسانی خارج و بیش از ۵۰۰ مورد پرونده متخلفان بهداشت و سلامت عمومی به مراجع قضایی و انتظامی معرفی می شوند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: شهروندان محصولات لبنی خود را از مراکز معتبر و مورد تأیید دامپزشکی تهیه و در صورت مشاهده هرگونه تخلفات بهداشتی حوزه دامپزشکی مراتب را با شماره گیری سراسری ۱۵۱۲ جهت رسیدگی در اسرع وقت به کارشناسان دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.
نظر شما