رضا مدرس روز یکشنبه در نشست کمیته راهبری و نظارت بر پروژه بیع متقابل فاضلاب بندرعباس افزود: شرکت زیرساخت در این نشست مکلف شد در ۲ هفته، نسبت به کاهش ۲۰ درصدی (TSS) به عنوان یکی از پارامترهای مهم در سنجش آب و فاضلاب اقدام نماید.
«(TSS) یکی از پارامترهای مهم در سنجش آب و فاضلاب است که هرچه این شاخص بالاتر باشد بدین معناست که آب و یا فاضلاب حاوی مواد جامد معلق بسیاری است که باعث آلودگی میشود.»
وی بیان داشت: در گام نخست در یک پروسه زمانی ۶ ماهه، با مجموعه اقداماتی که انجام خواهد شد، از ورود پساب فاضلاب بندرعباس به دریا در منطقه شهری جلوگیری می شود و سپس این پساب پس از شیرین سازی در اختیار صنایع غرب بندرعباس و منطقه ویژه اقتصادی قرار می گیرد.
معاون عمرانی استانداری هرمزگان اظهارداشت: پس از ارائه گزارش مشاور منتخب در خصوص انجام شروع مراحل زمانبندی مطالعه و عملیات اجرایی طرح تصفیه و انتقال پساب فاضلاب بندرعباس، مقرر شده است مشاور طرح در راستای کوتاه کردن زمان مطالعه به گونهای عمل کند که نقشه های اجرایی و اسناد مناقصه مورد نیاز بخش اول عملیات اجرایی مرحله بازسازی تصفیه خانه فاضلاب را به شرکت زیرساخت تحویل نماید.
وی یادآورشد: مطالعه این طرح از سوی مشاور باید به نحوی تکمیل و تحویل شرکت زیرساخت گردد که بتوان بر اساس زمانبندی پیشبینی شده، عملیات اجرایی مرحله های بعدی این طرح نیز را شروع کرد و در این راستا، دفتر فنی شرکت آب و فاضلاب هرمزگان با توجه به مطالعه قبلی باید همکاری لازم و موثر را در این خصوص داشته باشد.
مدرس با اشاره به دیگر مصوبه های این نشست افزود: برق مورد نیاز ایستگاه پمپاژ پساب به میزان ۱.۵مگاوات باید در مدت زمان یک هفته توسط شرکت توسعه زیرساخت و معاونت عمرانی استانداری تعیین تکلیف شود.
وی همچنین گفت: دفتر فنی استانداری هرمزگان پس از مکاتبه شرکت زیرساخت، باید در مدت زمان ۱۰روز نسبت به تعیین تکلیف اراضی مورد نیاز ساخت مخزن ۱۰هزار مترمکعبی اقدام کند.
گفتنی است با توجه به ضرورت سرعت بخشی در اجرای طرح ساماندهی پساب فاضلاب بندرعباس و همکاری همهجانبه در این خصوص و همچنین قرارداد واگذاری حق استفاده از پساب مدول اول تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس در ازای تامین سرمایه برای احداث، ارتقا و توسعه تاسیسات جمعآوری و تصفیه فاضلاب، رضا مدرس از سوی استاندار هرمزگان به عنوان رییس کمیته راهبری و نظارت بر پروژه بیع متقابل فاضلاب بندرعباس منصوب شده است.
همچنین «مجتبی قهرمانی» دادستان عمومی و انقلاب بندرعباس، «شهروز شجاعی» مدیرعامل شرکت تامین و توسعه زیرساخت خلیج فارس، «حبیب مسیحی تازیانی» مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و «عطا معروفخانی» مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان به عنوان اعضای این کمیته، «امین قصمی» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان به عنوان دبیر کمیته و «فرشید دستوان» به عنوان عضو و سخنگوی کمیته راهبری پروژه بیع متقابل فاضلاب بندرعباس منصوب شده اند.
طرح تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس به دریا به مدت ۲ یا سه سال در مدلها و فرایندهای مختلفی بررسی شد؛ پروژه ای که آب و فاضلاب هرمزگان سال ۹۴ به سرمایهگذار قبلی واگذار کرده بود و قرار بود تا سال ۹۶ تحویل دهد که با وجود ناکارآمدی پیمانکار ۲ سال دیگر به وی مهلت داده شد اما شرکت آب و فاضلاب استان در نهایت نتوانست این کار را انجام دهد و سرمایهگذار قبلی کنار گذاشته شود.
با همکاری و هماهنگی خوبی که دستگاه قضایی و محیط زیست با استانداری هرمزگان انجام داد، سرمایه گذاری حق استفاده از پساب تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس در سالجاری بدون دعوای حقوقی به شرکت زیرساخت واگذار شد.
شرکت زیرساخت با سهامداری صنایع بزرگی همچون شرکت فولاد هرمزگان جنوب، گروه سرمایه گذاری ارزش (مادکوش)، ایمیدرو، صبافولاد خلیج فارس، شرکت ملی صنایع مس ایران، پالایشگاه نفت بندرعباس،منطقه ویژه خلیج فارس، شرکت ملی فولاد ایران و ستاره سیمین هرمز عملیات بزرگی برای تصفیه و انتقال پساب فاضلاب بندرعباس هم اکنون این طرح را آغاز کرده است.
نظر شما