به گزارش ایرنا، ناظر کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت شنبه شب با حضور در یک برنامه زنده تلویزیونی با عنوان "سرانجام کرونا و رعایت کمرنگ دستورالعمل ها"، با اشاره به اینکه این موضوع بسیار امید بخش است، افزود: اثربخشی واکسن برکت روی واریانت ویروس دلتا کرونا در تست خنثیسازی (cVNT) مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد سرم افرادی که در فاز یک و دو واکسن کوو ایران برکت شرکت و واکسن دریافت کرده بودند، دارای آنتیبادی به میزان موثری در برابر کرونای دلتا است.
او ادامه داد: نخستین واکسن ایرانی کرونا، پیش از این هم واریانت انگلیسی و آفریقای جنوبی را شکست داده بود که در حال تهیه مقاله آن هستیم.
صالحی با اشاره به اینکه روند تولید انبوه این واکسن در حال شتاب است؛ از همه تقاضا کرد که برای تولید انبوه این واکسن کمک کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه ویروس دلتاکرونا واگیری زیادتری دارد و خیلی سریعتر ریه را درگیر میکند، گفت: این ویروس میانگین سنی پایینتری را درگیر میکند لذا افرادی که بیماری زمینهای دارند، مراقبت بیشتری کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین با اشاره به اینکه بعد از واکسیناسیون هم نیاز به احتیاط است، افزود: دو تا چهار هفته بعد از تزریق دز دوم واکسن به مرور ایمنی در فرد ایجاد میشود اما حتی بعد از این زمان هم شاید ایمنی ایجاد نشود.
وی در پایان با اشاره به اینکه هیچ کدام از تستهایی که برای ایمنیسنجی واکسنها انجام میشود، مورد تایید ما و سازمان جهانی بهداشت نیست، تصریح کرد: بحث ایمنی زایی واکسن بسیار پیچیده است.
نظر شما