به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، هیئت های دولت افغانستان و گروه طالبان در پایان جلسات روز اول مذاکرات صلح افغانستان در چارچوب فرایند دوحه توافق کردند که یک کمیته مشترک متشکل از ۱۴ عضو را تشکیل دهند تا جدول کاری مذاکرات را آماده کند.
برپایه این گزارش، چند جلسه مذاکره بین دوطرف برگزار شد و روسای هیئت های دولت افغانستان و گروه طالبان خوشبینی خود را نسبت به دستیابی به تفاهم هایی که تنش جاری در این کشور را متوقف کند، ابراز داشتند.
دور جدید مذاکرات بین دو طرف دیروز شنبه در شهر دوحه پایتخت قطر از سرگرفته شد. این دور مذاکرات شماری از پرونده ها و مسائلی را بررسی می کند که سرنوشت ساز توصیف شده است.
«سهیل شاهین» عضو دفتر سیاسی گروه طالبان به شبکه الجزیره گفت که این گروه بدنبال دستیابی به قدرت از طریق نیروی نظامی نیست و به دور کنونی مذاکرات دوحه مثبت نگاه می کند.
وی افزود: دولت افغانستان پیشنهاد گذشته برای کاهش سطح تنش را رد کرد و آنچه این دور از مذاکرات را متمایز می کند، حضور یک هیئت دولتی بلندپایه است.
در همین حال، «عبدالله عبدالله» رئیس کمیته آشتی افغانستان و رئیس هیئت دولت افغانستان در مذاکرات گفت که برقراری صلح در افغانستان نیازمند انعطاف و نرمش دوطرف است و بستر هم اکنون برای صلح در افغانستان مناسب است.
وی در جلسه افتتاحیه مذاکرات گفت که باید روند مذاکرات برای دستیابی به یک راه مورد نظر همگان تسریع بخشیده شود و راهکاری نظامی برای مشکل افغانستان وجود ندارد و همین امر تلاش برای دستیابی به یک راه حل سیاسی را ایجاب می کند.
مذاکرات دوحه همزمان با تداوم تنش نظامی بین نیروهای افغانستان و نیروهای طالبان در جریان است. گروه طالبان گفته است که در طول دو ماه اخیر ۱۹۴ شهرستان در افغانستان را به کنترل خود در آورده است. نیروهای افغانستان پنج بخش را از طالبان بازپس گرفته اند.
وزارت دفاع افغانستان از کشته شدن ۲۸۴ نیروی مسلح طالبان در عملیات نظامی در چند ولایت بویژه بلخ، قندهار، هلمند، تخار، کابل، ننگرهار، غزنی و خوست در طول ۲۴ ساعت گذشته خبر داده و گفته است که ۱۵ بمب را نیز خنثی کرده است.
این درحالی است که نیروهای دولتی افغانستان به عملیات نظامی خود برای بازپس گیری شهر «اسپین بولدک» و گذرگاه راهبردی «اسپین بولدک - چمن» در مرز استان قندهار در جنوب افغانستان با پاکستان از دست گروه طالبان ادامه می دهند. طالبان برای اثبات حضور خود در این گذرگاه تصاویری را از آن منتشر کرده است.
دولت پاکستان دیروز (شنبه) اعلام کرد که گذرگاه یاد شده را به طور موقت برای چند ساعت بازگشایی کرده است تا برخی از شهروندان افغانستان که در مرز سرگردان شده بودند، به کشور خود بازگردند.
«شیخ رشید احمد» وزیر کشور پاکستان گفته است که دستگاههای امنیتی افغانستان از نزدیک تحولات گذرگاه «اسپین بولدک - چمن» در بخش افغانستان را زیر نظر دارند و اقدامات لازم را برای برخورد با هرگونه وضعیت اضطراری اتخاذ خواهند کرد.
پاکستان از روز ششم ژوئیه جاری مرزهای زمینی خود با افغانستان را بسته و هدف از این اقدام را جلوگیری از شیوع کرونا اعلام کرده است اما برخی منابع محلی در پاکستان بعید ندانسته اند که هدف از این کار، نگرانی اسلام آباد از موج جدید پناهندگان از افغانستان به خاطر وخامت اوضاع امنیتی باشد.
مسئولان امنیتی پاکستان پیش از این سطح آماده باش امنیتی در امتداد مرز با افغانستان را افزایش داده بودند.
نظر شما