معاون شهردار تهران: معماری ایرانی-اسلامی هنوز زنده است

تهران- ایرنا- معاون شهرسازی شهرداری تهران معتقد است: با تمام فراز و نشیب هایی که معماری ایرانی-اسلامی طی قرن گذشته طی کرده، هنوز هم زنده و واجد ویژگی های منحصر به فردی است.

«عبدالرضا گلپایگانی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: امروز جهان معماری ایرانی-اسلامی را به ویژگی های خاص خود می شناسد و این نوع معماری در عصر کنونی نیز آثار ماندگاری را خلق کرده است.

وی یادآورشد: بناهای زیادی در تهران وجود دارد که در ادامه سنت معماری ایرانی امروز پیش چشم شهروندان است و از فضاهای اصلی شهر محسوب می شوند و مردم در آن حضور دارند.

گلپایگانی اظهارداشت: بناهای دوره قاجار، دوره پهلوی اول و دوم و دوره جمهوری اسلامی در تهران فراوان بوده و شاهد مثال آن برج آزادی، برج میلاد و پل طبیعت است.

معاون شهرسازی شهردار تهران گفت: بناهای ماندگاری مانند پل طبیعت نیز در سالهای اخیر و برای ایجاد فضاهای عمومی ساخته و با حضور و استقبال مردم همراه شده است.

وی خاطرنشان کرد: همانگونه که معماری ایرانی طی دوره های مختلف در زمینه ساخت پل ها نشان داده که پل فقط مسیر گذر از رودخانه نیست و معبری حتی برای توقف و تفرج نیز محسوب می شود، می توان گفت که پل طبیعت چنین نقشی را بر عهده گرفته است.

گلپایگانی ادامه داد: هر دوره ای در زمینه هنرهای گوناگون، فراز و فرود دارد و دوره صفوی اوج هنر معماری ایرانی است.

معاون شهرسازی شهردار تهران گفت: پس از صفویه در شاخه های معماری، در دوره قاجار نیز بناهایی با ویژگی های منحصر به فردی ایجاد و ساخته شده است که ارزش های خاص خود را دارد.

وی اعلام کرد: آن رشته معماری که ریشه در معماری هخامنشی، ساسانی تا صفوی، قاجار و دوره پهلوی دارد با آن قدرت و شدت ادامه پیدا نکرده است.

گلپایگانی اضافه کرد: با تمام این فراز و فرودها معماری ایرانی هنوز هم یک موجود زنده است و وجود دارد و واجد ویژگی هایی است که در دنیا به نام ایران شناخته می شود.

معاون شهرسازی شهردار تهران گفت: اگر مقداری مطالعات عمیقتری در مورد ویژگی های معماری ایرانی انجام گیرد، می توان این رشته را همچنان زنده نگه داشت و اکنون با اتکای به این مبحث، در تهران هم بناهایی ساخته شده است که ریشه در معماری ایرانی دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha