دکتر علی بختیاری روز یکشنبه در دومین روز از برگزاری وبینار همایش بین المللی گفت و گوهای بینا فرهنگی با محوریت هنر و معماری، در دانشگاه فردوسی مشهد با حضور استادان دانشگاه های آسیایی افزود: فرهنگ، هویت ملت ها و همچنین چیستی انسان را تشکیل میدهد از این رو بهترین نوع گفت و گو برای رسیدن به همگرایی و همدلی در بین ملت ها می تواند حوزه فرهنگ باشد.
وی ادامه داد: مقوله فرهنگ، مقولهای جهانی است چرا که فرهنگ، مرز نمیشناسد و امروز در عصر شکوفایی فرهنگ ها به سر میبریم و تقریبا توجه دنیا به این سمت بیشتر شده است و موضوعی با اهمیت تر از فرهنگ برای ایجاد صلح پایدار و دوستی و همدلی در بین ملتها وجود ندارد.
رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی گفت: حوزه فرهنگی ایران که دارای تاریخ و تمدن و مشترکات فراوانی برای ملتهای همگرا در منطقه و دنیاست بستر بسیار خوب و مناسبی برای شکلگیری این نوع گفت و گوهاست.
بختیاری افزود: فرهنگ، هویت ملتها و همچنین چیستی ما را تشکیل میدهد لذا بهترین نوع گفت و گو برای رسیدن به همگرایی و همدلی میتواند حوزه فرهنگ باشد.
وی ادامه داد: در دومین روز از برگزاری وبینارهای بینافرهنگی بین ملت ایران و کشورهای منطقه، شامل کشورهای همسایه از جمله افغانستان و آسیای مرکزی امروز به مقوله هنر و معماری پرداخته می شود.
رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی گفت: هنر در حقیقت زبان اعلای سخن گفتن از معنویت است چرا که آنجایی که زبان در سخن گفتن کم میآورد و از بیان زیباییها قاصر است، هنر به خدمت میآید و سخن گفتن آغاز میشود لذا مقوله هنر، زبان مشترک همه ملتهاست زبانی که نیازی به مترجم ندارد و بهترین حلقه وصل بین ملتهاست.
بختیاری افزود: مقوله هنر و اندیشه، برای توسعه روابط و برای گسترش دوستیها، مورد توجه هنرمندان و اندیشمندان بوده است لذا امیدواریم که این رویداد ارزشمند و این نشست علمی و فرهنگی، بتواند بستر و شرایطی را برای افزایش توجه و همچنین تحقیق و پژوهش در این حوزه فراهم کند تا بتواند دلهای مردم منطقه را به یکدیگر نزدیکتر کند.
وی در خصوص معماری که موضوع برنامه و گفت و گوی امروز بود ادامه داد: معماری، هم موثر بر سبک زندگی اجتماعی و هم تأثیرپذیر از آن است همانطور که هنر این ویژگی را دارد اما معماری به شکلی گستردهتر و قویتر دارای این ویژگی هاست.
رییس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی استان خراسان رضوی گفت: معماری، بازتاب خصوصیتهای محیطی فرهنگی و همچنین تحت تاثیر عواملی همچون زیباییشناسی و همچنین پدیدههای فرهنگی است لذا مقوله معماری که یکی از شاخه های هنر تعریف می شود بیانگر روحیات، خلقیات، عقاید، باورها و سبک زندگی ملتهاست که مطالعه در این زمینه می تواند ما را به سمت شناخت بسیاری از ریشه ها و مشکلات تاریخی ملتها هدایت کند.
معاون فرهنگی و امور رسانه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: با نگاه به حوزه فرهنگی و قدمت خراسان بزرگ، می بینم که خراسان بزرگ فرهنگ و سرزمینهای شرق و شمال شرقی ایران کنونی را در برگرفته است. فرهنگی سرشار از هویت که درحقیقت مهمترین حوزه آن زبان فارسی و زیرشاخههای آن است اما در کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند و بنگلادش و یک بخشی از کشور چین به وجود آمده است.
افشین تحفه گر افزود: امروز مطالعه تاریخ و تمدن خراسان بزرگ همچنان جزء برنامههای فرهنگی ایران است و استان پهناور خراسان با مرکزیت دینی و فرهنگی امام رضا(ع) و مشاهیر و بزرگان متعددی که در فرهنگ و تاریخ سراسر این استان گرد آمدهاند فرصتهای ارزشمندی را برای کشورها فراهم کرده است.
وی ادامه داد: امروز یکی از اساسیترین روشها برای افزایش توان اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، یافتن مشترکات بین کشورها مخصوصاًبه خصوص در حوزه فرهنگ، زبان، هنر، معماری، ادبیات و اشتراکات دینی است.
وی گفت: ایران با سایر کشورهای فارسی زبان دارای اشتراکات فراوانی است لذا ایجاد ظرفیتهای لازم فرهنگی و هنری با تشکیل انجمنهای ادبیات و برنامههای فرهنگی و آموزش زبان فارسی، زمینه همگرایی و اتحاد در منطقه آسیای مرکزی برای کشورهای مشترک را فراهم خواهد کرد که این کار میتواند موجب حیات مجدد جاده ابریشم باشد.
همایش گفت و گوهای بینا فرهنگی که از دیروز در مشهد گشایش یافته است تا ۳۰ تیرماه ادامه خواهد داشت و ۳۱ شخصیت برجسته از ایران و ۲۶ شخصیت برجسته خارجی از کشورهای سریلانکا، هند، ازبکستان، افغانستان، پاکستان، قزاقستان، تاجیکستان و بنگلادش در آن سخنرانی خواهند داشت.
نظر شما