به گزارش ایرنا، حمید رضا مومنی روز یکشنبه در نشست شورای راهبردی بررسی منطقه آزاد صنعتی بوشهر افزود: با این وجود همچنان نقاط ضعفی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسل اول و دوم وجود دارد که تلاش می شود با اصلاح زیرساختها این موارد در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی نسل سوم به حداقل برسد.
وی بیان کرد: در این زمینه تلاش می شود فعالیت مناطق آزاد نسل سوم بهگونهای آغاز شود تا فعالان و سرمایهگذاران این بخش با حداقل مشکل مواجه و براساس برنامه ترسیمی با بازدهی بهتری فعالیت داشته باشند.
مومنی ادامه داد: تاکنون ۲.۵ دهه از فعالیت مناطق آزاد میگذرد ولی هنوز چالشهای جدی پیشروی آنها وجود دارد که این چالشها ایفای ماموریت آنها را با مشکل مواجه می کند.
وی عنوان کرد: مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی همچنان فاقد برنامه جامع هستند و این بدین معنی است که در مناطق آزاد هر مدیر براساس سلیقه خود رفتار می کند.
مومنی اظهارداشت: هنوز ساختار مناطق آزاد تجاری در کشور، خیلی چابک و به روز نیست و انتظار مخاطبان، سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی در مناطق آزاد این است در کارشان در حداقل زمان و با کیفیت مطلوب انجام شود.
مومنی تاکید کرد: صادرات، انتقال دانش فنی، جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی و تاثیرگذاری در اشتغال پایدار جوامع از جمله انتظارات از مناطق آزاد است که در این راستا برای تهیه و تصویب طرح جامع مناطق آزاد از جمله منطقه آزاد بوشهر باید این موارد برای آینده ۵۰ ساله مورد توجه قرار بگیرد.
وی گفت: فعالیت رسمی منطقه آزاد بوشهر بزودی با اعلام رئیس جمهوری آغاز میشود و امید است که این منطقه در اقتصاد این استان، جنوب کشور و کشورهای منطقه خلیجفارس بتواند تاثیرگذار واقع شود.
مومنی اظهارداشت: توجه به لجستیک و تولید بویژه در بخش کشاورزی به عنوان بخش ظرفیت دار استان بوشهر باید محور اصلی منطقه آزاد صنعتی بوشهر باشد و باید چنین مناطق صادرات جایگزین واردات شود تا به مثبت شدن تراز تجاری کشور کمک شود.
مؤمنی اضافه کرد: زیرساختها و بستری که در استان بوشهر از جمله شهرک صنعتی و منطقه ویژه اقتصادی وجود دارد به منطقه آزاد بوشهر خیلی کمک میکند که کار آن سریعتر از سایر مناطق کشور انجام شود.
وی افزود: منطقه آزاد صنعتی بوشهر در ۲ مرحله انجام می گیرد که در این مرحلهها باید تصویب اساسنامه و طرح جامع محقق شود.
مومنی اظهارداشت: ساختار اداری منطقه آزاد بوشهر در حال طراحی است و با توجه به اینکه دولت هیچ کمکی برای تولید زیرساختها نمیکند، برای تحقق این مهم تشکیل یک کنسرسیوم با همکاری بانکها، شرکتهای سرمایهگذاری و بخش خصوصی پیش بینی شده است.
وی افزود: مناطق آزاد جدید نباید دارای یک سازمان عریض و طویل باشند بلکه باید با محوریت بخش خصوصی تبدیل به مناطق سریع و چابک برای تسهیل در سرمایهگذاری تبدیل شوند.
نظر شما