حمیدرضا حسینی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: سال های گذشته با همکاری شهرداری مراکزی برای عرضه دام نذری عید قربان در نقط مختلف شهری راهاندازی میشد، اما امسال به دلیل رعایت دستورالعملهای بهداشتی پیشگیری از شیوع کرونا، این مراکز در نقاط شهری وجود ندارد.
وی ادامه داد: ۶ کشتارگاه از ساعت ۷ صبح تا ساعت یک بعدازظهر در سراسر استان سمنان آماده ذبح دام نذری عید قربان در روز چهارشنبه سیام تیر هستند.
وی بیان کرد: ۳۶ دامپزشک و تکنیسین دامپزشکی در قالب ۳۴ تیم سیار و ثابت مستقر در ادارات دامپزشکی و کشتارگاههای دام استان، همزمان با عید قربان خدمات بهداشتی ارائه میدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تصریح کرد: ۱۸ دامپزشک و ۱۸ تکنیسین دامپزشکی در روز عید قربان برای ارائه خدمات مشغول به فعالیت هستند.
وی خاطر نشان کرد: به منظور حفظ سلامتی، ایمنی و پیشگیری از بیماری های شایع بین انسان و حیوان، ضرورت دارد مردم دام های نذری عید قربان را در کشتارگاه های مجاز ذبح کنند.
وی با تاکید بر پرهیز از کشتار غیر مجاز دام، یادآور شد: شهروندان در صورت ذبح در منزل میتوانند با برقراری تماس با ادارات دامپزشکی شهرستان به صورت رایگان از کارشناسان دامپزشکی بخواهند برای نظارت بهداشتی دام و گوشت در محل حاضر شوند.
حسینی خاطرنشان کرد: ۱۲ ناظر برای ذبح شرعی دام نذری عید قربان در روز چهارشنبه مشغول به فعالیت هستند و شهروندانی که قصد ذبح دام در منزل را دارند میتوانند علاوه بر درخواست حضور ناظر بهداشتی، درخواست حضور ناظر شرعی را نیز بدهند.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان اظهار داشت: شهروندان میتوانند با برقراری تماس تلفنی با سامانه ۱۵۱۲ درخواست رایگان برای حضور ناظر شرعی و ناظر بهداشتی برای ذبح دام نذری عید قربان را ارائه دهند.
حسینی خاطر نشان کرد: مصرف گوشت بلافاصله پس از ذبح و خارج از کشتارگاهها خطرناک است و این اقدام خطر ابتلا به بیماری ها مشترک بین دام و انسان را افزایش می دهد.
وی تاکید کرد: گوشت قبل از استفاده باید در یخچال بین دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری و بعد مصرف شود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان اضافه کرد: هر ساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه کنگو (CCHF) فراهم میشود، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوان است که انجماد گوشت و احشاء قبل از مصرف برای جلوگیری از بیماری ضرورت دارد.
به گزارش ایرنا، تب کریمه کنگو با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق میافتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی است.
بیماری تب کریمه کنگو اغلب در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده منتقل میشود، هر ساله در گیلان تعدادی از افراد به این بیماری مبتلا میشوند، در این راستا نیروهای بهداشتی درمانی اقداماتی را با کمک دامپزشکی برای کنترل این بیماری انجام دادهاند که با همکاری مردم، این اقدامات کامل خواهد شد.
این بیماری میتواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود، اکثر موارد این بیماری در افرادی دیده میشود که با دام سر و کار داشتهاند زیرا بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد میشود.
راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاهها یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابیها ممکن است فرد را مبتلا کند؛ اگر از گوشتهای مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است.
طبق تقویم رسمی چهارشنبه هفته جاری عید سعید قربان است.
مردم استان سمنان دام نذری عید قربان را از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند
۲۹ تیر ۱۴۰۰، ۱۰:۵۳
کد خبر:
84409133
سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: مردم استان برای تهیه دام نذری عید قربان به میادین عرضه دام و کشتارگاههای مجاز ذبح مراجعه کنند.
اخبار مرتبط
-
سه میلیون راس دام در استان سمنان سال گذشته رایگان واکسینه شدند
سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: سه میلیون و ۳۴۰ هزار نوبت راس دام سبک و سنگین…
-
دام سبک استان سمنان رایگان علیه بیماری طاعون واکسینه میشود
سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: واکسیناسیون رایگان یک میلیون و ۲۰۰ هزار راس…
-
۸۱ کانون بیماری دام و طیور پارسال در استان سمنان مهار شد
سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ۸۱ کانون بیماری دام و طیور سال ۹۹ در استان شناسایی…
-
واحدهای داروهای دامپزشکی استان سمنان یکهزار و ٢٠٠ شغل ایجاد کردند
سمنان- ایرنا- مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: فعالیت واحدهای تولید دارو و مکمل دام و طیور…
نظر شما