حمیدرضا حسینی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: ۱۵ میلیارد ریال بابت هزینه واکسیناسیون رایگان دامهای سبک و سنگین استان سمنان از محل اعتبارات استانی و ملی صرف شد.
وی ادامه داد: تیم کارشناسان ادارهکل دامپزشکی استان سمنان در قالب تیم بیماریابی از واحدهای دامی صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی استان طی ۶۲۹ هزار و ۸۹۰ برنامه مراقبتی بازدید کردند.
وی بیان کرد: یکی از طرحهای ملی موفق در کاهش تلفات و شیوع بیماری واگیر در طیور، اجرای طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل بود که امسال نیز این طرح ادامه دارد.
حسینی تصریح کرد: سال گذشته طی سه مرحله واکسیناسیون رایگان طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل ۱۹۰ هزار قطعه طیور بومی در ۱۸۰ روستای استان سمنان در هر مرحله واکسینه شدند.
وی یادآور شد: اجرای طرح ملی واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل موجب کاهش ۷۰ درصد تلفات طیور بومی و کاهش ۵۵ درصد تلفات در مرغداریهای اطراف روستاها به دلیل بیماری نیوکاسل شد که این میزان کاهش تلفات چشمگیر است.
وی خاطرنشان کرد: در هر مرحله واکسیناسیون طیور بومی در روستاهای استان سمنان ۲۰۰ هزار دوز واکسن مصرف و در حدود سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال اعتبار صرف شد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان اظهار داشت: با توجه به اثربخشی طرح واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل این طرح هر چهار ماه تکرار میشود که این اقدام نقشی مهم در افزایش تولید مرغ و تخممرغ، اشتغالزایی و تحقق رونق و چرخش اقتصادی دارد.
در استان سمنان بیش از ۴۰۰ واحد انواع مرغداری با ظرفیت ۱۳ میلیون قطعه پرنده وجود دارد و ۲ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در این حوزه فعالیت اشتغال دارند.
بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار راس دام سبک و حدود ۱۰۰ هزار راس دام سنگین در استان سمنان وجود دارد.
به گزارش ایرنا، براساس آمار ۳۴ مرکز مایه کوبی در استان سمنان فعال است و در قالب عقد قرارداد از محل اعتبارات دولتی به منظور برون سپاری خدمات، این مراکز واکسیناسیون دام را انجام میدهند.
نظر شما