مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم در ابتدای این جلسه، گفت: با بهره برداری از ۳۵ پروژه اقتصاد مقاومتی در دو بخش صنعت، معدن و امور زیربنایی و عمرانی ۲ هزار اشتغال جدید در قم به وجود خواهد آمد.
عزیزالله قربانی افزود: در این خصوص ۱۸ پروژه در حوزه تولید و صنعت و ۱۷ پروژه در بخش عمرانی و زیربنایی در حال احداث و عملیات عمرانی است.
وی ادامه داد: ۶ پروژه اقتصاد مقاومتی قم در بخش صنعت یک ساله و ۱۲ پروژه نیز چندساله تعریف شدهاست.
به گفته وی، با بهرهبرداری از این ۱۸ پروژه اقتصادی در مجموع هزار و ۴۲۸ اشتغال مستقیم با سرمایه گذاری ۶۳۴ میلیارد تومانی به وجود میآید.
وی خاطرنشان کرد: احداث واحد تولیدی تولید پارچه مشکی با سرمایه گذاری یک هزار ۱۳۰ میلیارد تومانی و اشتغال مستقیم ۴۵۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم یکهزار و ۵۰۰ تن یکی از پروژه ای شاخص اقتصاد مقاومتی قم است که این طرح تاکنون ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتهاست.
وی بیان کرد: سازمان صنعت، معدن و تجارت قم ۱۰ پروژه با هدفگذاری ایجاد ۸۵۱ اشتغال با سرمایهگذاری ۳۳۲میلیارد تومانی در قالب پروژههای اقتصاد مقاومتی را آغاز کردهاست که این ۱۰ پروژه در مجموع ۴۳ درصد پیشرفت فیزیکی طی سه ماه اول سال جاری داشته است.
وی با اشاره به اجرای ۸ پروژه اقتصاد مقاومتی در بخش جهادکشاورزی قم، ابراز کرد: با بهرهبرداری از این پروژهها با سرمایهگذاری ۳ هزار و ۲۵ میلیارد تومانی ۵۵۷ اشتغال مستقیم به وجود خواهد آمد.
ایجاد ۵۵۷ اشتغال جدید در قالب پروژههای اقتصاد مقاومتی جهاد کشاورزی قم
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم نیز در این جلسه، با اشاره به اجرای ۸ پروژه اقتصاد مقاومتی در بخش جهادکشاورزی قم، گفت: با بهره برداری از این پروژه ها با سرمایهگذاری ۳ هزار و ۲۵ میلیارد تومانی، ۵۵۷ اشتغال مستقیم به وجود خواهد آمد.
عباس پورمیدانی ابراز داشت: به دلیل عدم تخصیص تسهیلات در دو ماه اول سالجاری پیشرفت فیزیکی احداث گلخانه ها تا حدودی به تاخیر افتاده بود که این مشکل هم اکنون برطرف شده است.
وی ادامه داد: احداث شهرک پرورش ماهیان زینتی با مشکلات زیرساختی روبه رو است.
به گفته وی، پروژه پرورش ماهی تیلاپیا طی سه سال پیش بینی شدهاست و قم در این خصوص بزودی شاهد جهش قابل توجهی خواهد بود.
پورمیدانی ابراز کرد: احداث و بهره برداری از مجتمع پرورش ماهی آرتیما در قالب طرحی سه سال در نظر گرفته شده است و با صدور مجوز برای مکان یابی این طرح عملیات احداث آن آغاز خواهد شد.
استقرار سامانههای نوین آبیاری در ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی قم
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم بیان کرد: امسال در هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی قم طرح استقرار سامانه های نوین آبیاری به اجرا در خواهد آمد.
به گفته وی، ۵۰۰ هکتار از اراضی قم به زودی برای تولید کینوا، سورگوم و کاملینا زیر کشت خواهد رفت و هم اکنون این پروژه پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصدی دارد.
عباس پورمیدانی یادآور شد: استقرار سامانههای نوین آبیاری، اوسعه گلخانه گیاهان دارویی، اصلاح الگوی کشت در دشت های قم، احداث مجتمع پرورش ماهی تیلاپیا، احداث شهرک پرورش ماهیان زینتی، احداث مجتمع پرورش آرتیما، توسعه کشت کینوا، سورگوم و کاملینا و امکان سنجی جایگزینی مواد غذایی در جیره بندی غذایی طیور پروژه های اقتصاد مقاومتی استان در بخش جهاد کشاورزی است.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۴ گلخانه جدید توسط بخش دولتی و خصوصی در حال احداث است که با بهره برداری از آنها شاهد تحول در کشت گلخانه ای استان خواهیم بود.
آخرین پیشرفت فیزیکی پروژههای عمرانی و زیربنایی قم
مدیر فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه قم نیز ابراز کرد: از ۳۵ پروژه اقتصاد مقاومتی قم ۱۷ پروژه در بخش عمرانی و زیربنایی تعریف شده است.
علی رضا جواهر بیان کرد: مطالعه جامع و یکپارچه بهره برداری از دریاچه نمک، تکمیل راه دسترسی به نمایشگاه بین المللی، احداث تصفیه خانه مسکن مهر پردیسان، احداث شهرک حمل و نقل کالا، احداث کمربندی دوم شهر قم در سه فاز، احداث باند دوم پردیسان-ورجان، احداث ۱۸۰ واحد در فاز اول در قالب ۴ هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی در طرح اقدام ملی، احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات، طرح شهر ملی انگشتر، توسعه زیرساخت های گردشگری، وسعه زیرساخت های دهکده اقتصاد مقاومتی، بازارچه صنایع دستی، اتصال منطقه ویژه اقتصادی به شبکه ریلی مهمترین پروژه های عمرانی و زیربنایی اقتصاد مقاومتی خود هستند.
وی خاطرنشان کرد: پروژه مطالعه جامع و یکپارچه بهره برداری از ظرفیت دریاچه نمک و حذف جامدات معلق در لجن با تکنولوژی های مدرن ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به باور وی، احداث تصفیه خانه مسکن مهر شهر پردیسان تاکنون فقط ۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تکمیل زیرساخت های دهکده اقتصاد مقاومتی نیز در مجموع ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مدیر فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه قم گفت: پروژه احداث پایانه عمومی بار و شهرک حمل و نقل و پارک لجستیک پیشرفت فیزیکی ۲۷ درصدی و تکمیل فاز اول راه دسترسی به نمایشگاه بین المللی نیز ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به باور وی، پروژه احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در هزار هکتار از اراضی حوض سلطان با سرمایه گذاری ۵۰۰ میلیون دلاری پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصدی برجای گذاشته است. تداخل با محدوده منطقه نمونه گردشگری حوض سلطان یکی از مشکلات پیش روی این پروژه است.
جواهر ادامه داد: طرح اتصال منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان به شبکه ریکی تاکنون ۳۵ درصد پیشرفت داشته اما در مرحله زیرسازی متوقف شده و پیش بینی می شود با سرمایه گذاری ۱۳۱ میلیارد تومانی طی ۱۸ ماه آینده به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به پروژه های اقتصاد مقاومتی اداره کل راه و شهرسازی احداث ۱۸۰ فاز اول از ۴ هزار و ۴۰۰ واحد مسکن ملی پیشرفت ۵۵ درصدی، احداث کمربندی جدید قم در سه فاز پیشرفت ۵ درصدی، پروژه احداث باند دوم راه کهک-پردیسان ۲ درصد و تکمیل راه دسترسی دریاچه نمک هنوز پیشرفت فیزیکی نداشته است.
انتقال پساب فاضلاب به شهرکهای صنعتی
جواهر انتقال پساب فاضلاب به شهرک های صنعتی استان نیز به دلیل محدودیت و تنش های آبی از اهمیت ویژه ای برخودار بوده و می تواند بخش مهمی از نیاز آبی صنایع را برطرف کند، این پروژه هم اکنون ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گفته وی، توسعه گازرسانی به شهرک های صنعتی شکوهیه، محمودآباد و الغدیر به عنوان یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی نیز پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی دارد و گازرسانی به شهرک الغدیر خاتمه یافتهاست.
مدیر فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه قم ابراز داشت: در بخش گردشگری به جز پروژه ایجاد بازارچه صنایع دستی در بازار کهنه و نو که پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی دارد ۲ پروژه توسعه زیرساخت های گردشگری و طرح شهر ملی انگشتر هیچ گونه پیشرفت فیزیکی نداشته اند.
در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی که روز سه شنبه با حضور استاندار قم برگزار شد آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی و موانع و مشکلات طرح های اقتصاد مقاومتی استان در دو بخش زیربنایی- عمرانی و تولید و صنعت مورد بررسی قرار گرفت.
نظر شما